Scudo Sports

Aynakol 3lü mü 4 lü mü olmalı?

Anil Yavas

Üye
Tepki
20
Su anda kullandıgım ofmega aynakolum kaza sonucu yamuldu :boese157: ve degiştiricem.

4 dişli ve en büyük dişlide 48 diş var.

Magazalara baktımda hep 3 dişli var 48 diş olsa bile 3 dişli(yada ben yanlıs gördüm:eek: )

Sizce hız için 4 mü 3 mü?Birde ne farkı var ikisinin bunuda bilemiyorum:rolleyes:

Scudo
eski bisikletimde vardı benim de o aynakoldan zaten sıfırını bulmanız imkansız onun :) 4lü aynakol nasık olmuşsa aspidlerde vardı başka hiçbir bisiklette falan yok :) o yüzden mecbur 3lü alırsınız hız istiyorsanız da diş sayısını yüksek alırsınız 44 veya varsa 48 gibi fakat sisteminizin 44-48 dişe uygun olmadığını kontrol etmelisiniz ( aktarıcıları yani )

@ozan erdem

3 ile 4 dişli arasında ne fark vardır?daha mı rahat hızlanırım?

@Anil Yavas

Bence '' rahat hızlanma '' diye bir etkisi olmaz.Sadece diş sayısı fazla olabilir hızı artıracak.Bende de vardı o aynakoldan ama diş sayısını hatırlamıyorum.Şunu da unutmayın o 4lü aynakol bayağı bir ağır,şimdi yeni nesil 3lü shimano veya sram gibi aynakollar ondan çok daha hafif olacaktır,çok yazdım yav yine :) Yani uzun lafın kısası 4lü aynakolu unutun :) O sadece o yıllarda çıkmış bi şey,başka bi yerde yok zaten. . . Siz 3lü aynakolunuzu alın keyfini çıkarın :)

@ozan erdem

3lü dişte performans kaybı olmaz yani?(48 diş var ise)performans kaybı olmaz yani?

Peki ben 8 li sistem kullanıyorum bu yeni shimanolar uyar sanırım dimi?nasıl anlarım?

48 de olsa baska bi rakam da olsa performans kaybin olmaz..
Yapacagin sey, 8'li sistem uyumlu herhangi bir aynakol alip kullanmak.

@Bora Alben

Forumda 48 dişin hız için daha uygun oldugunu okumustum.yoksa 44 te olur fark etmez.

@Anil Yavas

Olur da sen 48 disliyi, arka disli de en kucukteyken bosa dondurecek kadar hizli cevirebiliyor musunuz?

arka dişlimin en kücügü 13 lü su anda asfaltta 47 ye kadar cıkıyorum ve lastiklerimden dolayı o civard kalıyorum.neredeyse bosta diyebilirim.

çok dik yokuşlarla cebelleşmiyorsanız 28 38 48 bir aynakol iyi bir şekilde işinizi görecektir bence. kendi bisikletimde en büyük dişlisi 42 dişten oluşan aynakol var ve ruble 7 li yokuş aşağı rahat 50 ve üstüne çıkıyorum 48 li 65 - 70 e kadar çıkar tahminimce kaslarınız doğrultusunda :)

Geri