@serhan erdoğrucular
Merhaba,
Farklı bir başlık altında yazmıştım ama tekrar etmekte zarar yok...
Ben de de kalça ekleminde eklem kaybı var (kalmadı gibi birşey),sinir sıkışması da var..92 den bu yana.Bele ,bacaktan topuklara kadar çok ciddi ağrı yapar,bazen de kilit olur,ağrının şiddetinden nefes alamazsınız..
4-5 sene öncesine kadar gün aşırı ilaç almak zorunda kalıyordum..
Ameliyat geçirdim bir miktar fayda etti ama ilaç kullanımı devam etti,ağrılar kesilmedi,kronik bir ağrı,spor yapamıyordum.
Epey tereddüt ederek ve korkarak bisiklet kullanmaya başladım, çok düenli kullanmıyorum ona rağmen kalça ve bel kasları kuvvetlenince ağrılar azaldı, ilaçlardan büyük oranda kurtuldum,çok zaman en son ne zaman ilaç aldığımı unutuyorum (kendi kendime maşallah diyeyim), biraz özet geçtim ama benim için bu çok büyük bir gelişme...
Bu tarz ciddi sağlık sorunları yaşayanlar bilir,çıkış yolu bulunca insanın kendine özgüveni de geliyor.....İnsan hayata olumlu bakınca ağrı sızı da azalır,kendinizi dinlemezsiniz.. (doktor değilim,kendi durumumu anlatıyorum...)
Binbir çeşit bisiklet var, mtb de yük daha çok kollara biner bel biraz yatay durur,tur ve hibrit de biraz daha dik oturusunuz,yol bisikletleri daha bir farklıdır.Herbirinde gidondur selse boyudur yine binbir çeşit ayar yaparsınız...
Demek istediğim kişi kendisini daha iyi bilir,ihtiyaca göre en uygun bisikleti araştırmakta fayda var,en uygun oturuş pozisyonu için bilenlerden destek istenebilir. İlk aşamada arka amortisörlü bisiklet kullandım,sağlık sorumlarından dolayı faydasını gördüğümü düşünüyorum,sabit kadro ile bu işe başlayamazdım..
Umarım çok özel olmamıştır..
Sağlıcakla kalın..