Başıboş köpekler kadar sahipli köpekler içinde bir çözüm bulunmalı. Antrenman dönüşü, son köyden geçiyorum. Köyün çıkışı, yukarı eğimli olan son 30 metrede toplam 15 tane, büyük çoğunluğu kangal yada yakın bir tür olmak üzere "sahipli" köpek var. Bir kısmı uzaktan havlayan grup ancak 8 tanesi insan yiyecek gibi, "sahiplerinin" de aç bırakması ile agresiflikleri iyice artıyor. Malum antrenman harici ilçeye giderken de arabayla sürekli geçtiğimiz bir köy olur bu köy, son 6 aydır köpeklerin kaburgaları fark edilir ve sayılır hale geldi. Bu 30 metrelik koridordan 15 dakikada ancak çıkabildim, yolun dibinde evlerinde oturan "sahipleri" ise havlamalarıyla ortalığı yıkan köpeklerine ve benim hoşt diye bağırışlarıma bir kez olsun kafalarını çıkarıp ne oluyor diye de bakmadılar. Bu yolun aktif bir yol olduğunu ve ağır tonajlı araçlarda dahil olmak üzere bir çok aracın geçtiğini de belirtmek isterim, köpekler araçlara sardıkları için trafiği tehlikeye atma durumu da söz konusu. Gerekli mecralara başvuracağım ancak sosyal medyadan tepki gelmediği müddetçe birilerinin bir adım atacağını zannetmiyorum.
Belki bizim, belki bir başkasının başına bu 30 metrede sırf köpekler bağlı tutulmadığı için bir saldırı olayı gelecek, iş işten geçmiş olacak ancak bizim insanımız "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" düşüncesi ile yaşadığı için başına gelmeden anlamıyor maalesef...