Scudo Sports

B.duzu ve B.cekmece civarı pedalseverler...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@tunacalis

vay vay vay hacım hiç mola vermeden silivriye varış sürüş kalitesi fala filan harikasın ya bravo
artık deryarına alırsın bizi sürüş kaliten düzeldiğine göre kafayı kaldırmadan çeviririz arkandan
şaka biyana müdür süpersin yani seni çok ciddi gördüm seni
galiba artık istanbul avrupa yakası yol gurubunu kurmanın zamanı yaklaşıyor ne diyosun hazırmısın günlük 100 -- 120 falan çevirirmiyiz ben hemen program ve güzargah çalışmalarına başlarım aslında kafamda öyle bir güzargah varki of diyorum fakat maalesef uygulamada sorun yaşayabiliriz neyse pazartesi birlikte bi çıkalımmı pazar günüde bak bi keşif turu yapabiliriz terkos tarafına
al bi mtb artık ya....

Scudo
@AYTEKİN ERZAN

Kurabiliriz, ama sen coştun abi, Çanakkale felan...Ben 40 km'lik gidiş yolunu 1,5 saatte gittim. Yani ortalama hızım 26-27 km/h gibiymiş. Dönüş 1 saat 45 dak sürdü, devebağırtan benide bağırttı cidden...Eğer sıkılmam diyosan bu tempoda olur, zamanla da artıyor zaten performans. Bu arada bir arkadaş daha vardı, yeni yol bisikleti alan, onuda alırız, arabayla gelirim diyodu zaten şöle 4-5 kişi bile olsak yeter. Tadından yenmez. Savaş vardı, geçen hafta gördüğümüz onuda bi şekilde alırız gruba, basarız uzaklara, havalarda ısınıyor...

Merhaba arkadaşlar bende cuma günü Tuna’yı Silivri ye giderken görmüştüm

Bende k.çekmeceye giderken 3 tane yol bisikleti ile ingiltere'den gelen misafirlerimize rasladım birinin adını hatırlıyorum tom yol bisikleti ile çıkmışlar yola 2sinde heybe vardı birinde sırt çantası kullanıyordu 2 trek 1 griat vardı griat corbon fiberdi diğerleri normal yol bisikleti

Onları arkama alarak eskortluk yapmaya başladım k.çekmece den Florya sahil yolunda ilerlemeye başladık ben onlara arabaya koyalım ben bırakıyım dedim ama onlar kabul etmediler ben fazla İngilizce olmadığı için fazla konuşma fırsatı olmadı harita üstünde göstererek anlaştık sirkeciye gidiyorlardı onları arkamda eskortluk yaparak 7 kule zindanlarına kadar getirdim orada birisinin lastikleri patlayınca benimde iş yerine yetişmem gerektiği için onlara orada gidecekleri yolu ve yol hakkında biraz bilgi ile ayrıldım yanlarında tempoları gayet iyiydi km saatine baktığımda Tekirdağ dan buraya kadar 135 km yapmışlar maxsimum hız olarak 60 km yapmış

Akşam eve dönerken şimdi de tuna ya rastlarım dedim aradan beş dakika geçmedi tuna gözüktü devebağırtandan yukarı doğru geliyordu onunla ayak üstü bir sohbet ile eve ulaştım

Selamlar,

Dün Beylikdüzü Bisiklet Grubu olarak CNR'daki motosiklet fuarına gittik. Ben, Kaptanımız Elmas, Berk, Aytekin, Halil ve Sezgin adlı arkadaş güzel bir fuar turu yaptık. Bisiklet ile ilgili olarak fuarda Delta Bisiklet, Marintek ve bir kaç Türk firması mevcuttu. Delta Bisiklet'in roller üzerinde 1 dakika durma yarışı fuarın en popüler aksiyonlarından biriydi, bir de dansçı kızlar var dı ama biz rollera odaklandık desem kimse inanmaz heralde :D :D :D .

Fuarda stantları gezerken, Sezgin adlı arkadaşında bisiklet ile ilgili ürünleri incelediğini gördüm, o zaman şunu anladım ki fuara bisikleti ve bisikletçiliği bilen bilmeyen herkes geliyor. Arkadaşın, o ne, bu ne, şu ne, vites ne işe yarar, gidon nedir, bu bisiklet kaç yapıyo abi, gibi sorularına cevap vermekten fuarı çok dikkatli izleyemedim ama bisiklete meraklı olduğunu sandığım bu arkadaşın sorularına bir nebzede olsa faydam olduğunu düşünüyorum.

Fuar ile fotolara tabiki Facebook Beylikdüzü Bisiklet Grubundan bakabilirsiniz.

Fuar güzel ve eğlenceliydi, bisiklet ile ilgili birçok şeyde mevcut.

Birde fuarda Kutupayısı adlı bir firma ile tanıştık. Firma kamp malzemeleri ve bisiklet satıyor. Özellikle bizim gibi bisikletçilerin yanında muhakkak taşıması gerekli, küçük, hafif ve içerisinde çok önemli ilk yardım malzemeleri olan ilk yardım çantasını inceledik, bu çantanın tanıtımını Sezgin adlı arkadaşımız yapacak ve grup olarak çok indirimli bir şekilde bunlardan tedarik edebileceğiz. İlk yardım çantasının fotolarıda Facebook Beylikdüzü Bisiklet Grubunda.

Bol pedallı günler....

ooooooooooooooo zaman tünelinde yolculuk mustafa içdağ dubaide diye biliyorum
özgür nerves le o güzargahta çevirmeyi isterdim ama yolu biraz ters tem e çıkmak zorunda olabiliriz aslında bir araştıralım belki metro falan olabilir
bizim buralarda da iyi adamlar var aslında onları ayartabilirsek ben varım daha ne istiyon fakat ben öyle gitgel konya altı saat değilde böyle hem değişik rotalar hemde idman havası olabilecek anlamda bişeyler yapmak istiyorum yani başka derdim yok artık dahadamı olsun ya 300km binmişim ama aslında geliboluyu 12 saate düşürme fikri geldi aklıma geçen onun çalışmalarınamı başlasam nediyon bak biz bi silivri ile başlayalım ay sonuna doğru tekirdağ gidip geliriz
her çıkışta farklı rota sloganıyla bir program oluşturalım ne dersin asfalt etaplar tabii seni seviyorum trek im

@AYTEKİN ERZAN

Avrupa yakasında çok ideal yollar var; keşfetmek gerek. Kemerburgaz/Hasdal yolu bile yakın zamana dek hiç bilinmiyordu.

Sürekli aynı yolda seyretmemek fikrine ben de katılıyorum. Spordan geri kalmazken yeni yerleri de keşfetmek, gezmek gerek. Ancak "Ters yol" söylemine çok katılmıyorum. Örneğin işyerimin uzaklığı evime 25 km idi; Google Earth'den araştıra araştıra 12 km.lik kestirme bulmuştum. Ama ben yine de uzun yolu kullanmaya devam ettim.:)

Ortak noktalar da bulunabilir elbette; havalar düzelince etraflıca organize edebiliriz.

valla hocam kendi adıma konuştuğum zaman şunu söylemem gerekir ben bu bisiklete binme işini çok fazla ciddiye alıyorum bu yüzden çok kısa zamanda hatrı sayılır gelişme kaydettiğime inanıyorum fakat her zaman bilgi ve tecrübe alış verişi ve paylaşım taraftarıyım ben spor yaparken eğlenmekte istediğim için tabii eğlenmek göreceli bir kavra kişi ye görede değişir
bu yüzden herkes benle bende herkesle uyuşamayabilirim hem sportif hemde sosyal anlamda darılmaca gücenmece olmasın eğer birbirimize uygun organizasyonlar olursa iyi bir ekip kurulabilinir kaldıki yol bisikleti takım gerektiriyor ama yarışlarla pek işim olmaz sporumuzu yapalım ve eğlenelim derim ben saygılar şu tunayıda biraz adam edelim derim....

@AYTEKİN ERZAN

Grubu kuralım en kısa zamanda, biz istikrarlı bir şekilde biniyoruz bisiklete. Performansımı arttırmak istiyorum ama şunun da farkındayım bunu yapabilmem için iyi bir gruba ihtiyacım var. Tek kişi sürüşlerde, insan doğanın güzelliğine, sürüşün keyfine dalıp performans yapmayı unutuyor. Grup sürüşlerinde, grup disiplini ve performansına uyum sağlamak adına bir faydalı bir zorlama olacaktır.

Nedir benle ilgili probleminiz anlmadım, beni adam edecekmiş. Sen önce bir roller üzerinde 10 saniye dur sonra gel bana çıkış canım. Sezgin'de katılmadığım turla ilgili olarak sırf benim üzerime yazı yazmış blog'unda. Meyve veren ağaç taşlanırmış lafının ne kadar doğru olduğunu bizzat görmüş oldum.

Aytekin, yarın silivri yapıyoruz hazırlıklı ol....

@tunacalis

Bu aydan sonra artık havalar düzelmeye başlar sanırım, yavaş yavaş kondisyon sorununu da hallederiz, biraz kilo fazlam var.

Üzerinize alınmayın bazı densizlerle muhatab olmak zorunda kalmamak için foruma pek fazla girmiyorum ancak bir yol gurubu oluşturursanız (katılımın yüksek olmasından çok arkada kimseyi bırakmayacak arkadaşlar olmasını tercih ederim) katılmak isterim.

Aytekin Erzan, Çanakkale turu için tebrikler, büyük iş!!

İyi günler..

• Beğen
Tepkiler: tunacalis
Arkadaşlar, eğer bu düşüncedeysek yavaş yavaş grubu kurmaya başlayabiliriz. Ben çalıştığım için sadece Hafta Sonları müsaitim bir de ekonomik kriz nedeniyle genelde uygulanan hafta da bir gün çalışmama gibi bir durum var, yani hafta içi bir günde müsait olabilirim.

Performansımın nasıl arttığını gördüğüm için, katılımcı arkadaşlara tereddüt etmemelerini söyleyebilirim, arkada kimsenin bırakılmaması konusuna bende katılıyorum, bu çok önemli. 15 km ile başladım şimdi tempom çok iyi olmasada 100-150 km çıkartabiliyorum. Zamanla tempomunda artacağı inancındayım. Tabiki disiplinli çalışmaya devam edersem.

• Beğen
Tepkiler: Halil Atalay
Arkadaşalar merhaba,

Her organizasyonda çevremde gördüğüm, sürekli fotoğraflarımı çeken, iki de bir abi senin bisiklet kaç basıyor gibi anlamsız sorular soran, performans garibesi sezgin arkadaşımıza kendisini ifade eden, başka söze gerek kalmayacak, cuk diye oturacak bir lakab için oylama başlatmış durumdayım.

Lakablar ve sebebi aşağıdaki gibidir, lütfen birini seçiniz...

Sezgin'e uygun lakablar;

a) Sürüngen (Performans turlarımızda arkadan sürüne sürüne geldiği için)
b) Performans Fukarası (Rampalardaki performansı için)
c) Şipşakçı (Çektiği kalitesiz fotolar için)
d) Zihni Sinir (Yaptığı gereksiz, kullanışsız ve anlamsız icat demeye bin şahit gerektiren ürün ve tertibat için)
e) Fukara Sümüğü (Her turda istisnasız yere kapaklanıp, yola fukara sümüğü gibi yapıştığı için)

Bir türlü anket yapamadım, yoksa anket olarak gönderecektim....

@tunacalis

Yol bisikletinde tek başına da antrenman yapabilirsiniz, grupla birlikte de. Grup tecrübesi size rüzgârdan nasıl yararlanacağınızı gösterir. 200 km gitseniz bile yorgunluk hissetmeyebilirsiniz. Böylece bisikletten aldığınız keyif ikiye katlanır. Ve tabii grup sürüşü, önünüzdeki bisikletçiye güvenmenizi, arkanızdan gelene ise güven vermenizi gerektirir.

@sawas

Dört ya da beş kişi bile bunun için yeterli olabilir. Arkada kimsenin kalmaması için güçlerin eşit ya da birbirine yakın olması önemli. Bu da zamanla, karşılıklı dayanışma ve centilmenlik içinde oluşur. Zincir en zayıf halkası kadar kuvvetlidir.

@tunacalis

Performansı arttırmanın sonu yok. Çünkü çoğumuz sınırlarımız konusunda bilgi sahibi değiliz. Keşfettikçe, daha iyisini yaptıkça önceki halimizin bizim aslında beynimizde kendimize koyduğumuz sınır olduğunu anlıyoruz.

Daha önce de dediğim gibi nicelikten çok nitelik önemli. 15 veya 150 km...Önemli olan bu değil; bunun nasıl, hangi koşullar içinde ve zamanı nasıl yöneterek yapıldığı.

Özellikle yaz saati uygulamasından sonra, -umarım havalar da düzelirse- bence bulunduğunuz bölgede toplanmak için çalışmalara başlamalısınız. Ben de ilerleyen zamanda sizlere katılmaktan keyif duyarım.

@sawas

savaş bey tebrik ettiğiniz için teşekkürler sizin gibi bir duayyenden böyle tepkiler almak beni onurlandırıyor yeri değil ama söylemeden edmeyeceğim maalesef bazı arkadaşlarımız iki kelime bile yazamayacak kadar kompleksliler neyse zaten ben hiç kimse için kalkışmadım buna herşeyi kendim için yapıyorum
yalnız bu arkada bırakma olayını anlamadım bizimle ilgili olmadığını söylemişsiniz evet bazı guruplarda böyle şeyler yaşanabiliniyor bende şahit oldum gelemeyen arkadaşları beklemiyorlar ama herkesin kendine göre haklı bir yanı vardır ben kimseyi kollamak yada avukatlığını yapmak niyetinde değilim sadece biz eğer bir gurup kuracaksak anayasamızı baştan tartışarak oluşturalım ve sonradan her hangi bir anlaşmazlığa veya tatminkarsızlığa neden olmasın ben sizi kurucu olarak öneriyorum inanıyorumki tecrübeniz ve insani karakterinizle uyumlu bir gurup kurabilir ve her üye çok eğlenir isterseniz forum ortamı dışında bir müsait zamanımızda karada buluşarak gurubun temelleri hakkında görüşebiliriz teşekkürler...

@tunacalis

Arkadaşlar, Facebook Beylikdüzü Bisiklet Grubunda anket için linki bulabilirsiniz ya da aşağıdaki linki kullanınız;

(link)

@AYTEKİN ERZAN

Aytekin Bey,

Ben oldukça uzun bir süredir bisiklete biniyorum (ilk yol bisikletimi 1978 yılında yurtdışından getirtmiştim, bu sebeple eski tip bisikletlere özel bir ilgim de vardır) özellikle Türkiye şartların da ve bu mevsim de o kadar yolu bir günde koşmanın kolay birşey olmadığını çok iyi biliyorum ve sizi tebrik ediyorum. Sizi takdir etmeyi de kişisel bir problem olarak görmüyorum...

Duayenlik kısmına gelince, ben kendim de bu gibi üstad, duayen, prof vs gibi sıfatlara layık olacak bir özellik görmüyorum. Bu gibi sıfatları kendilerine yakıştıranları da ciddiye almıyorum. Sonuçta ülkemizde bisiklet sporunun durumu ortada...

Sadece bisikleti seviyorum, spor amacıyla vaktimin büyük kısmını bisiklet üzerinde geçiriyorum hatta bisiklete binemediğim gün kendimi kötü hissettiğimi söyleyebilirim (bunu yakınımda ki insanlar da onaylıyorlar!)...Şartlar elvermediği zamanlarda da dünyada düzenlenen organizasyonları ve yenilikleri takip etmeye çalışıyorum...

Arkada bırakma konusuna şöyle bir açıklık getireyim, ben kavşağa yaklaşırken tempo düşürüp tam kırmızı ışık yanacağı zaman (marifetmiş gibi!!) atak yapıp geçen ve gurubu bölen insanlar biliyorum. Ne yazık ki guruba katılan insanları psikoloji testinden geçirme şansımız yok...

Liderlik konusuna gelince ben forumu fazla aktif olarak takip edemiyorum daha aktif bir üye bu düzenlemeyi yaparsa guruptaki katılan sayısı fazla ve haberleşme de o kadar sağlam olur bence...

Benim turla ilgili tek talebim gezi değil de antrenman amaçlı bir organizasyon olması. Yani az mola az sohbet...

İyi günler...

Arkadaşlar merhaba,

Yol bisikleti sürme işi tek başına zevkli olsada grup ile daha zevkli ve efektif hale geliyor. Aynı zamanda grup içerisinde tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan edineceğimiz pratik ve teorik bilgilerde sürüş kalitemizi ve performansımızı arttırma adına büyük fayda sağlayacaktır. ŞUanki tablodan gördüğüm kadarıyla küçük bir son çaba ile grubumuzu kurabiliriz. Grubun kurulma ve orgonizasyonların yapımında tecrübeli birarkadaşın rol alması gerçekten önemli. Savaş Bey bende sizi öneriyorum, umarım kabul edersiniz.

şit ne oluyor buralarda anlayalım ne grup'u yani sonunda bir yol bisikleti altıracaksınız bana

varmı elinde eski model söyle 200-300 liralık birşey?

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim ancak benim imkanlarım organizasyon yapmaya müsait değil ancak spontan bir şekilde zaman ayırabiliyorum. Hergün bisiklete binebiliyorum ancak önceden saatini kararlaştırma imkanım yok, fırsatını bulduğum anda çıkıyorum o yüzden en azından kendi yaptığı plana sadık kalacak bir arkadaşımız bu görevi üstlenirse gurubun sürekliliği için daha uygun olur sanırım. Mutlaka sorumluluğu üstlenecek arkadaşımıza geri planda da olsam yardımcı olmaya çalışırım, tecrübe paylaşımı da oluşacaktır süre için de...

Yol gurubu için en önemli konu yol güzergahı sanırım, önce bu konuyu netleştirmemiz gerekli. Guruba katılmayı düşünen arkadaşların bu konuda ki tecrübelerinden en doğru ve herkez için uygun bir etap oluşturulmalı ( bunu mesafeden çok asfalt kalitesi açısından söylüyorum ). Guruba katılmayı düşünenler daha önce geçtikleri parkurları bizimle de paylaşırlarsa hep beraber en uygun olan yerleri belirleyebiliriz. Bence mesafe konusunu çok abartmayın 10 kişiye yakın bir gurub olursa mesafe sorunu yaşamayız bence. Kilyos bile uygun saatte çıkılırsa (uykudan biraz fedakarlık ederek trafik sorunu yaşamadan) rahat rahat yapılır...

Ben genelde K.çekmece - Bakırköy arası sahilyolunu ve Ataköyde eski kriteryum yarışlarının yapıldığı parkuru kullanıyorum kısa mesafe ancak sert bir tempo ve birkaç turla ortalama 60 - 80 km arası yol yapıyorum...Gurup için tatmin edici bir etap değil tabii...

Ayrıca bu konuyu yeni bir başlık altında yeniden başlatalım ki katılmak isteyecek arkadaşların dikkatini çeksin ( birde afilli bir isim bulalım kendimize ) fikirlerinizi paylaşırsanız iyi olur...

Hava süper yarım saat içinde antrenmana çıkıyorum...

İyi günler...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri