Scudo Sports

Bel ağrıları

Bu konuda sizlere faydalı olacağını düşündüğüm linki aşağıda belirttim bir göz atın

(link) İçin Egzersizler

Scudo
@serhan erdoğrucular

Merhaba,
Farklı bir başlık altında yazmıştım ama tekrar etmekte zarar yok...

Ben de de kalça ekleminde eklem kaybı var (kalmadı gibi birşey),sinir sıkışması da var..92 den bu yana.Bele ,bacaktan topuklara kadar çok ciddi ağrı yapar,bazen de kilit olur,ağrının şiddetinden nefes alamazsınız..

4-5 sene öncesine kadar gün aşırı ilaç almak zorunda kalıyordum..
Ameliyat geçirdim bir miktar fayda etti ama ilaç kullanımı devam etti,ağrılar kesilmedi,kronik bir ağrı,spor yapamıyordum.

Epey tereddüt ederek ve korkarak bisiklet kullanmaya başladım, çok düenli kullanmıyorum ona rağmen kalça ve bel kasları kuvvetlenince ağrılar azaldı, ilaçlardan büyük oranda kurtuldum,çok zaman en son ne zaman ilaç aldığımı unutuyorum (kendi kendime maşallah diyeyim), biraz özet geçtim ama benim için bu çok büyük bir gelişme...

Bu tarz ciddi sağlık sorunları yaşayanlar bilir,çıkış yolu bulunca insanın kendine özgüveni de geliyor.....İnsan hayata olumlu bakınca ağrı sızı da azalır,kendinizi dinlemezsiniz.. (doktor değilim,kendi durumumu anlatıyorum...)

Binbir çeşit bisiklet var, mtb de yük daha çok kollara biner bel biraz yatay durur,tur ve hibrit de biraz daha dik oturusunuz,yol bisikletleri daha bir farklıdır.Herbirinde gidondur selse boyudur yine binbir çeşit ayar yaparsınız...

Demek istediğim kişi kendisini daha iyi bilir,ihtiyaca göre en uygun bisikleti araştırmakta fayda var,en uygun oturuş pozisyonu için bilenlerden destek istenebilir. İlk aşamada arka amortisörlü bisiklet kullandım,sağlık sorumlarından dolayı faydasını gördüğümü düşünüyorum,sabit kadro ile bu işe başlayamazdım..

Umarım çok özel olmamıştır..

Sağlıcakla kalın..

konuyu açan üye bel ağırılarından şikayetle ilgili konu başlığı kullanmış,ama konu ayrı yerlere kaymış,ilk olarak ,tespit edilmiş ,teşhiş konulmuş bir rahatsızlığı varmı anlayamadım,yoksa şüphelermi?bisiklete bindiği içinmi ağrıları var ,yoksa ,varıdıda bisiklete binincemi çıktı?,çoğu kişi doğru bisiklet tekniği,bisiklet ergonometrisi üzerine bilgi vermiş?çoğu üyede bel fıtığı hastalarına bisiklet sporunu öneriyor diye bir ibare var ,bu nekadar doğru?o hastanın seviyesi,hangi omurlarda olduğu belli değilki ,bel fıtığı ,sadece hareket ederken oluşan bir rahatsızlıkmı ki?yatarken bile sizi kıvrandırır.yazılacak şey çok !hepimizin yorum yaparken daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum.

dr bana fıtığımın patlamak üzere olduğunu ve acil ameliyat olmam gerektiğini söyledi,ama başka dr kilo ver ,spor yap belki ameliyata gerek kalmadan kurtulabilirsin dedi.Çeken bilir fıtık ağrısı inanılmaz sıkıntı yaratır.Dr yüzme olmazsa bisiklet binebilirsin dedi Şubat ayında eşimle beraber bisiklet binmeye başladım ve haziran ayına kadar tam 16 kilo verdim ve bel fıtığından kaynaklanan ağrılarım yok denecek kadar azaldı sağlığıma kavuştum 1 hafta binmezsem ağrılarım başlıyor bisiklet bindikçe fiziken ve ruhen rahatlıyorum

• Beğen
Tepkiler: mathcup
bisiklet ile bel ağrılarının bi alakası yok.benimde belimin yan tarafları ağrıyordu doktora gittim ultrasyonda baktılar.böbrekte 7mm büyüklüğünde 2 tane taş varmış.taşları hemen 3 seansta kırdırdım.allaha cok şükür hepsi düştüde.sürekli kontrole gidiyorum. konu uzadı biraz ama kusura bakmayın.özetlemek gerekirse bisiklet ile bel ağrıların bi alakası yoktur.illaki belinizde bi sorun vardır.sağlık bu şakaya gelmez.şikayeti olan bi doktora gitsin.

Merhaba arkadaşlar bu konuyu forumda baktım bulamadım size bir sorum var sizde bisiklette yokuş çıkarken bel ağrısı oluyormu?bende oluyor ve bısıkletten ınıp doğrulmak cok zor oluyor.tavsiyelerinizi ve önerilerinizi beklıyorum

evet benimde yokuş çıkarken ağrı oluyur bu doğal

ağrıyı biraz hafifletmek için ;

seleyi çok yükseğe kaldırarak gidonu en aşağı indirmek kambur oturuş şekli ağrı yapar

bisikletinin hafif olması en büyük faktör

selenin geniş olması pedala basarken tam kuvvetini pedala iletememeni sağlar buda güç kaybı dar sele daha iyi

benim bildiğim bunlar ...

• Beğen
Tepkiler: Emre Yıldız
peki bu ağrılar bisiklet kullanım süresine bağlı olarak; kasların gelişmesiyle birlikte azalma gösterir mi?

beline korse gibi omurganı saracak birşeyler bağlayıp kullan mesela motosiklet kullananlar bel ağrılarını engellemek için bellik takarlar belini dinlendirirsen zamanla ağrıların geçer mesela en basit rahatlama tekniği sırt üstü sert bir zemine yat

merhaba arkadaşlar 170cm boyundayım ve 48cm sıze yeni bir hibrit bisiklet aldım.ilk defa bugün 30km kadar bindim ve belimde ciddi bir ağrı oluştu.bu ağrının sebebi kadro boyundan olabilirmi ama bisiklet sıze cetvellerinde benim boyuma uygun sıze olarak 48 cm çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: mstdrsn
Evet Abiler Aynı Sounu Bende Yaşıyorum 1.73 Boyundayım Ve Kadromun Boyu 18. Bu Kadroyu Alma Sebebim Bacak Aramı Ölçecek Aletin Olmaması Ve Bisikleti Aldığım Yerde 17 Kadro Bulunmaması:( Bende Uzun Yollarda Belimde Ağrı Oluşuyor Kasılma Gibi Bişey Oluyor Yardımlarınızı Bekliyorum.

Öncelikle bisikletinizin yeni olduğunu belirtmişsiniz.Bu adaptasyon sürecinden kaynaklanıyor olabilir.(Örnek:SELE)Ayrıca bisiklette duruş şekliniz çok önemli uzun mesafelerde vucud dik kollar ise dümdüz şekilde kullanılmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: mstdrsn
Yaklaşık 2 aydır bel ağrısı çekiyorum. ve sol bacağımın arkası içinde demir varmış gibi çekiyor ve kasılıyor.. Dr.ye gittim, MR çektirdim. fıtık başlangıcı görünüyor, fakat bu kadar ağrı yapmaması gerektiğini söyledi.. Beyin cerrahına havale etti ??..

Böyle bir durumla karşılaşan varmıdır, çözümü nedir...?

geçmiş olsun zor bir hastalık. hastalığınız çok ileri seviye değilse ilaç tedavisi ile geçer inşallah...

• Beğen
Tepkiler: burakb
Doktorun bisiklete binemezsin demesinden korkuyorum..
Dersede ağrıya ağrıya binecez artık...

Burak bey, Annemde aynı hastalıktan mustaripti. 6 ay kadar oluyor. beyin cerrahı çekilen mr sonucunda iğne tedavisi uyguladı. ağrıları çoktu. olumlu sonuç verdi tedavi çok şükür iyileşti Annem. fıtık başlangıcı demişsiniz fazla kilolarınız varsa onlardan kurtulmaya bakın. fiziksel aktivite ilede kurtulabilirsiniz bu hastalıktan inşallah. geçmiş olsun

• Beğen
Geçmiş olsun genç ;)
Bende 3 senedir iki yerde var ve bisiklete binmeme mani olmuyor. Belini üşütmemeye dikkat et. Soğuk ve sinir agrilari azdiriyor. Duruş ve oturuş pozisyonuna dikkat et. Yol ve dağ bisikletinde bi sorun yaşamıyorum. Sürüş pozisyonumu bozduğumda bi süre sonra sinyal veriyor zaten :)
Belirli bel açma egzerzisleri var onlar da çok işe yarıyor.

• Beğen
@ender özkan

Sizede çok geçmiş olsun.
fazla kilo olmaz mıı :)
3 gün iğne oldum onlar biraz rahatlattı.. İnş. 3-5 iğneye katlanıp atlatırım bende.

• Beğen
Tepkiler: ender özkan
@ilhami yücel

Way ilhami abi, sağol
demek sende Bu genç yaşta tutuldun bu illete..
kuşak sararız artık. Sorma ya bilgisayar karşısında iki büklümm durmaktan.. bu ara iş yeri ile ilgili taşınma işleri vardı.. sanırım eğil-kalk, Tut-çek, kaldır taşı işlerinden sonra başladı...

ah o fazla kilolar. onlar sebep oluyor zaten bu hastalığa. ağır bir şey kaldırmayla olmadıysa sebep kilo:) eppek, şeker, bunları tamamen kesin bel çevrenizdeki lop etleri biraz eritebilirseniz. çok rahatlarsınız

• Beğen
Geri