Scudo Sports

Balık Avlama Sporu / Balıkçılık

selam arkadaşlar.zıpkınla avlanmak benim içinde büyük bir keyif.
oltayla avlanmaktan, tüfekle kuş, tavşan vs. avlardan daha meşakkatli olduğunu düşünüyorum zıpkınla avcılığın.
yalnız av bölgesinde avlanması yasak olan koruma altındaki türlere,birde avladığımız balığın türüne göre ava gelmeyecek olan(küçük)larını avlamamaya dikkat edelim.
zıpkınım 90lık imersion fransız malı.technisub look maskem var.miyopi olduğum için dereceli cam taktırdım.gözlük kullananlara tavsiye ederim,lensle hiç uğraşmayın.
meram buralardan çok uzakta datça da.perşembe 5 günlüğüne datçadayım.oralarda olan varsa tanışmak isterim.

Scudo
Bu arada katillikle avcılığı karıştıran zihniyeti kınıyorum.
Avcılık insanoğlunun doğasında var.İnsanlık ilk çağlarda nasıl karın doyuruyordu acaba? hepsi vejomuydu yoksa :)
Kontrolsüz avcılığa karşıyım sadece.Zıpkınla avda avların en masumu sayılır.Adetli kendi yiyeceğiniz kadar balığı vurmakla satın almak arasında bir fark yok.
Kurban bayramı için ne düşünüyorsunuz merak ediyorum doğrusu :))

@kıvanc kaynak

cressi sub comanche modelide güzel 350 lira civarlarında 90lığı.
Ceronimo modelide vardı yanılmıyorsam.

bende severim balık tutmayı yazın 80 cm lik camgöz yakaladıydım

Nedret ABi sen bunları görmezsen bize kızardın :D Bodrum Balıkları gel vatandaşşşşşşşşşş:D
(link)
(link)

Hiç bir attığımız oltayı boş çevirmedik. Hep doluydu.

Benimde aklımın bir köşesinde bisikletle kalmalı, olta ve zıpkınımıda alıp tur yapasım var.Ama sadece bel ve bilek ağırlıklarımın 9 kg olduğu aklıma gelince beni kara kara düşündürüyor. Bir gün kafa dengi arkadaşlar hadi derse bende gaza gelip varım diyebilirim. İzmir karşıyakada yaşıyorum.

Beni de gaza getirecek arkadaşlar arıyorum Antalya'dan. Balık ve bisiklet tutkumu birlikte paylaşabileceğim kafadengi arkadaşlar hani hiç fena olmaz. Hem spor yapılmış hem de balıktaki Omega vitamin gıdası alınmış olunuyor :) Bence bu bir yaşam kültürü ve felsefesidir:eek:..

Tarih:25.10.2009
Yer : fazla uzak değil
Malzemeler: alba star kamış – makine
Olta takımı : şamandıralı klasik takım
Yem: özel beslediğim kokulu halkalı solucanlar

Bir haftadan beri yoğunlaşan iş temposunun vermiş olduğu stresle birlikte,forumuzua baktıkça hafta sonunu iple çektiğim ve planlarını defalarca yaptığım göle nihayet gitmek için saatimi 05:00 olarak ayarladım ve kızlarımın beni sabah göremiyeceklerini balığa gideceğimi bildiklerinden iyi şanslar diliyerek yeteklarına yatırıp aynı heyecanla bende uykuya dalmak üzere yatağıma uzanıyorum.
Ama ne hikmetse sabah kalkma saatime kadar 3 veya 4 sefer kalkıyorum aman sakın geç kalmıyayım gibilerinden (heyecandan olsa gerek) ;)

Kahvaltımı sıkı sıkı yapıp aynı anda dışarıdaki havayı kerstirmeye çalışıyorum,hava henüz daha ağırmadı ve esen rüzgarla bahçemdeki ağaçların yapraklarının hışırtısından dışarısının soğuk olduğuna karar verip biraz kalın giyinip yanıma yedek giysileride alıyorum,nasılsa arabam bomboş yalnız gidiyorum ava,bolbol yer var. 

Belirlediğim saatte kahvaltımı yapıp eşyalarımıda alıdıktan sonra aracın direksiyonuna geçiyorum nihayet.beklenen an gelmişti ve bir süre sonra avlak alanında olacaktım.

Av alanına daha önce hiç gitmemiştim,internetten harita çıkardım kendime ve düştüm yollara.

Trafik tabelalarını takip ederek ve hemen hemen hiç zorlanmadan istediğim noktaya ulaştım.

Gölü hiç bilmediğimden ve havada ağarmak üzere olduğundan açıkta olan bir noktaya konuşlanıyorum.

Ne çıkar ne tutulur hiç bilmediğimden bulunduğum noktayı kendi özel hazırladığım yemlerle yemleyip,klasik mantarlı takımıma soluncan yemini takıp,vira bismillah deyip sula salıyorum oltamı.

Etrafıda süzüyorum ve diğer balıkçılarada selam verip göl hakkında bilği alıyorum,azda olsa ;)

Derken ilk vuruşu alıyorum ama boşa çıkan bir çekişle heyecanlanıyorum,ha gayret koçum balık birazdan avuçlarının arasında olacak diyerek gözüm mantarda.

Etraftan balıkçıların çıkardığı sesler yankılanıyor,sevinçle konuşup anlatıyorlar heyecanlı heyecanlı,ne dediklerini anlamıyorum ama balıkla olduğu kesindir diye yorumluyorum.

(link)
(link)
(link)

günün ilk balığı adını bilmiyorum ama pullu ve yüzgeçleri diken gibi batan bir balık türü :)
(link)

günün diğer ziyaretçilerinden kızılkanat,çok güzel bir görüntüsü var.
(link)
(link)

balıkçının malzemeleri
(link)

gün doğumunun göle yansıması ile oluşan insanın içini rahatlatan görüntü
(link)
(link)

göldeki yavru balıkları fotoğraflamaya çalıştım ama cep telefonu ile ancak bu kadar oluyor
(link)

günün son fotoğrafı bulunduğum noktadan karşıdaki tarlaları sizlere aktarmata çalıştım
(link)

Saat 10:00 gibi avlak alanından ayrılıp evev dönüş yoluna koyuluyorum,yüzümde mutlu bir tebessüm ve rahatlamış bir bedenle.

Herkese sağlıklı sıhhatli bol bereketli nice avlar dilerim.

nedret abi tebrik ederim yi bir av olmuş yakaladığın balığın adı testere`dir bir diğeradı ise tatlı su levreği genel olarak kırsal kesimlerde testere denir. ******* gitmişsin sanırım

@Özcan avcı

:D :D yani maşallah gözünüzdende hiç bir şey kaçmıyor

orası özel yer olması ve tur düzenlemek adına yer bilgilerini editledim,diğer arkadaşlara sürpriz olsun.

diğer yandan balık hakkında evet doğru bir tanımlama yapmışsın,bende araştırdım ve tatlı su levreği yakaladığımı öğrendim.

tadına gelince yumurta ve mısır unu ile tavada pişirilince kıtır kıtır oluyor ve buz gibi bir bira ile süper bir tadı var.

beraber gitmek dileği ile

• Beğen
Tepkiler: Özcan Avcı
@Nedret Günaydın

evet abi iyi bir tur güzergahı ama benim sayemde güzergah belli oldu :)

kalkan avında ciddi bilgi sahibi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim
bazan şileye gidip avlıyoruz bazanda bos gelıyoruz
tabııkı her zaman kısmetlı olunmaz ama

ıyı bılgısı olan varsa paylasırsa sevınırım...

balık sefanıza benide ortak ederseniz çok sevinirim :). kamışları kaptığım gibi gelirim ..bisikletten sonra beni en çok rtahatlatan ve sevdiğim uğraştır..
paylaşım için teşekkürler

@ateze

sofra daveti devam ediyomu yeni gördüm de iştahım tavan yaptı birden nasıl bir gzllik bu :D eline sağlık

Saat 2den beri konuyu inceliyorum ve cidden hayran kaldım.Gerek aktivitelere gerekse balıklara ve yemeklere:) Ama 19. sayfaya kadar dayanabildim.Kalanı iftardan sonra okurum artık:)
Trabzonda veya Doğu Karadenizden kimse yokmu üstadlar?

Sevgili Dostlar. Bidiğiniz gibi bu foruma yeni üye oldum ancak elimden geldiğince tüm bölümleri okuyup bilgi edinmeye gayret ediyorum. Daha önce 2006 yılına kadar faal olarak İzci liderliği ve Olta balıkçılığı yaptım. Bu yıla kadar da Ülkmizin ilk Olta balıkçılığı Derneğini kurarak ülkeme faydalı olmaya çalıştım ancak maddiyat bunun sonunu getirdi. Şimdi asıl konuya gelmek istiyorum. Resimleri incelediğimde ülkemizin göllerine ve balıklarına yapılan kötülüğü gördüm. Resimde Amerikan Levreği denilen Perch ülkemize amerikalılar tarafından getirilip aşılanmıştır. Bu balık genellikle amerikan üslerinin olduğu yerlerdeki yakın göllere aşılanmıştır. Ben Ankara'da bu balığı ilk olarak Eğrekkaya barajında tutmuştum, bizler daha önce bu baraj göllerinde kefal, sazan ve yayın gibi balıkları tutarken yıllar geçtikçe bu balıkları tutamaz olduk ve en sonunda bolca bulunan gümüş balıkları dahi çıkmaz oldu şu an çok iri olmazsa kefal ve sazan yok olmuştur. Bu perch bulunduğu gölde önce diğer balıkları daha sonrada kendilerini yemekle gelişiyorlar. eğer terkos gölünede aşıladılarsa çok kısa bir süre sonra başka balık tutamayacaksınız demektir. Bu işi yapanlara gelince genellikle balık malzemesi satan dükkan sahiplerinin işidir. Esen kalın.

Merhaba arkadaşlar ben derelerde küçüklüğümden beri amatörce balık tutum kimi ağ ile kimi fındık dalının oltası ile kimi torpil ile ben alacağım olta ile tutmak istiyorum balık yakalmanın taktikleri ni istiyorum akıntılı derede balık nasıl tutulur durgun pek yok bizim derede e mağlum Rize burası Fırtına deresinin rize merkez tarafına doğru 2 dere diye biliyorum bizim dere nasıl bir olta gerekir sarmalı kullanamyı bilmiyorum sazan balığı ansıl tutulur mesela yada ala balık bilgisi olan profesyonel bir balıkçı varsa forumda yardım ederseniz sevinirim.

arkadaşlar bisikletle oltamı nasıl taşıyabilirim acaba,oltanın tam boyununu bilmiyorum ama aşağı yukarı kolum kadar :),aparat veya benzeri taşıma şekli varmı,arkaya bagaj alıp oraya koysam fazla dışarda kalır diye düşünüyorum

Geri