cok guzel paylasimlar tesekkurler, hepsini okudum,
adanali arkadasimizin dedigi gibi, en sona kalan bolge gobek ve bel cevresi, eger o gobek artik dışa dogru bombe yapmiyorsa ve yanlara dogru egildiginde o yandaki yaglar 2 parmaginin arasina gelecek sekilde

fırlamıyorsa zaten işi bitirmişsin demektir..
kosu gercekten herseyin temeli, yalniz dikkat sakatlanmadan, saniyorum, bisiklet ve yuzmeye gore kosuda sakatlanma riski oldukca fazla. Ozellikle tabanlar, bilekler ve dizler ile bel bolgesi olabilir. Eger duzenli kosu yapan biri degilseniz, yavastan hatta yuruyerek baslamanizi oneririm. Daha kisaca mesafeler ve sonra arttırarak devam..
Tolgacım, bizim uzun soluklu bisiklet turlarina kosu turlarini da ekleyelim abi o zaman.. mesela aydos'da 1-2 saat hafif tempo dag kosusu bence canavar gibi olur ?
2 satirda yemek konusunda yazmadan gecmiycem: arkadaslar gercekten biraz irade lazim. en azindan kaliteli seyler tuketmek ve gereksiz hamallık yapmamak lazım benim gibi her buldugunu yiyerek

yaklasik 2 senedir aynı kilodayım 70. 2-3 kilo daha vermek istiyorum ama mumkun mu ? ustelik belki hergun 1-2 saat antrenman yapmama ragmen ve gobek yaglari da gitmemekte direniyor, sebebi: bilincsizce yemek !
bir de arkadaslar, kondisyonunuz iyiyse yani kalbiniz ve kaslariniz kuvvetli ise, spor yaparken de o oranda daha "az" kalori harcıyorsunuz! Bu onemli. Yani kilolu ve ham bir adam 1 saat bisiklet binerek 1000 kalori harcıyorsa, iyi antrenmanlı birisi ornegin 600-700 kalori harcıyo. Bu da demektir ki, aslinda daha az kalori yani yemek girisine ihtiyac var.. AMA , tabi ki beslenmede "cesitlilik" ve " kalite" cok önemli.
Herkese az yagli göbekler temennilerimle..
Kerim