@Mustafa Zeybek
Ben olaya şöyle bakıyorum, fizikte büyük dişlinin diş sayısı artarsa, uygulanan kuvvet değişmemesine rağmen küçük dişli daha fazla tur atar. Büyük dişli 4r iken küçük dişli 2r olduğunda, büyük dişli tek turu tamamladığında küçük dişli 2 tur atmış olacak.Sen büyüğü 8r ye çıkarırsan, küçük 4 tur atacaktır. Bisiklette tam olarak böyle olmasa yakın bir mantık kurulabilir. Ben ayna kolu büyüttüğüm için aynı kuvvetle daha fazla yol alabiliyor olmam gerekir. Dezavantajı arka rublenin 1.vites dişlisine göre ayna kolun 1. vites dişlisi boyut olarak yaklaşacağı için tırmanışlarda daha fazla güç harcayacaktır. Kaldıki dağ bisikleti kullanmıyorumki,şehir bisikleti düz yol git gel olayı. Önceki mesajda demek istediğim noktada sanki ayna kolun dişlisi artıkça, bacağın uyguladığı kuvveti daha az kayıpla alabilir diye düşünmüştüm ama şimdi düşündümde momentum gerekiği yük kolu uzuyacağı için birazcık daha güç harcattır gibi. Ona uygun arka rublede gerekebilir belki.
Ayna kolu büyütme olayı,köklü değişiklik yapmadan nasıl daha iyi verim alınır onu düşünüyordum.