Scudo Sports

Başlayalı 2 gün oldu yaptığım km'ler

@Fethi Uzun

Evet 1 değil. Ben 3 km koşsam dağılırım ama 160 km bisiklet sürerim birşey olmaz. Atletizim daha çok kondsiyon ister daha zordur bence.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Scudo
@Samet Koç

Peki siz kaç yıldır çalışıyorsunuz ? ve çalışma biçimini bana söyler misiniz ? Eğer söylerseniz her gün sizin taktiğinizi kullanacağım

Ben 1 senedir biniyorum. Haftalık 3 gün tur yaparım. Biri 130-160 civarı diğeri 40-50 bir diğeri duruma göre 80-120 arası değişir. Öyle kastığım yok yani. Şubat 1den bu yana 2400 km yol yapmışım çok değil. Sadece form düşürmüyorum o kadar.

• Beğen
Tepkiler: Fethi Uzun
@Samet Koç

Anladım fakat ben haftalık 3 gün uzun turlar yapamam 130-160 km.Yanımda arkadaşım yok ve bisiklet yolu da yok.Bodrum'u biliyorsunuzdur yazın trafikte bisikletçileri görmezlikten geliyorlar kazalar oluyor bana bir fikir verir misiniz ?

hocam bence bu dereceleriniz yalan bu kadar derece almis birisinin hele ki atlwtizmde at gibi cigerleri ve bacaklari olmasi birakin 2 km yi o formla cok rahat 50+ km ler sürebilir olmasi gerekiyor. bisikletle de alakasi cok yok biz de demir yığınları ile basladik.

@Alperen ERTEN

İnanmaya bilirsin 2 yıl önce beden eğitimi öğretmenimle katılmıştım.Sonrada hiç bir sportif yapmadım ve göbekte çıktı

inanmıyorum zaten ama bisiklete devam ederek gercek başarılar kazanma yolunda size basarilar dilerim :)

ayrica benim bisiklette 300 tl lik bir.bisiklet

@Alperen ERTEN
Teşekkürler
@emircan Başbuğ06
tamam benimde 170

@Fethi Uzun

Zaten bisiklet bisiklet yolunda sürülmüyor. Ben bisiklet yolu kullanmam hiç. Hep ilçeler arası yolculuk yaparım. Arkadaş olmasına pek gerek yok. Arkadaşsız daha iyi oluyor aslında kendi performansını görüyorsun. Bodrumu bilmiyorum malesef.

@Samet Koç

Sizin deneyiminiz var bana bir çizelge söyler misiniz ? 7 gün boyunca nasıl çalışmalıyım fikrinizi almak isterim.

Siz yeter ki sürekli binin yeter. Ben de uzun yıllar süren bir aradan sonra 30 küsür yaşlarımda döndüm bisiklete. Evli, çocuklu ve kilolu olarak :D İlk başta şöyle performanslı bir şekilde bakkala gidip gelsem kalbim güm güm atıyordu. Sonra okula gidip gelmeye başladım. 3km git 3km gel. Hafta sonları da arkadaşlarla 30-40km'lik turlara çıktık. Başlarda düz turlarla başladık sonra eğimi artırdık. Hiç hız telaşım yok. Bolu'nun harika manzaralarının tadını çıkarma telaşım var :D

2 hafta önce gözümde bir tabu olan Gölcük'e tırmandık arkadaşla. Toplam 15km'lik bir yol ve 5km'lik kısmında 800m rakımdan 1200m'ye çıkıyorsunuz. Oldukça dik bir rampa yani. O kadar rahat çıktım ki. Sallana sallana 2-3 molada vardık. Hiç yürümedik hep pedalladık. Şimdi dağ tepe tırmanıyoruz. Ormanlara girip tabloluk manzaralarda sürüyoruz bisikleti. Müthiş bir duygu.

Ben atletizm geçmişinizi yalanlamam çünkü bisiklet için kullanılan bacak kasları çok farklı. Koşu ya da diğer sporlarda çok az kullanılıyor. Bir de hamlık varken olabilir diye düşünüyorum. Forum harikadır ama bazı arkadaşlarımız çok profesyonelleştikleri için yeni başlayanları algılamakta zorlanıyorlar sanırım. İyi pedallamalar size.

Son bir iki öneri: Uzun mesafe sürün, gerekirse eğimi düşük tutun. Sürerken de mümkün olduğu kadar küçük vites tercih edip hızlı pedallayın. Hem performansınızı artırır hem de dizlerinizin sağlığına destek olur.

• Beğen
@yuzuakyener

İşte aradığım cevap buydu çok çok teşekkür ederim.

ilk bir hafta zorlanman normal düz yolda kullanmaya bak, kilonu düşürmelisin benim boyum 1.75, 55,60 kg arası gidiyorum o boya o kilo çok fazla.

Direk yokuşla antremana başlanmaz arkadaşım , önce şöyle bi 500-800 km düz yol sür , bacaklar bir toparlansın güçlen ondan sonra yokuşa başlarsın hafiften .

• Beğen
Alperen bey ben baslayali 2 gun oldu bacaklarim agiriyor birde sigara alkolum yok fakat kesiliyorum gecmiste fitneess yaptim fakat bacak hic calismadim bacaklarim zayif duzelirmi acaba

Fitness salonlarında 2 senemi harcadim ve kapalı alanda spor yapilmayacagini, kasli bir vucutla fit bir vucudun farkini ve ağırlık kaldirmanin, bacak basmanin nefes üzerinde cok az onemi oldugunu gördüm.
Ilk baslarda tabiki de yanacak agriyacak kasilacak. henüz hamlik donemindesiniz. vücut kendini yeni bir boyuta hazırlıyor. cem abimin de dedigi gibi 500+km gibi bir yolu duzenli bir bicimde katettiginizde hamlik sürecinin baya baya üstesinden gelmiş olacaksınız. benim gibi kilolu iseniz yokuslarda daha bir de yeni oldugunuz icin cok zorlanabilisiniz.
zamanla düzenli kullanimls hepsi olur.
bir diger konu dayanikliliktir. bisiklet bur dayanıklılık sporudur. dayanıklılık gelisimi icin dogru teknik ve ayarlarla surusler yapmak gerekir.
forumda Hakan Yazman abimin gerek yüksek kadans gerekse sağlık konularinda başlangıç icin guzel yazilari var. sadece hakan abimin degil bir çok kisinin paylaşımlari var. forumu aktif olarak takip eden biri bunlari anlar ve bilincli bir spor yapmış olur.
bisiklet zamanla gelişen zaman isteyen nankör bir spor. 1 hafta bosta kalmak çok seyi değiştirir bazen eski arkadaşlarla bisiklet suruyoruz zamaninda benden iyi suren ama sonra isi gevsetenleri yokusta bile arkada birakabiliyorum. belli bie kondisyon koruma icin ben okula gidiste şehir içinde tempolu bir kullanim gösteriyorum ve hafta sonu da sert bir parkurla haftalik çalışma programimi tamamliyorum.
sormak istedikleriniz soruları sorabilirsiniz bilgim yettigi kadar yardimci olmaya devam ederim..

• Beğen
@Alperen ERTEN

Çok teşekkür ederim aklıma geldikçe soru soracağım

Geri