Bu başıboş köpek konusu gündemden düşmesin istiyorum, onun için yazıyorum. Yürüyüşe çıksan başıboş köpek derdi, bisiklet turuna çıksan başıboş köpek derdi, kamp yapsan aynı dert. Bu rezil durumu pek çok insan dile getiriyor, bizzat bu riskle karşılaşıyor, hala neden belediyelerden ve diğer sorumlu kurumlardan, devleti idare edenlerden tık yok? Çağdaş ülkeler tarafında değil de, geri-ilkel ülkeler tarafında mı olmamız isteniyor? Buna mı layık görülüyoruz? Başıboş köpek sürüleri nedir ya? Bunun hayvanseverlikle ne ilgisi var? Yaşadığım ülkede ve bir çok gittiğim Avrupa ülkesinde de bisiklet gezileri yaparım sık sık. Kendi yurdum Türkiye' de de sürekli bisiklet gezileri yaparım (Antalya bölgesinde). Türkiye' deki gibi bir rezil durum yok. Yani, Avrupa ülkeleri hayvansever değil mi? Bir tek biz miyiz? Bisikletseverler ve bisiklet sporcuları bu konuda daha çok ses vermeli. Kendi ülkemizde neden köpek saldırısı korkusu yaşamadan bisiklet gezisi yapamayalım? Hükümet yetkililerinin, belediyelerin ve taraftarlarının bisikletle bağı olamayabilir, ama bizim var, ve bu ülkenin vatandaşları olarak bu konuda duyarlı olmalarını istemek en doğal hakkımız. Bu kadar vurdumduymazlık, bu kadar ilkellik benim tahammül sınırlarımı aşıyor. Şehirlerde ve insanların gezip spor yaptığı yerlerde başıboş köpek sürülerine izin vermek 'Hayvanseverlik' değildir. Çağdaş ülkelere baksınlar, ona göre yargıya varsınlar. Boş laflar/demogoji istemiyoruz. Yeter artık!