Tarih:25.10.2009
Yer : fazla uzak değil
Malzemeler: alba star kamış – makine
Olta takımı : şamandıralı klasik takım
Yem: özel beslediğim kokulu halkalı solucanlar
Bir haftadan beri yoğunlaşan iş temposunun vermiş olduğu stresle birlikte,forumuzua baktıkça hafta sonunu iple çektiğim ve planlarını defalarca yaptığım göle nihayet gitmek için saatimi 05:00 olarak ayarladım ve kızlarımın beni sabah göremiyeceklerini balığa gideceğimi bildiklerinden iyi şanslar diliyerek yeteklarına yatırıp aynı heyecanla bende uykuya dalmak üzere yatağıma uzanıyorum.
Ama ne hikmetse sabah kalkma saatime kadar 3 veya 4 sefer kalkıyorum aman sakın geç kalmıyayım gibilerinden (heyecandan olsa gerek)
Kahvaltımı sıkı sıkı yapıp aynı anda dışarıdaki havayı kerstirmeye çalışıyorum,hava henüz daha ağırmadı ve esen rüzgarla bahçemdeki ağaçların yapraklarının hışırtısından dışarısının soğuk olduğuna karar verip biraz kalın giyinip yanıma yedek giysileride alıyorum,nasılsa arabam bomboş yalnız gidiyorum ava,bolbol yer var.
Belirlediğim saatte kahvaltımı yapıp eşyalarımıda alıdıktan sonra aracın direksiyonuna geçiyorum nihayet.beklenen an gelmişti ve bir süre sonra avlak alanında olacaktım.
Av alanına daha önce hiç gitmemiştim,internetten harita çıkardım kendime ve düştüm yollara.
Trafik tabelalarını takip ederek ve hemen hemen hiç zorlanmadan istediğim noktaya ulaştım.
Gölü hiç bilmediğimden ve havada ağarmak üzere olduğundan açıkta olan bir noktaya konuşlanıyorum.
Ne çıkar ne tutulur hiç bilmediğimden bulunduğum noktayı kendi özel hazırladığım yemlerle yemleyip,klasik mantarlı takımıma soluncan yemini takıp,vira bismillah deyip sula salıyorum oltamı.
Etrafıda süzüyorum ve diğer balıkçılarada selam verip göl hakkında bilği alıyorum,azda olsa
Derken ilk vuruşu alıyorum ama boşa çıkan bir çekişle heyecanlanıyorum,ha gayret koçum balık birazdan avuçlarının arasında olacak diyerek gözüm mantarda.
Etraftan balıkçıların çıkardığı sesler yankılanıyor,sevinçle konuşup anlatıyorlar heyecanlı heyecanlı,ne dediklerini anlamıyorum ama balıkla olduğu kesindir diye yorumluyorum.
(link)
(link)
(link)
günün ilk balığı adını bilmiyorum ama pullu ve yüzgeçleri diken gibi batan bir balık türü

(link)
günün diğer ziyaretçilerinden kızılkanat,çok güzel bir görüntüsü var.
(link)
(link)
balıkçının malzemeleri
(link)
gün doğumunun göle yansıması ile oluşan insanın içini rahatlatan görüntü
(link)
(link)
göldeki yavru balıkları fotoğraflamaya çalıştım ama cep telefonu ile ancak bu kadar oluyor
(link)
günün son fotoğrafı bulunduğum noktadan karşıdaki tarlaları sizlere aktarmata çalıştım
(link)
Saat 10:00 gibi avlak alanından ayrılıp evev dönüş yoluna koyuluyorum,yüzümde mutlu bir tebessüm ve rahatlamış bir bedenle.
Herkese sağlıklı sıhhatli bol bereketli nice avlar dilerim.