Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Cinsine bakılmaksızın köpekler sokaklardan toplanmalı.Öyle ormana falan da bırakılmayacak tabi.Barınaklarda ''gerçekten sahiplenecek'' biri gelene kadar bakılmalı.Bazen öyle yerler oluyor ki;köpeğin uzun süre midesinden bir şey geçmemiş sen gidiyosun oraya her an etinden kapacakmış gibi havlıyorlar.Burda yanında ya yemek ya da cesaretin olacak arasından/aralarından sıyrılmak için.Bir de bizde ''köpek sahibi'' diye bir kavram pek yok.Genelde sahip,köpeğe göre hareket ediyor;köpeğin insafına kalmış yapacağı eylemler.

Scudo
Köpekten kaçarken araç altında kalan ve malesef vefat eden bir kızımızın ailesi dernek kurmuş.

"Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği"
sahipsiz_kopeklerden_kacarken_hayatini_kaybeden_cocugun_ailesi_dernek_kurdu_h68427.jpg

(link)

Derneğe üye olabilirsiniz
Derneğin sosyal medya hesaplarını takibe alabilirsiniz
Derneğe bağışta bulunabilirsiniz

*** izmir büyükşehir belediyesine bunu yazdım ;

BAŞVURU İÇERİĞİ

Kime : Konu : MELEZ DELTASI HK .Merhaba Melez deltasında bisiklet yolunda üzerinde pek çok sahipsiz köpek bulunuyor. Bunlar bütün bisikletçilere tepki gösterip peşinden koşturuyor Bu da bisikletle ulaşım sağlayan bizler için caydırıcı oluyor . Bu konu hakkında yardımlarınızı rica ederiz. Sahipsiz hayvanların başka bölgelere en azından bisikletle geçilmeyen alanlara taşınması konusunda ne yapabiliriz. ? Saygılarımla

*** böyle cevap geldi.

Başvurunuza Konak Belediye Başkanlığı tarafından "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliğine göre yerel yönetimlerin sahipsiz hayvanlar ile ilgili görevleri, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, hasta ise tedavilerinin yapılması, ısırma vakası var ise müşahede altına alınması, kayıt altına alınıp işaretlendikten sonra alındıkları yere geri bırakılması ile sınırlıdır. İlçe Belediyelerin barınak açma ve çalıştırma yetkisi yoktur. Talebiniz yasa değişikliği gerektiren bir istek olup, yasanın değişmesi ile ilgili talebinizi Tarım ve Orman Bakanlığına iletmeniz sorunun çözüme kavuşması anlamında daha etkili bir çalışma olacaktır. Ancak belirtilen hayvanlar ile ilgili olarak gerekli inceleme yapılıp, kısırlaştırma ve aşılama yapılmamış olanlara müdahale edilerek, işlem sonrası tekrar yerine bırakılacaklardır." şeklinde yanıt verildiğini bilgilerinize saygılarımızla sunar, iyi günler dileriz.

bildiğin tavşanlı belediyesi ses kaydı . kısırmış hepsi allahtan :)

Evet bugünkü kurbanımız da maalesef Konya'dan bir yavrumuz.
Şu tartışmalar gündeme geldiği zamanlarda gereksiz yorumlarla ve tartışmalarla su bulandırılmasa ve bir aksiyon alınsaydı, "acaba farklı bir son olur muydu?" diye sormadan edemiyorum kendi kendime.

Aynı şey bir başka çocuğun başına gelmesin diye bunu her platformda duyurmak tekrar etmek, güncel tutmak boynumuzun borcu!
Hayvanseverlik adı altındaki bu saplantıya bir son vermek gerekiyor artık.
(link)

Evet bugünkü kurbanımız da maalesef Konya'dan bir yavrumuz.
Şu tartışmalar gündeme geldiği zamanlarda gereksiz yorumlarla ve tartışmalarla su bulandırılmasa ve bir aksiyon alınsaydı, "acaba farklı bir son olur muydu?" diye sormadan edemiyorum kendi kendime.

Aynı şey bir başka çocuğun başına gelmesin diye bunu her platformda duyurmak tekrar etmek, güncel tutmak boynumuzun borcu!
Hayvanseverlik adı altındaki bu saplantıya bir son vermek gerekiyor artık.
(link)
'Onlar oyun oynamak istemiştir yaaa, sizler köpekleri kötü gösteriyosunuz. Abartılıyo haberler, köpek düşmanları sizi. ' diyecek akılsızlar var.

O kadar çok istiyorum ki şu köpekleri her daim savunanların bir gün feci bir şekilde köpek saldırısına uğramasını. Bir masum çocuğun canı mı daha değerli yoksa etrafa sebepsiz yere terör saçan köpeklerin mi? Ben her gün gideceğim yolu neden bir köpek sürüsü yüzünden uzatmak zorunda kalıyorum ve o yoldan geçemiyorum?

Köpeksevenlerin bir gün bir ısırık da kendilerinden alındığını görmeyi diliyorum.
Şöyle kuduz tilki vari ne ettiğini bilecek hâli olmayan vahşi yaratıklar gelsin ve kendilerinin tadına baksın. Başkalarına duymadıkları merhamet kendilerine de rahmet olmasın, bir başlarına dara düşsünler kuduz canlılar karşısında.
Isıran hayvan savunulmaz arkadaşlar, aklınızı peynir ekmekle mi yediniz? Orman kanunlarıyla mı yaşıyoruz, dağbaşı mı burası?

Bu başıboş köpek konusu gündemden düşmesin istiyorum, onun için yazıyorum. Yürüyüşe çıksan başıboş köpek derdi, bisiklet turuna çıksan başıboş köpek derdi, kamp yapsan aynı dert. Bu rezil durumu pek çok insan dile getiriyor, bizzat bu riskle karşılaşıyor, hala neden belediyelerden ve diğer sorumlu kurumlardan, devleti idare edenlerden tık yok? Çağdaş ülkeler tarafında değil de, geri-ilkel ülkeler tarafında mı olmamız isteniyor? Buna mı layık görülüyoruz? Başıboş köpek sürüleri nedir ya? Bunun hayvanseverlikle ne ilgisi var? Yaşadığım ülkede ve bir çok gittiğim Avrupa ülkesinde de bisiklet gezileri yaparım sık sık. Kendi yurdum Türkiye' de de sürekli bisiklet gezileri yaparım (Antalya bölgesinde). Türkiye' deki gibi bir rezil durum yok. Yani, Avrupa ülkeleri hayvansever değil mi? Bir tek biz miyiz? Bisikletseverler ve bisiklet sporcuları bu konuda daha çok ses vermeli. Kendi ülkemizde neden köpek saldırısı korkusu yaşamadan bisiklet gezisi yapamayalım? Hükümet yetkililerinin, belediyelerin ve taraftarlarının bisikletle bağı olamayabilir, ama bizim var, ve bu ülkenin vatandaşları olarak bu konuda duyarlı olmalarını istemek en doğal hakkımız. Bu kadar vurdumduymazlık, bu kadar ilkellik benim tahammül sınırlarımı aşıyor. Şehirlerde ve insanların gezip spor yaptığı yerlerde başıboş köpek sürülerine izin vermek 'Hayvanseverlik' değildir. Çağdaş ülkelere baksınlar, ona göre yargıya varsınlar. Boş laflar/demogoji istemiyoruz. Yeter artık!

Genelde yolumu değiştiriyorum bir çözüm değil belki ama garantiye alıyorum kendimi

Kırsala çıkmaya korkar olduk, her yerden çıkıyor heryerden hırlıyor her yerden havlıyorlar. İlk çağlardaki insanlara döndük. Kesinlikle bütün köpeklere kimlik kartı verilmeli köyde kırsalda, kentte nerede olursa olsun saldırıya uğrayanlar sahibinden misliyle tazminat almalı, sahipsiz köpeklere muasır medeniyetlerde ne yapılıyorsa ne bir eksik ne bir fazla o yapılmalı. Memlekette insan çeteleri ile köpek çeteleri arasında kaldık.

Kırsala çıkmaya korkar olduk, her yerden çıkıyor heryerden hırlıyor her yerden havlıyorlar. İlk çağlardaki insanlara döndük. Kesinlikle bütün köpeklere kimlik kartı verilmeli köyde kırsalda, kentte nerede olursa olsun saldırıya uğrayanlar sahibinden misliyle tazminat almalı, sahipsiz köpeklere muasır medeniyetlerde ne yapılıyorsa ne bir eksik ne bir fazla o yapılmalı. Memlekette insan çeteleri ile köpek çeteleri arasında kaldık.
Geçtiğimiz günlerde bir haber okudum bir vatandaşı köpek ısırıyor vatandaşta köpeğe tekme attı die linçliyor

(link)

Komik ülkeyiz

Burada asla politika yapmak istemem. Yanlış anlaşılırsam baştan özür diliyorum. Bisikletseverler ve bisiklet sporcuları olarak bu başıboş köpekler sorunuyla ilgili ciddi bir çözüm planı sunmayan adaylara hem genel seçimlerde hem yerel seçimlerde oy vermeyeceğimizi haykıralım. Bizlerin doğa ile olan bağı, arada bir pikniğe gidip tıkınmak, sonra da çöpünü doğada bırakıp tös tös evine dönmek değil. Biz çevre aşığı doğa aşığı insanlarız. Bisikletimizle birlikte aşkımız olan doğa ile köpek endişesi olmadan yaşamak istiyoruz. Köhne hayat bağımlısı siyasiler bunu anlamalı artık. Ve 'Hayvansever' liği 'Hanzoluk' la ayırd edemeyenler de.

İşte bizim hayatımız:

Doğa ve sevdiklerim,
Ben ve bisikletim.

Saygılar ve selamlar bisikletseverlere.

Kurumlarda siyaset egemen olduğu için seçimlerden önce nüfuzu olan bir partinin bunu çözmesi malesef zor. Çünkü biri çözüm sunsa diger taraf karsit bir görüşle seçmen kazanmaya calisacak. Çözum önerisi sonucunda kaybedilen secmen > kazanilan secmen ihtimali siyasileri herekete gecirmiyor.
Her şeye rağmen hayatini kaybeden, yaralanan, manevi zarara uğrayan insanlardan siyasiler ve bürokratlar sorumludur. Aması yok.

Kimse kusura bakmasın ben yolumda giderken bana saldırana bende saldırırım. İnsan veya hayvan fark etmez. Saygılar.

bisikletten inip ortada dolaşan ve hırlayan birkaç sokak itinin arasına dalıyorum.

benim cesaretimi anlayınca hepsi çil yavrusu gibi dağılıyor.:)

Böyle saldırı olayları olmaya devam ederse herkes kendi adaletini mecburen uygulamak zorunda kalır.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
bisikletten inip ortada dolaşan ve hırlayan birkaç sokak itinin arasına dalıyorum.

benim cesaretimi anlayınca hepsi çil yavrusu gibi dağılıyor.:)

Bu belki büyükşehir sokak köpeklerinde işe yarar ama kırsal kesimin iri çoban köpeklerinde, özellikle de kangallarda işe yarayacağını hiç sanmıyorum :krktm:

Geri