Scudo Sports

Bayanlar ve ehliyet

Valla bir erkek olarak bu görüşe katılamıyorum. Bilinçsizlik, öküzlük maalesef cinsiyetle ilgili değil. Kaç tane, taksi, dolmuş, kamyon şoförü bayan? Ankara'da yaşıyorum ve artık sinyal vererek döneceğini belirten sürücülerin arkasından kırk tane hayır duası okuyorum, Allah işlerini güçlerini rast getirsin diyorum. Bu hale gelmiş durumdayız yani. Bence ehliyet verilmesini bu kadar kolay hale getiren yetkilileri Allah'a havale etseniz daha anlamlı olacak gibi. Saygılarımla.

Scudo
kötü erkek sürücülerın oldugu kesın fakat ıyı kadın sürücüye rastlamadım :D

rastlama zaten... gözünün yaşına bakmaz alırlar anahtarını...

Bu konuda ben de oldukça muzdaribim, bisiklete yeni başladığım için bisiklet üzerinde sorun yaşamadım henüz ama arabadayken çok çekiyorum. Bayanların genel olarak daha yetersiz olmasının önemli sebeplerinden biri bence çoğunun araba sürmeyi öğrenmeye 18'ini geçince veya yakın zamanlarda ihtiyacı olduğunu hissedince başlaması. Erkekler ise ortaokul hatta ilkokulda bile yavaş yavaş alıştırılıyor ve aynı zamanda istekli de oluyorlar. Bu sanırım erkeklerin otomobili kendiyle bir bütün bayanların ise sadece bir araç olarak gördüğü cümlesiyle de örtüşüyor.(Doğruluğu tartışılabilir tabi bu cümlenin)

Ama bunun yanında başka bir sebebin de bayanların olaylara yaklaşım tarzları olduğunu düşünüyorum. Daha öncede söylendiği gibi herşeyi adım adım kitaptan okumuş gibi yapmaya çalışmaları. Mesela diyelimki kafalarında yan yoldan araba çıkarsa frene basacağım diye bir düşünce var. Ama aradaki bir adım olan arkadaki trafiği, hızı düşünme adımını unutmuşlar. Bunlar kafalarında madde madde yer aldığı için de unutulabiliyor tabiki. Oysa deyimi yerindeyse "pişmiş" bir sürü o araç önüne çıkmadan bile sürücüsünün nereye, nasıl baktığını vs. vs. görüp anlayabilir/hissedebilir beklemeyip yola çıkacağını. Tabi bunlar için madde madde bir çözüm olmadığı için kadınlar için daha zor oluyor bu.

Mesela ben trafikte arkadan arabanın hareketlerine bakarak "Hah, bu kadın işte." dediğim de abartmadan söyleyeyim 70% tuttururum. Ve arabanın hareketlerinden kastım da öyle çok büyük bariz hatalar değil. Çok gariptir zaten kadınların yaptığı hatalarda genelde bu tarz şeyler oluyor. Ayrıca büyük kazalar da yapmıyorlar genelde çünkü çok riske girmiyorlar. Ancak küçük küçük birçok kazaya sebep olabilecek(genelde sebep de olmuyor sadece sinir etmeye yarıyor, böyle birşey işte :) ) şekilde sürüyorlar. Sürdükleri otomobilin hareketlerinde nasıl diyeyim bir akıcılık, kararlılık eksikliği oluyor.

İyi sürenler mutlaka vardır ancak bence kadınların araba sürüş tarzlarındaki bu fark bence oldukça net.

Daha önce de yazmıştım ama şimdi linkini buldum...

Herkes bu belgeseli baştan sona izleyebilirse çok faydasını görecektir..
BBC yapımı bir belgesel "Secrets of the Sexes" in bir bölümü, enjoy it :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: krankmili ve Deda
@İbrahim Ozan

ortadan mı geç dedi :) iki arabanın ortasına mı dalacaktın?:) hay Allah, cidden verilmiş sadakan varmış. ben, dikiz aynası olmayan araba süren bayan şoför gördüm izmirde. evet ne gerek var dimi aynaya, yolda giderken?

@sinan hüner

rastlamaman gayet doğal, yok çünkü öyle bir sürücü çeşidi :) aman kızım okusun diye yemek yapmasını bile öğretmiyor anneleri bunlara :)

@İbrahim Ozan

Arkadas bana da 5 yil once bi bayan beyaz suzikisi ile carpmisti ve gormedigini soyledi. kocaman bisikleti gormuyosa artik bence de bayanlara dikkat etmek gerek. sol dirsekte eklem ici kirik olustu ve 3hafta kolum alcida kalmisti. Kardes sana da gecmis olsun.

Bayanlardan korkacan ağa.. Dikiz aynasına bakmak nedir bilmezler,Sıkıştırmayı çok severler.

olayın -ve asıl sorunun- hala "kadın - erkek" olduğunu sanan, bu başlık altında da birçok örneğini görebileceğimiz mantıklı düşünebilme yetisini kaybetmiş insanlarla aynı havayı soluyor olmak, çok rahatsız edici gerçekten...

dahası, burada insanları birleştiren ortak payda "bisiklet" tutkusu iken, daha sağduyulu ve olgun bir kullanıcı profili bekliyor/umuyor insan...

36 yaşındaki adamın "iyi kadın sürücü diye bir şey yok ehehe" demesini mi istersin.. "bunlara ehliyet verilmesin" diyen mi istersin...

her şeyin en doğrusunu yaptığını sanan "adamların" bu tarz hastalıklı düşünceleri yüzünden kadın sürücülerin bu kadar hataya zorlandığı gerçeğini görebilmek lazım sanki...

geçmiş olsun
bence türkiyede yolunu kendin yaratacaksın boş bulduğun yerden geçeceksin
bende boyle bir olay atlattım kadının biri yolun kenarından gidiyordu herade yeni ogreniyor araba sürmeyi birden kaldırıma çıktı bende birde iki frene birden asıldım bisikletin arkası kalktı ve arabanın tamponuna düştüm :D

Valla bayanları bilmem ama benim altın kuralım : Şahincilerden Uzak Dur ! :D

@Tan Yücel

Video güzeldi. Kadın beyni ve erkek beyni gerçekten farklı çalışıyor. Günümüzde kadınlar erkekleri kendilerine benzetmeye çalışıyor, erkeklerse kadınları. Veya karşı cinsimizin bizim gibi düşünmesini istiyoruz. Oysa bu imkansız. Kadın ve erkek iki ayrı cins ama aynı zamanda birbirini tamamlıyorlar. Paylaşım için teşekkürler.

@Gökhan Toros

işte tariflediğin sınavı -test olanı- geçemeyen, 5 kez geçemeyip dosya yakan adam gördüm ben :) ama illa ki almıştır ehliyeti.

@RECEP ÇALIŞKAN

hah işte, her işimiz illa ki Allah'a emanet. zaten, ben ilkkez otomobil sürdüğümde, bir kez daha iman ettim bir Yaradan olduğuna.

@İbrahim Ozan
Öncelikle çok geçmiş olsun.
İstatistik yalan söylemez.Evet,trafikte saçma sapan hareketler yapan bir yığın cins var.Kadın erkek,diye ayırmak doğru değil.Şayet illa ki bir cins'e mal etmek gerekirse,biz erkekler,trafik teröründe ilk sırayı kimseye bırakmayız.Arkadaşımızın başına gelen talihsiz olayların bir çoğunu ve kat kat fazlasını,erkek sürücüler yaratmıyor mu.Rampada ve uçurumun kıyısında ,kulağımıza "Hiayyyt" diye bağıran,yollarda bisikletlilere tüküren,kendi forumlarında bisikletlilere gıcık olduğunu ve her fırsatta onların üzerine direksiyon kırdığını övüne övüne anlatan,bayan bisikletlileri eşinin bile yanında taciz eden,erkek sürücüler değil mi?
O yüzden "Bayanlara ehliyet verilmesin" derken,bir kez daha düşünmek gerekmez mi?

Taksimden dolmabahçeye inerken yaklaşık 45-50km/h hızda sağdan birden bayan sürücü fırlayı verdi yola sağa sola bakmadan bende bastım çığlığı anca duyup bakabildi hemen sol tarafa kaçtım allahtan arkada araç yoktu geçmiş olsun bu arada

bu biraz genelleme olmuş hepsi kötü değildir benim annem babamdan daha iyi kullanır:)

Önümüzdeki araçtaki bayan bir türlü yol vermedi (ne kendi geçti nede biz geçebildik) çıldırttı ve ışıkta beklemek zorunda kaldık.

Yanına gelip neden yol vermediğini sorduğumuzda, gözünde de bildiğin sarı camlı gözlükler ile aldığımız cevap şuydu; sende turuncu ışıkta geçseydin" oldu. :alkis:

Halen tedavi görmekteyim ;)

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
Geri