Fitness salonlarında 2 senemi harcadim ve kapalı alanda spor yapilmayacagini, kasli bir vucutla fit bir vucudun farkini ve ağırlık kaldirmanin, bacak basmanin nefes üzerinde cok az onemi oldugunu gördüm.
Ilk baslarda tabiki de yanacak agriyacak kasilacak. henüz hamlik donemindesiniz. vücut kendini yeni bir boyuta hazırlıyor. cem abimin de dedigi gibi 500+km gibi bir yolu duzenli bir bicimde katettiginizde hamlik sürecinin baya baya üstesinden gelmiş olacaksınız. benim gibi kilolu iseniz yokuslarda daha bir de yeni oldugunuz icin cok zorlanabilisiniz.
zamanla düzenli kullanimls hepsi olur.
bir diger konu dayanikliliktir. bisiklet bur dayanıklılık sporudur. dayanıklılık gelisimi icin dogru teknik ve ayarlarla surusler yapmak gerekir.
forumda Hakan Yazman abimin gerek yüksek kadans gerekse sağlık konularinda başlangıç icin guzel yazilari var. sadece hakan abimin degil bir çok kisinin paylaşımlari var. forumu aktif olarak takip eden biri bunlari anlar ve bilincli bir spor yapmış olur.
bisiklet zamanla gelişen zaman isteyen nankör bir spor. 1 hafta bosta kalmak çok seyi değiştirir bazen eski arkadaşlarla bisiklet suruyoruz zamaninda benden iyi suren ama sonra isi gevsetenleri yokusta bile arkada birakabiliyorum. belli bie kondisyon koruma icin ben okula gidiste şehir içinde tempolu bir kullanim gösteriyorum ve hafta sonu da sert bir parkurla haftalik çalışma programimi tamamliyorum.
sormak istedikleriniz soruları sorabilirsiniz bilgim yettigi kadar yardimci olmaya devam ederim..