Merhaba Dostlar,
Eh nerdeyse 1 sene oldu utandım artık resımlerı koyayım dedım. Nerdeyse gittiğimize inanmayanlar oldu.
Nikto emre ile yaptıgımız gezının hıkayesı emrenın (link) sıtesınde. Ancak bende resımlerın yanına bıraz bılgı yazayım. Yaklasık 300 resım var hepsını ne yazıkkı koyamayacagım. Aradan sectıklerımı eklıyorum.
Resımlerın yuklenmesı uzun surebılır bekleyıp oyle ının asagı yavasca lutfen...
Hadi başlayalım :
Rota :
1.Gün: Eceabat-Kilidbahir-Seddülbahir-
2.Gün: Seddülbahir - Kabatepe-Kilidbahir-
3.Gün: Kilidbahir- Küçük Anafarta-Büyük Anafarta-Kabatepe-Kilidbahir-
4.Gün: Kilidbahir- Anzac koyu-Kilidbahir
5.Gün: Kilidbahir – 57.Alay Şehitliği-Kilidbahir
6.Gün : Dönüş
Toplam katedilen Yol: 280Km
Maksimum Hız: 79KM/H
Averaj Hız: 19.9 KM/H
Görülen tarihi nokta adedi: 90
Tüketilen kişi başı su miktarı : 35 Litre (Sadece içmek için)
Seyit onbaşı 300 kiloluk mermiyi kaldırmıs ve bu mermi ile gemiyi batırmış :
Yolda Çoban ekrem ıle karsılastık. Burda emrenın yazısından bir alıntı yapmak istiyorumkı bende aynı hıslerı yasadım :
Fotoğrafta arkadaşımın(bendenız oluyorum)yanında duran boynuna bandana taktığımız Ekrem bana belki de istemeden bu yazıya tema oluşturacak ve hayata farklı bakmamı sağlayacak bir şey söyledi. Sabahın 5’inden akşam 20’ye kadar ineklerini otlatan Ekrem 9 yaşında yazları babasına yardım edip çobanlık yapıyor… yol kenarında görünce hemen yanımıza çağırdık. Sırtında su şişesi tüm gün idare edeceği yarım ekmek peynir domatesli sandwich’ine bizlerde 2-3 gofret ile katkıda bulunduk…
“Burada sıkılmıyor musun tüm gün?” diye sorunca bana şu yanıtı verdi; “Niye sıkılayım ağabey; babamlar ağabeylerim dağda çobanlık yapıyorlar, ben yol kenarındayım, arabalar geçiyor onlara bakıyorum hem bak sizleri gördüm çok şanslıyım”
çoban ekremle ben gofretlerımızı yerkene...
Bu şehitliklerde insanın içi duygu seliyle doluyor:
Emre ile ilk hız denemesınden sonrakı fotografımız. BU fotodan 5 dakıka once yaklasık 65 km hızla bır yokustan ınmıstık :
Şehitliklerimiz:
Bu da vatanımızda ölen fransızların kendılerı ıcın yaptıgı mezarlıklardan biri:
Buda kaldıgımız odadan bir enstantane
Buraları ellerıyle kazmıslar:
Denizde kaybolan denizciler için ingilizlerin yaptıgı anıt:
Yabancı mezarlıkları daha bir düzgün yapılmış :
İşte ayçiçeği tarlasında çılgınca zıpladığım an. Aslında ayçiçekleri boyum kadar zıplayınca böyle belimde çıkmışlar
)
Sponsorumuz mapist sagolsun bize tshurt ve gps aletı verdi:
Anzakların indiği yer, inmişler ama indiklerine pişman oldukları yer...
eee anzaklar gelmısler denıze gırmıslerde barbarossa gırmezmı attık bısıkletlerı kenara hemen suya cupcup
Nasıl manzara ama?
Unlu conkbayırından manzaralar:
Suranın guzellıgıne bakın:
Ve işte conkbayırından inerken emrenın 80 km benım 75 km bastıgımız yer. Su resımlerde emre elını bırakmıs cekıyor. Hızımızda yaklasık 55 km asagıya dogru...
Kaldıgımız diğer baraka ve tanıstıgımız alman cıft:
Ve tanıstıgımız dıger yerel halk ve kısıler:
İşte burda ise emrenın koptugu an!!! Ben adamın dıjıtal kamerasını yaklasık 3 km otedekı armut agacının altında bıraktıgımı farkettıgımız an emrenın suratı foto cekmeyı ıhmal etmedım. Bu fotodan sonra o 3 km yı sanırım 3 dakıkada gıtmısımdır
Arkamda 3000 kısı yatıyor... Gözlerimden duygularım anlasılıyordur...
Ve son olarak kamıl koc ıle donerken otobusun bozulması bızım emre ıle otobusun yapılamayan sıcak su motor borusunu yamamamız ve otobustekı drun amelıyatına, genel mudurun ısıne yetısmesı ve kamıl kocun bısıkletlerı kabul etmesı :
Gecikme için özür dilerim...
Hepinize sevgilerimle....
Barbaros.
Eh nerdeyse 1 sene oldu utandım artık resımlerı koyayım dedım. Nerdeyse gittiğimize inanmayanlar oldu.
Nikto emre ile yaptıgımız gezının hıkayesı emrenın (link) sıtesınde. Ancak bende resımlerın yanına bıraz bılgı yazayım. Yaklasık 300 resım var hepsını ne yazıkkı koyamayacagım. Aradan sectıklerımı eklıyorum.
Resımlerın yuklenmesı uzun surebılır bekleyıp oyle ının asagı yavasca lutfen...
Hadi başlayalım :
Rota :
1.Gün: Eceabat-Kilidbahir-Seddülbahir-
2.Gün: Seddülbahir - Kabatepe-Kilidbahir-
3.Gün: Kilidbahir- Küçük Anafarta-Büyük Anafarta-Kabatepe-Kilidbahir-
4.Gün: Kilidbahir- Anzac koyu-Kilidbahir
5.Gün: Kilidbahir – 57.Alay Şehitliği-Kilidbahir
6.Gün : Dönüş
Toplam katedilen Yol: 280Km
Maksimum Hız: 79KM/H
Averaj Hız: 19.9 KM/H
Görülen tarihi nokta adedi: 90
Tüketilen kişi başı su miktarı : 35 Litre (Sadece içmek için)
Seyit onbaşı 300 kiloluk mermiyi kaldırmıs ve bu mermi ile gemiyi batırmış :
Yolda Çoban ekrem ıle karsılastık. Burda emrenın yazısından bir alıntı yapmak istiyorumkı bende aynı hıslerı yasadım :
Fotoğrafta arkadaşımın(bendenız oluyorum)yanında duran boynuna bandana taktığımız Ekrem bana belki de istemeden bu yazıya tema oluşturacak ve hayata farklı bakmamı sağlayacak bir şey söyledi. Sabahın 5’inden akşam 20’ye kadar ineklerini otlatan Ekrem 9 yaşında yazları babasına yardım edip çobanlık yapıyor… yol kenarında görünce hemen yanımıza çağırdık. Sırtında su şişesi tüm gün idare edeceği yarım ekmek peynir domatesli sandwich’ine bizlerde 2-3 gofret ile katkıda bulunduk…
“Burada sıkılmıyor musun tüm gün?” diye sorunca bana şu yanıtı verdi; “Niye sıkılayım ağabey; babamlar ağabeylerim dağda çobanlık yapıyorlar, ben yol kenarındayım, arabalar geçiyor onlara bakıyorum hem bak sizleri gördüm çok şanslıyım”
çoban ekremle ben gofretlerımızı yerkene...
Bu şehitliklerde insanın içi duygu seliyle doluyor:
Emre ile ilk hız denemesınden sonrakı fotografımız. BU fotodan 5 dakıka once yaklasık 65 km hızla bır yokustan ınmıstık :
Şehitliklerimiz:
Bu da vatanımızda ölen fransızların kendılerı ıcın yaptıgı mezarlıklardan biri:
Buda kaldıgımız odadan bir enstantane
Buraları ellerıyle kazmıslar:
Denizde kaybolan denizciler için ingilizlerin yaptıgı anıt:
Yabancı mezarlıkları daha bir düzgün yapılmış :
İşte ayçiçeği tarlasında çılgınca zıpladığım an. Aslında ayçiçekleri boyum kadar zıplayınca böyle belimde çıkmışlar
Sponsorumuz mapist sagolsun bize tshurt ve gps aletı verdi:
Anzakların indiği yer, inmişler ama indiklerine pişman oldukları yer...
eee anzaklar gelmısler denıze gırmıslerde barbarossa gırmezmı attık bısıkletlerı kenara hemen suya cupcup
Nasıl manzara ama?
Unlu conkbayırından manzaralar:
Suranın guzellıgıne bakın:
Ve işte conkbayırından inerken emrenın 80 km benım 75 km bastıgımız yer. Su resımlerde emre elını bırakmıs cekıyor. Hızımızda yaklasık 55 km asagıya dogru...
Kaldıgımız diğer baraka ve tanıstıgımız alman cıft:
Ve tanıstıgımız dıger yerel halk ve kısıler:
İşte burda ise emrenın koptugu an!!! Ben adamın dıjıtal kamerasını yaklasık 3 km otedekı armut agacının altında bıraktıgımı farkettıgımız an emrenın suratı foto cekmeyı ıhmal etmedım. Bu fotodan sonra o 3 km yı sanırım 3 dakıkada gıtmısımdır
Arkamda 3000 kısı yatıyor... Gözlerimden duygularım anlasılıyordur...
Ve son olarak kamıl koc ıle donerken otobusun bozulması bızım emre ıle otobusun yapılamayan sıcak su motor borusunu yamamamız ve otobustekı drun amelıyatına, genel mudurun ısıne yetısmesı ve kamıl kocun bısıkletlerı kabul etmesı :
Gecikme için özür dilerim...
Hepinize sevgilerimle....
Barbaros.