Scudo Sports

Basından Küçük Bir Haber

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
güzel bir paylasım .... artık zamanla bisikletler daha kaliteli guclu ve teknoılojik uretiliyor

Scudo
@ErkaL

Bütün galaksi de

1-Specialized
2-Specialized
3-Specialized
4-Specialized
5-Specialized
6-Specialized
7-Specialized
8-Specialized
9-Specialized
10-Specialized

hahahaha

@kayhan

Niye bak listede Corratec de var Cannondale de Geotech te...
İşte yansız yayın böyle oluyor... Biz her markaya eşit yaklaşıp her şeyi yazabiliyoruz... Ama bazı insanlar kendi istedikleri olmayınca bu şekilde davranıyor...

• Beğen
Tepkiler: S.GUCLU
Newsweek gibi cok okunan bir haber dergisinde bisikletle ilgi bir yazi cikmasi ve konuya egilmesi son derece guzel bir sey, en azindan bisikletle ilgisiz insanlarin da bisikletle ilgili bilgi sahibi olmalarina en azindan bisiklet hakkinda dusunmelerine yardimci olmustur, ama yaziyi okuyunca yazarin da bisiklet piyasindan-markalarindan habersiz oldugu anlasiliyor, sanirim kasitli veya kasitsiz belli markalara yonlendirilme soz konusu.

Yazıyı okuduktan sonra ben de herkes gibi ayakları havada kalan sıralamaya yorum yapmayı düşündüm... Diğer yorumları okudukça oldukça güzel, doyurucu, inandırıcı, saygılı şekilde, vb. ... yorumlar yapılıp bu konuda bilgiler sunuldugunu görünce yazmama gerek olmadığını gördüm. Her ne kadar yanlış anlayıp garip tepkiler veren olsa da elinize sağlık :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
@Hasan Çağrı

sıralamanızın kriteri nedir? erkal bey'in bisiklet kariyeri nedir. hangi takımda yarışıyor? kaç yıl hangi bisikleti kullanmış Türkiye sıralamasını yaparken neyi göz önünde bulundurmuş? Ben (kayhan) neyi istiyormuşum?

Ben gururla söyleyebilirimki Hiç bir bisiklet firması ile maddi bir çıkar ilişkisi içinde değilim. Ne maaş alıyorum ne sponsor desteği

Tek amacım bisikletin yaygılaşması Bisikletin hem spor hem de kullanım olarak ülkede yaygılaşmasının yolu bisiklet adlı taşıt aracına halkın uygun fiyatla Ulaşabilmesidir Bunun yoluda türkiyede üretilen markalara saygınlık kazandırmaktır Ne kadar çok insan bisiklete binerse belediyeler bisiklet yolu yapar kulüpler kurulur. Pahallı markalar insanları bu spordan uzaklaştır. Pahalı marklara karşı değilim Ama bisiklete binmeyi düşünen insana Kardeşim bu bisiklet denilen merete bineceksen en az bi 700 avroyu gözden çıkarıcan diğerleri bi işe yaramaz söylemine karşıyım.

Benim kriterim bu listemde aşağıda
1 Numara sedona kron geotech salcano bianchi

Gelelim sizin söylediklerinizin güvenilirliğine. www.bikeradar.com'un sizin deyiminizle"ne şekilde yayın yaptığı" tartışılmaz. Güvenilir bir kaynaktır.
değerlendirmelere bakalım en yüksek derece (highest rate) alan bisiklet markaları

1.cannondale rize
2lapiere spicy
3trek session 88
4 24seven mesiah
5 genesis bikes core
6kona stinky air
7cannondale scalpel 3
8whyte e 220 xt
9marin attack trail
10 yeti 575

aşağıda linki

(link)

specialized markası hakkındaki şakam umarım kırıcı olmamıştır. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için tekrar vurgulayım Specialized saygın bir markadır.

Ben kullandıklarımı söyliyim
2 yıl kadar Kron
2 yıl kadar Amoeba
1 buçuk yıl kadar Redbull
1 yıl Giant Reign X
yaklasık 3 aydır Transition kullanıyorum.
Bunun haricinde 1 ay kadar giant Xtc kullanmışlığım da var.Siz ne kadar bişeyleri yaymak istediğinizi söylüyorsanız bende 2006 dan beri Freeridetr grubum ile serbestsürüş(freeride) alanında kullanımı yaygınlaştırmaya ugrasıyorum.Sanırım forum ve freeridetr.com da paylaştıklarımı incelerseniz çokda boş konuşmadığımı anlarsınız.Ben de hiçbiryer de maaş ya da sponsor desteği almamaktayım ve hür irademle Specialized'ın Türkiyede'ki en iyi bisiklet markası oldugunu gayet rahat bir şekilde söylerim.
Bugun bi insan sırf dokunmatik diye bir telefona ''BİR BUÇUK MİLYAR'' verebiliyorsa iyi marka bisiklete verilen paralar gayet makuldür.
Saydığınız türk markalarının birçoğu gelişmektedir biri hariç onu da söylemek istemem ancak her yıl birbirinin aynı modelleri yapıp uçuk fiyatlara satmaktadır.herkeste en iyisi diye onu ısrarla almaktadır.Yazılı basının esas bu konuya el atması halkın kafasındaki tek markayı değiştirmesi gerekirki bilinçli kullanıcı sayısıda artar.
Yukarıda sıralama vermişsiniz ki bildiğim kadarıyla bikeradar Britanya kanallı bir sitedir.Halkın ucuz bisiklete binmesini isteyipte genlde 2000 poundun üzerindeki bisikletlerin sıralamasını vermenizde anlamsız.
Tavrınıza gelicek olursak insanların fikirlerini aşağılayıp (siz sıralamanızı söyleyinde aydınlanalım)sonra birşeyleri yaymaya çalıştığınızı söylemenizde hiç inandırıcı gelmiyor.
Buarada linkte göndermiş oldugunuz liste site içerisinde en çok okunan incelemleri kapsıyor olabilir.Yeti ile Marin arasındaki bisikleti atlamışınız benim eski bisikletimin üst modelidir :)

O zaman en popüler onlanlar sıralamsı da şu şekilde;

Carrera Fury
Specialized Bicycles Pitch Pro (09)
Salsa Fargo (09)
Boardman MTB HT Pro (09)
Specialized Bicycles FSR XC Pro (09)
Carrera Vulcan (07)
Trek Top Fuel 9.9 SSL (US) (09)
Boardman MTB FS Pro (09)
Niner Jet 9 (09)
Trance X 2 (09)
Giant Trance X 2 (09)
Giant Trance X Zero (08)

Konuda vurguladığımız şey yazıda yapılan sıralamanın hiç bir şeye dayanmadan yapılmış olmasıydı... Orda deselerdi Bikeradarın oylamasına göre yada MTBreview puanlamasına göre vs vs vs sizce ben o şekilde bir yazı yazarmıydım?

Bike radarın oylamasında Specialized çıkmaması beni niye kırsın ki... (Zaten oylama değilde en çok okunan yazılar olunca hiç kırmaz)Zaten beni tanısanız hangi bisikletlere binip neleri denediğimi bilseniz, Türkiyede 2 senedir Specialized var iken benim 4,5 senedir Specialized kullandığımı bilseniz, markaya ticari bağımdan çok gönül bağım olduğunu anlardınız... Bakın Bu listede de en çok tercih edilenler most popular yani budada Cannondale yok, trek yok yeti yok vs vs vs... Ama Speci var tercih edilenler arasında...

Ayrıca mesela FS bisikletleri ile çok tanınan Specialized avrupada yapılan çoğu testte Cube ün gerisinde kalırken Amerikada önde yer almaktadır...

Mesela FS de kullandığı Quad teknolojisi ile her sene bir sürü ödül alan MArin firması dokuzuncu sırada iken Türkiyede şuan satamamaktadır... Sebebi ise bilinmemesidir ama bu kötü olduğu anlamına gelmez...

Dünyada adı bilinen yada bilinmeyen (sırf Almanyada 2bin kadar) marka var... İyiside var kötüsü de var ortasıda var... Ama En İyiler sıralaması yapmak belkide bisiklete binmeyen bir kaleminden sizce kendiliğinden mi böyle çıkıyor... Üstelik bu kadar bariz bir şekilde, üstelik bu markaların reklama ihtiyacı yokken ...

Tabiki herkez pahalı markala binecek diye koşul yok çünkü herkesin ekonomik gücü farklı ve kendine göre bir kalite sıralamsı sürüş tarzı sıralaması var.... Specialized, Cannondale, Scott, Trek, Giant, Marin, vb daha bir çok markanın bisikletlerini herkes tercih etmeyebilir...

Şahsen ben FS bisiklet alacağım zaman Specialized'dan başka markalara pek bakmazken yok bisikleti için Cinelli markasını tek geçerim, hartail bir bisiklet düşünürsemde LiteSpeed favorimdir diyebilirim.. Yapacağım sürüşe göre sıralamalar değişir... Tıpkı sizin listenizde yer alan hepsi All Mountain olan bisikletler gibi... Yol bisikleti ile ilgili sıralama yapsanız bambaşka bir liste çıkacaktır ...

Son olarak ben 7 seneyi aşkın seüredir bu camianın içerisindeyim iyi yada kötü mekanik ve teknolojik bilgiye sahibim, Türkiye şampyonasında sakatlanan kadar 3 sezon kadar MTB yarışı koştum, saymadığım kadar malzeme ve bisiklet test ettim... Bir sıralama yapacak kadar bilgiye sahibim...

Erkalda benimle aynı süredir bu işin içinde bir iki yarış koştu ama yarış koşmak yerine agresif sürüş tarzlarını tercih etti ve yaptığı listede de buna göre markalar var. Oda benim gibi bir çok marka ve malzeme kullandı...

Erkalın yaptığı sıralamada ise ben sadece markaları görüyorum öncülük görmüyorum... Çünkü mesela yazan bütün markalar yaklaşık aynı sayıda bisiklet satıyor Türkiyede ve üst modeller haricinde kalite belli bir seviyenin üstünde

Ama şunu da unutmayın Türkiyede her yıl 1.5 Milyon bisiklet satılırken listede adı geçen Specialized, Scott, Trek, Giant, Cannondale, Corratec, Marin gibi pahalı markaların toplam satışı 5bin civarında kalıyor...

İnsanlar nasılsa binmez değil çocuklarına kalitesizi bisikletler alıyor sonra çocuk bisiklete BİNEMEDİĞİ için kenara atınca " Bak nasılsa binmeyeğini biliyodum iyiki pahalı bişey almamışız boşa para harcıyacaktık" deyip kendilerini avutuyorlar... Tabi bu gelenek aileden çocuğa ondan ona geçip öylece gidiyor... Ve bunu yapan cebinde bin küsür liralık telefonla gezen, şehir içinde jip kullanan insanlar...Bu insanlar böyle davrandıkça keliteli bisiklet kullanmayı alışkanlık haline getirmedikçe siz, ben yada Bisiklet forum ne yaparsak yapalım bisiklet dünyasında istediğimiz o büyük adımı atamayacağız, bisiklet ufak grupların arazı olmaktan çıkamayacak....

Bisikleti yaygınlaştırmayla ile ilgili daha binlerce şey yazabilirim içimde olan ama konunun yeri burası değil malesef... Ayrıca bisikleti yaygınlaştıracak olan bu reklam kokan yazılar değil bisiklete binen insanların kendini göstermesi ile olacaktır....

@ErkaL

ülkemiz piyasasındaki TREK gerçeğini atlamışsın dostum

Çok haklısınıs onuda Corratec den hemen sonra yer veririm aklıma gelmemiş :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
Aklım bu işe ermeye başladığından sonra ilk aldığım bisiklet Scott idi. Ardından Sedona ve Giant. Bir ara litespeed vortex yol bisikleti kullandım. Specialized'i ise Aktif pedal da mağaza içinde eşimle beraber kullanma şansım oldu sadece. Bu arada Geotech ve Salgano gibi markalara sahip arkadaşlarım bisikletlerini arada bir yoklarım. Bunların arasında sadece Specialized'ı test ettiğimize pişmanım. Modeli tam aklımda değil ama carbon bir FS idi ve doğal olarak güzel bir fiyat. Şimdi yenge illa da Specialized isterim diye tutturmasın mı ? :D Geçen yarışta da derece yaptı kendisi zaten :) Hasancım durumlar hafif düzelsin artık bir ara yanına uğrayacağız bakalım hayırlısı.

Bu arada sıralama yapacak olsam Erkal'ın Türkiye listesini aynen yazardım galiba.

Çok komiksiniz :)

Bu ne yarışıdır ya.. Bu ne hırs bu ne şiddet bu ne celal!

Görende markaların sahipleri zannedecekler sizleri.

Arkadaşlar Türkiye markaları gelişiyor. Geotech olsun Kron olsun Sedona olsun bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bırakın başka ülkelerde bizim markalarımızı tartışsınlar.

Ben bir dergide gördüğüm makaleyi sizlerle paylaşmak istedim. Doğru veya yanlış sıralama ne fark eder ki..

Babanı mı çok seviyorsun anneni mi gibi oldu. Sanki hepsi aynı şeylerden yapılmıyormuş gibi :)

Sevgili çağrı Specialized çok iyi bir marka kuşkusuz lafım yok unutmaki Geotech de çok iyi bir marka.. Specialized ve Geotech aynı fabrikada aynı malzemelerle yapılıyor. Bunu biliyor musun? Her ikisi de Tayvanda aynı firma tarafından yapılıyor. Birine Specialized diyorlar diğerine Geotech diyorlar. Hatta sen de istersen İzzet diye bir marka yaptırabilirsin.

Bianchi markasını küçümsemeyin. İyi yada kötü onu tartışmıyoruz ama ülkenin yarısı bu markayı kullanıyor.

Bisikletten anlayanlar ne demek istediğimi anlayacaklar.

Bisikletin markası hikaye önemli olan donanımı. Bu noktada da Corratec markasından üstün bir marka varsa buyrun karşılaştırın.

@ulas

Abi o zaman önümüzdeki sezon 10 dolara kadro getirip üstüne XT-XTr öalzeme döşeyip satarsam en iyi bisiklet o mu olacak yani...

O işte Corratec'in üstüne marka yoksa madem bu kadar büyükse Neden sadece Türkiyede bu kadar yaygın da Cannondale gibi dünya çapında bir marka değil? Yada UCI MTB sıralamasında Corratec kullanan kaç kişi var ve diğer markaları kullanan kaç kişi var...

Specialized ile Geotech aynı fabrikada çıkıyo aynı malzemeden üretiliyorsa (ki Specialized kadro üretiminde Merida Ideal ve Giant ile çalışşıyor) neden dünyaya yayılamıyorda sadece Türkiyede alt gelir grubuna hitap eden giriş ınıfı bisiklet olmaktan kurtulamıyor... Birine Specialized birine Geotech diyolarsa bu taktikle Fransa da gidin bi deneyin bakalım kaç tane Geotech satılacak... Ben İzzet diye bisiklet ürettirebileceğimi zaten 7 senedir biliyorum hatta Türkiyede toplanarak satılan kadroların hangi kataloglardan seçilip şu renk şu desen olsun diye ürettirildiğini de biliyorum Ulaş abi merak etme sen... Yada Specialized firması her sene bütün dünyadaki dağıtıcılarına California dan eğitmen gönderip yeni teknoloji, ürün ve planları hakkında eğitim veririken listede adı üstlerde geçen diğer markalar neden bu gibi eğitimler vermiyor... Madem aynı fabrikdan çıkıyorlar gelsin aynı şeyleri anlatsınlar bakalım...
Zaten Tayvanda ve Çinde Giant, Merida, İdeal ve daha küçük iki firma dışında bisiklet fabrikası yok... Cannonda dahil bir çok firma bütün Al kadrolarını orda ürettiriyo zaten ama fark üstüne harcanan Ar-Ge de bitiyo...

Ben geotech kötü demiyorum demedim hatta sende iyi biliyosun ki Türkiyede Geotech kadro ile ilk bisiklet toplayanlardan biride benim belki Mehmet Cemalden sonra ikinciyim...

Ama ben istiyorum ki insanlar bişeyleri doğru öğrensin,,, o listede mesela Marintek in getirdiği Giant ve Scott markaları neden yok hemde koskoca Swisspower takımı dünya şampyonluklarını silip süpürürken Scott bisikletlerle?

Yada Aslı bisikletin getirdiği ve dünyanın en büyük katlanır bisiklet üreticisi olan Dahon markası yer almıyor?

Ben bu yazı içerisinde yazdığım yazıuların hiç birince kimseyi kötülemedim... Sadece Cannondale, Corratec gibi Türkiyede yer etmiş markaların adının bu tarz reklam kokan yazılarda bu şekilde yer almasının ne kadar ilginç geldiğini vurguladım...

• Beğen
Tepkiler: S.GUCLU
Sevgili Çağrı,

O listede olmayan daha bir sürü marka var. Makaleyi ben yazmadım :) Sadece paylaştım ve yine bir makale görsem yine paylaşırım.

Marka sıralaması yapmak gerekirse

Bence dünyanın en iyi markaları,

Shımano
Sram
Mavic
FSA
Avid
Rock Shox
Manitou
Selle İtalia
Fox
vs
vs

önemli olan bunlar. bunlarla ne yaparsan yap iyi bir marka olursun.

@ulas

Peki abi öle diyosan öyle olsun. Ama bari listeye Magura, Hayes, Hope( sadece fren değil göbek, boğaz vs de üretiyor) ekleyelim hatırları kalmasın...

Makaleyi sen yazmamışsın abi zaten belli paylaştığın için teşekkür ederiz... Ama hala anlamadığın bişey var... Benim sözüm makaleye değil ki makalenin sonundaki sıralamanın nasıl yapıldığına bazı markaların neden yer alamadığına(çünkü sanmıyorum ki Newsweek Türkiyenin o markaları test edip bu şekilde sıralama yapacak deneyimli bir kadrosu olsun)... Sonuçta o listeyide kimin yazdığını ben bilemem ama okuyan herkes anlıyodur zaten...

Siz bu markalarla üretip iyi bir marka olmaya çalışmaya devam et o zaman abi ne diyim yani... Nasılsa insanlar artık kalitenin sadece donanım olmadığını anlamaya başladıkları için büyük markaların satışları artıyor zaten o büyük markaların hepsi de senin yazdığın markaları hatta zaman zaman o markaların kendileri için özel ürettiği parçarları kullanıyor... Bundan haberi olmayan yeni tüketici ise önce bu markalardan başlayıp nasılsa sonra gene büyük markalara yöneliyor... Güneşin önünü hiç bişey sürekli kapatamıyor nasılsa...

Hayırlı işler dilerim....

• Beğen
Tepkiler: S.GUCLU ve ulas
Sevgiyle kal sevgili kardeşim. Önemli olan iyi bir bisiklete binmek. Zaten Türkiye'deki markaların hepsi çok iyi. ;)

@ErkaL

yani bütün bisiklet hayatınız boyunca bir kere bile specialized tercih etmeyip sonra da türkiyenin en iyi markası diyorsunuz. Bisiklete binen herkes bike radar ı bilir eğer ingilizce bir sözlüğe bakarsanızda high rated ın en değerli yani kusursuz anlamına geldiğini anlarsınız. ben bikeradar daki sıralamayı tavsiye için değil sizin yaptığınız sıralamanın sadece sizin için geçerli olduğunu göstermek için yaptım. Hasan bey ise bikeradar ın sıralamasında kriter değiştirip en popüler kriteri seçerek specialized reklamına devam ediyor. adı üstünde popüler. popüler ayrı test ten 5 yıldız almak ayrı. popülerite reklamla modayla yaratılır.kötü de değildir. ama gerçekler ayrı popülerite ayrı birşeydir.

Erkal bey ben sizin fikirlerinizi aşağılamıyorum. bisiklet sıralaması 10 tane isimi ard arda yazmak değildir. Değersiz bir iş yaparsanız sonuçlarına katlanırsınız. Hasan Çağrı bey de Erkal bey de bisiklet konusunda birbilen otorite kanaat önderi gibi davranıyorsunuz. Kusura bakmayın ama her ikinizde bu sıfatların içini doldurmaktan uzaksınız.

Ben kendimden örnek vereyim bende son 8 yıldır düzenli bisiklete binmekteyim son 3 yıldır fırsat buldukça yarışlara girmekteyim ama bütün bunlar benim bisiklet derecelendirmesi yapma yeterliliği vermez. Türkiyenin en iyi markası xxxxx 'dur ve bu da doğrudur deme cesaretini kendimde bulamıyorum.

Otorite falan olduğum yok tartışacağınıza o zaman sizde kullandığınız markaları sıralayın da nedenleriyle ögrenelim.Buarada otorite kurmaya çalışan kişileri de hiç sevmem.
Sizi bilemem Ankarada Specialized a binme şansınız oldumu ancak benım şu an çevremde 3 kişi Fr bisikleti olarak Specialized kullanmakta ve her birinin bisikletlerinede istedğim arazi şartlarında binip deneyebiliyorum.Aynı şey diğer markalar için de geçerli herbirine sahip muhakak bir tanıdığım oluyor ve sürüp deneyebiliyorum.Yarışınca benden üstün mü oldunuz bu cümlenizde tuhaf doğrusu :) Şu an ki bisikletimden daha ucuz olsa idi ve türkiyede olsa idi specialized sx trail e biniyor olurdum.
O zaman benim hesabıma şöyle bi 20.000$ kadar yatırın da hepsini deneyip sıralama yapayım :) Yada www.mtbr.com da kullanıcı yorumlarına da bakabilir o kadar para dökmeyebilirsiniz.
Hele bide komik birşey daha dikkatimi çekiyor ki Newsweek Türkiye'de bu yazıyı hazırlayana bunları söylesek Kayhan bey kadar katı bir şekilde karşılık almazdık sanıyorum.
Sıralama yapmaya cesaret bulamıyorum diyorsunuz benden sıralama yapmamı siz istediniz.Yoksa ben gayet genel olarak sıralamaya yorum yapmıştım.Şu iyidir bu kötüdür diye bir şey yazmamışım bile. :)
Buarada bikeradarda high rated diye gösterdiğiniz kona stinky air'ın kendi internet sitemde basit çevrisini bundan aylaaar önce yapmıştım.
Tabi ben sadece bike radar değil başka sitelerdende kullanıcı yorumlarını kendi alanımda takip etmekteyim.
pinkbike.com ,ridemonkey.com,mtbr.com,sicklines.com gibi...
Siz nasıl bizim bilgilerimizi kaale almıyorsanız açıkçası benimde newsweek deki sıralamayı hiçe sayma ve fikrimi forum ortamında söyleme hakkım var.İster katılınn ister katılmayın...

@kayhan

Ortaokuldan beri ingilizce eğitim görüyorum (eğitimi değil eğitim) Higt rated'ın en değerli anlamına geldiğini değilde en çok incelenip en çok testi okunan anlamına geldiğini anlayabiliyorum...

@kayhan

Most popular ise en çok satan ürünler sıralaması olduğunu görürsünüz... Orda sadece x marka değil y, z, x markalar da mevcut ve orda benim reklamını yaptığım markanın bisikletleri gene 4 ve üstü yıldız almışlar...

Ayrıca dikkat ettiyseniz ben hiç bir zaman bir sıralama da yapmadım, var ise gösterin konu içerisinde...

Otorite ve kanaat öndeliği olayına gelince... Ben 7 seneyi aşkın süredir bu işten para kazanarak bu işi yapıyorum 2.5 sezon boyunca bütün yarışlara katıldım Türkiyenin en zorlu parkurlarından olan Alanya kalesinde derece yaptım... Belki yüzlerce bisiklet sattım, insanlara yardımcı oldum, insanların bisiklet üstündeki oturuş pozisyonları ve nasıl doğru oturulur gibi sürüş dinamikleri konusunda uzamnlardan eğitim aldım sertifikalar edindim, öğrenmek için çabaladım öğrendiklerimi paylaştım... İnsanlara sadece kendi sevdiğim markayı değil ulaşabildikleri içerisinde en iyisine sahip oldurtmaya çalıştım... Şu forum içerisinde aksini gösteren bir mesajımı bulursanız lütfen gösterin rica ediyorum... O sebeplu bu konuda ki tarafsızlığım (kendi dükkanım dışarısında ve forumda), bisiklet konusundaki mekanik ve teknolojik bilgi seviyem (herşeyi bilirim demiyorum ama her yeni şeyi öğrenip bilgimi arttırmaya çalışıyorum) beni az da olsa bu konuda danışılan kişilerden birisi haline getirdi... Bulunduğum bu noktaya ise çabalayarak değil çevremdeki insanların isteği ile geldim, kendimi geliştirdim ve forumda ilk kez ukalalık yapıyorum evet Türkiye'de bisiklet seçimi ve tekniği bakımından ileride otorite olabilecek insanlardan biriyim...

Açıkçasıda bu konuya biraz gerçeklerden bahsettiğim için pişmanım nede olsa sizin gibi lafları doğru anlamaktan milyarlarca km uzak insanlar ile dolu...

@kayhan

Şu konu içerisinde yazdıklarımı adam gibi okursanız bir kere bile Türkiyenin en iyi markası Specialized'tir dediğim bir cümle bulamassınız... Bulursanız gelin size bedava bisiklet vericem hemde markasını siz seçin...

Konunun başından şunu söylemeye çalışıyorum adı geçen yayın organındaki makalede yapılan sıralama tamamen yönlendirme ile yapılmış, Türkiyede ki diğer distribütörlerin getirdiği kaliteli markalar yazılmamış bariz bir şekilde reklam yapılmaktadır. Bu da insanları sizin de söylediğiniz ekonomik sınıfları da içine kapsayan bir alana değil reklamı yapanın istediği markaya götürmektedir diyorum... İNSANLAR GERÇEKLERİ BİRAZ GÖRSÜN DİYORUM....

İnsanlar üstünde 2000km SOnra bitecek XT rubleye göre değil onlara uzun yıllar hizmet edecek olan bisikletin ana parçası kadroya göre seçim yapsınlar diyorum...

ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAYAMAYANA DAVUL ZURNA AZ DİYORUM...

İyi forumlar...

Hasan bey ingilizce bildiğinize göre Oxford Üniversitesininde "ne şekilde yayın" yaptığını biliyorsunuzdur. Oxford ingilizce sözlüğünde rate in anlamı rate =• verb 1 assign a standard or value to (something) according to a particular scale. 2 consider to be of a certain quality or standard. 3 be worthy of; merit. 4 informal have a high opinion of. Kısa bir çeviri ile rate "bir şeye belirli bir ölçü çerçevesinde standart ya da değer yüklemek" anlamına gelir. Televizyondaki reyting değil. En basit gerçeği bile kelime oyunu ile karartmaya çalışarak otorite olamassınız. Hiç bir zaman sıralama yapmadım diyorsunuz ama Erkal beyin sıralamasına bizim sıralamamız diyorsunuz. Ve bu sıralamada Türkiye de specialized bir numara görünüyor. Şimdi ben bir bisiklet kazandım herhalde.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri