Scudo Sports

BB-Aynakol montajı

Sahinoz

Forum Demirbaşı
Tepki
148
İsim
Ahmet Sahinoz
Arkadaşlar bu zor bir olay değil ama, benim sormak istediğim birazcık detay. Monte ederken spacer falan kullanılıyor mu chainline ayarlamak için, yoksa direk BB'yi takıp aynakolu da sıkınca bitiyor mu iş?

Scudo
evt olay bu kadar cok basıt zeten gobegı takıyosun sonra aynakolu tak bitti

Detaylı bilgi verebilir misiniz ayrıca resimli anlatım olursa daha iyi olur :)..
ilginize teşekkürler...

Biraz araştırdım ve bu yazıyı buldum, yararlı olacağına inanıyorum: (link)

Gövdenin kalınlığına göre 1 veya 3 adet spacer kullanman gerekiyor. Aynakol'un sitelerinde PDF montaj kitapçıklarında bilgiler mevcut.
Mesela ben Geotech Race Kadroda FSA Afterburner Megaexo BB taktım, dişli tarafına 2 diğer tarafa 1 spacer kullandım. Bendekinin montaj kitapçığı ilgini çekerse nasıl takıldığını anlatıyor.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ali Hekimoğlu
@Sahinoz

BB'yi takmadan önce de orta hazne boyutuna göre 1 veya 3 spacer koyuyorsun,
ne kadar orta göbekli sisteme göre kolay gözüksede hafife almamak lazım,
vidaları az veya çok sıkma durumunda aynakolun çöp olma durumu var,
daha önce takmadıysan profesyonel yardım almanda fayda var.

@Sahinoz

kullandığın ürüne uygun teknik döküman aşağıda..

"spacer installation method " bölümüne bak..

(link)

çözemezsen ..bana geri dön...
slm

68 mm yataklı kadroda bant tip ön aktarıcı kullanmadıysan aynakol tarafına iki spacer,diğer tarafa tek spacer takıyorsun.bant tip ön aktarıcın varsa iki tarafada tek spacer takıyorsun.73 mm yataklı kadroda ise bant tip ön aktarıcı kullanmadıysan aynakol tarafına tek spacer takıyor diğer tarafa hiç takmıyorsun,bant ön aktarıcın varsa iki tarafada spacer hiç takmıyorsun.bunlara dikkat edersen shimano aynakolların 50 mm olan zincir hattı tavsiyesi(aynakol orta dişlisi ile kadronun merkezi mesafesi)otomatik olarak yerine gelmiş olur .yoksa ön aktarıcın bazı vites konumlarında zincire sürtme yapabilir.

Geri