krank
Daimi Üye
- Tepki
- 318
- İsim
- Onur G.
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Canyon
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Trafikte araç kullanan kimsenin bilmediği gizli kuralları bilen trol arkadaşımızı tebrik ediyoruzKız köpek ısırması/saldırması yüzünden ölmedi. Bilgisiz birinin yaptığı gereksiz kaza yüzünden öldü. Yola aniden fırlayan köpek değil, kedi, taş, kütük, odun, vs de olabilirdi. Aracın hızı belli bir hızın üstünde ise (slaloma olanak vermeyecek ölçüde hız yüksek ise) aracın kontrolünü yitirmeyecek ölçüde sert frenleyip, gerekirse fırlayan cisim/canlının direkt üstünden geçmek gerekiyor, kendi can güvenliğiniz açısından. Bu yazılı olmayan sürüş kuralıdır. Özellikle motosiklet kullananlar bu kuralı bilir, otomobil kullananlar pek bilmez.
Aracı kullanan bu kuralı bilmediği için ölüme yol açtı. Bilgisiz birinin yol açtığı bu ölümü köpeğe mal etmeye çalışarak komik durumda kalıyorsunuz.
Bu haberde zaten köpek ısırması saldırması demiyor. Kazaya sebebiyet verdiğinden bahsediyor. Yani köpek populasyonun arttığını anlamak gerek. Her mahallede her caddede karşımıza çıkıyor. Mahalleyi caddeyi bırak sitemizin içinde kızlarıma bisiklet sürdüremiyorum "Baba köpek var ben gelmem" diyor. Bu da ülkemizin Hindistandan farkının kalmadığının göstergesi. Sahipsiz ne kadar köpek varsa toplatılmalı ve sahiplenen buyursun baksın. Yoksa net uyutulmalı.Kız köpek ısırması/saldırması yüzünden ölmedi. Bilgisiz birinin yaptığı gereksiz kaza yüzünden öldü. Yola aniden fırlayan köpek değil, kedi, taş, kütük, odun, vs de olabilirdi. Aracın hızı belli bir hızın üstünde ise (slaloma olanak vermeyecek ölçüde hız yüksek ise) aracın kontrolünü yitirmeyecek ölçüde sert frenleyip, gerekirse fırlayan cisim/canlının direkt üstünden geçmek gerekiyor, kendi can güvenliğiniz açısından. Bu yazılı olmayan sürüş kuralıdır. Özellikle motosiklet kullananlar bu kuralı bilir, otomobil kullananlar pek bilmez.
Aracı kullanan bu kuralı bilmediği için ölüme yol açtı. Bilgisiz birinin yol açtığı bu ölümü köpeğe mal etmeye çalışarak komik durumda kalıyorsunuz.
Ben uyutulmasını istemiyorum. Gerekli iyileştirmeyi yapılıp tüketen ülkelere cüzi ücretle satılsın ki ülke ekonomisine katkıları olsun gider ayak.Bu haberde zaten köpek ısırması saldırması demiyor. Kazaya sebebiyet verdiğinden bahsediyor. Yani köpek populasyonun arttığını anlamak gerek. Her mahallede her caddede karşımıza çıkıyor. Mahalleyi caddeyi bırak sitemizin içinde kızlarıma bisiklet sürdüremiyorum "Baba köpek var ben gelmem" diyor. Bu da ülkemizin Hindistandan farkının kalmadığının göstergesi. Sahipsiz ne kadar köpek varsa toplatılmalı ve sahiplenen buyursun baksın. Yoksa net uyutulmalı.
Uyutulacaktan herkes uyutularak öldürüleceklerini anlıyor zatenBu olayı tartışırken "uyutmak" terimini kullanmasak olur mu? Uyutulacak olan köpekler uyanmayacak çünkü. Yapılacak olan işin adı öldürmek.
Uyutulacaklar, denilince sanki çok masum bir şey yapılacakmış gibi anlaşılıyor da...
Çözüm yolunda da bir şey yapmıyorlar, sadece vicdan yıkamak için sağa sola mama fırlatıyorlar ki veterinerler bunun sorunu çok büyüttüğünü söylüyor nedeni ayrıntılı ve uzun, merak edenler araştırır. bunca yıldır belediyeler ve bu arkadaşlar bu mama paralarını hayvan kısırlaştırmaya harcasalardı şu an bambaşka bir şekilde konuşuyor olurduk.
"gizli kural" demedim "yazılı olmayan kural" dedim. yolda aniden karşınıza çıkan cisim / hayvanda ne yapılacağı, sürücü kurslarında söylenmez, kitaplarda yazmaz, deneyimle öğrenilir. 50bin km motosiklet kullanıcısıyım, motosiklet camiasında öğrendim ben de. Bu bilgiyi ilettiğim için trol demenize ise sadece gülüyorum.Trafikte araç kullanan kimsenin bilmediği gizli kuralları bilen trol arkadaşımızı tebrik ediyoruz
Napalım yani yaptığımız iyilikleri mi anlatalım? Merak ediyorsan söyleyim madem buradaki çoğu kişinin yıllık kazancı kadar yıllık bağış yapıyorum ben merak etmeGenellemeler yapmayı ne çok seviyoruz...
Bağ evimizin olduğu bölgede yaşayan 4 sahipsiz köpeğin kısırlaştırma ve aşılama bedellerini çıkarıp kendi cebimden ödedim.
Oturduğum sitede yaşayan kedileri kısırlaştırmak ve aşılamak için kendi aramızda para topluyoruz. Bütün kedilerimiz aşılı ve sağlıklı.
Bugüne kadar hiçkimseye saldırmadılar, hastalık bulaştırmadılar. Özellikle çocuklarla çok iyi anlaşıyorlar. Alın size başka bir genelleme...
Mama da koyuyoruz hayvanlara. Aç mı bıraksak acaba? Onlar da iyice saldırganlaşsalar. Uykucuların da işine gelir hem...
Yerel yönetimlerden sahipsiz hayvanlarla ilgili talepte bulunmak için hayvansever olmaya gerek yok. Sahipsiz hayvanlardan yakınanlar, olayın tüm yükünü ve sorumluluğunu hayvanseverlere yıkmak yerine kendileri de bir şeyler yapmayı deneyebilir.
trol dememim nedeni bu arkadaşın da dediği gibi bunu sürekli yapmanBu üye bilinçli olarak insanları tahrik edip forumda polemik yaratan bir troldür arkadaşlar. Lütfen yazdıklarına itibar etmeyiniz!!!
Yukarıda çok vahim örneklerle insanlar kendileri ve sevdikleri açısından bir takım endişelerini dile getirdi farkındaysanız.
Bu mesajların üzerine şu yaptığı net tahriktir.
@cazci
Genellemeler yapmayı ne çok seviyoruz...
Bağ evimizin olduğu bölgede yaşayan 4 sahipsiz köpeğin kısırlaştırma ve aşılama bedellerini çıkarıp kendi cebimden ödedim.
Oturduğum sitede yaşayan kedileri kısırlaştırmak ve aşılamak için kendi aramızda para topluyoruz. Bütün kedilerimiz aşılı ve sağlıklı.
Bugüne kadar hiçkimseye saldırmadılar, hastalık bulaştırmadılar. Özellikle çocuklarla çok iyi anlaşıyorlar. Alın size başka bir genelleme...
Mama da koyuyoruz hayvanlara. Aç mı bıraksak acaba? Onlar da iyice saldırganlaşsalar. Uykucuların da işine gelir hem...
Yerel yönetimlerden sahipsiz hayvanlarla ilgili talepte bulunmak için hayvansever olmaya gerek yok. Sahipsiz hayvanlardan yakınanlar, olayın tüm yükünü ve sorumluluğunu hayvanseverlere yıkmak yerine kendileri de bir şeyler yapmayı deneyebilir.
Bu haberde zaten köpek ısırması saldırması demiyor. Kazaya sebebiyet verdiğinden bahsediyor. Yani köpek populasyonun arttığını anlamak gerek. Her mahallede her caddede karşımıza çıkıyor. Mahalleyi caddeyi bırak sitemizin içinde kızlarıma bisiklet sürdüremiyorum "Baba köpek var ben gelmem" diyor. Bu da ülkemizin Hindistandan farkının kalmadığının göstergesi. Sahipsiz ne kadar köpek varsa toplatılmalı ve sahiplenen buyursun baksın. Yoksa net uyutulmalı.
Bunu düşünebilen her canlıyı o köpeklerle itlaf etme taraftarıyım.😒"Senin çocuğun parçalandı diye bu kadar can katledilemez".
Aynen. Geçenlerde Iraklı bi göçmen, Türk öğretmenin başına 2 kurşun sıkarak öldürdü. Ondan önce de bir Suriyeli göçmen kiracısı olduğu Türk evsahibini öldürdü. Şimdi bunlar oldu diye Türkiye'de (Nasuh Mahruki'nin rakamlarıyla) 20 milyon arap göçmeni gaz odasına gönderip uyutalım mı yani. Türkiye'deki köpekler uyutulsun diyenlerin mantık bunun gibi.Bunu düşünebilen her canlıyı o köpeklerle itlaf etme taraftarıyım.😒
Dostum hayvanlara olan yaklaşımından ötürü seni tebrik ederim ama ben de şöyle bir ekleme yapayım madem ;
Her şeye zıplamayı ne çok seviyoruz....
Sen başıboş diye anlattığın köpeği alıp veterinere götürmüşsün, düzenli olarak sitenizde dolaşan, düzenli olarak insanlar tarafından beslenen, çocuklarla oynayan 4 adet köpek. Bu köpekler artık başıboşluktan çıkmış, sahiplenilmiş. İnsanların bahsettiği ise sokakta mahalle mahalle dolaşan, ormanda onlu yirmili gruplar halinde gezen köpekler.
Sen sanıyor musun ki Floryadaki her gün mama ile beslenen köpekle Esenyurttaki köpek bir... Sen sanıyor musun ki aynı şekilde besleniyor, sevgi görüyor hepsi...
Napalım yani yaptığımız iyilikleri mi anlatalım? Merak ediyorsan söyleyim madem buradaki çoğu kişinin yıllık kazancı kadar yıllık bağış yapıyorum ben merak etme
Dostum sen insanla hayvanı bir tutmaman gerektiğini ne zaman öğreneceksin.Aynen. Geçenlerde Iraklı bi göçmen, Türk öğretmenin başına 2 kurşun sıkarak öldürdü. Ondan önce de bir Suriyeli göçmen kiracısı olduğu Türk evsahibini öldürdü. Şimdi bunlar oldu diye Türkiye'de (Nasuh Mahruki'nin rakamlarıyla) 20 milyon arap göçmeni gaz odasına gönderip uyutalım mı yani. Türkiye'deki köpekler uyutulsun diyenlerin mantık bunun gibi.