eski bisikletimde vardı benim de o aynakoldan zaten sıfırını bulmanız imkansız onun 4lü aynakol nasık olmuşsa aspidlerde vardı başka hiçbir bisiklette falan yok o yüzden mecbur 3lü alırsınız hız istiyorsanız da diş sayısını yüksek alırsınız 44 veya varsa 48 gibi fakat sisteminizin 44-48 dişe uygun olmadığını kontrol etmelisiniz ( aktarıcıları yani )
Bence '' rahat hızlanma '' diye bir etkisi olmaz.Sadece diş sayısı fazla olabilir hızı artıracak.Bende de vardı o aynakoldan ama diş sayısını hatırlamıyorum.Şunu da unutmayın o 4lü aynakol bayağı bir ağır,şimdi yeni nesil 3lü shimano veya sram gibi aynakollar ondan çok daha hafif olacaktır,çok yazdım yav yine Yani uzun lafın kısası 4lü aynakolu unutun O sadece o yıllarda çıkmış bi şey,başka bi yerde yok zaten. . . Siz 3lü aynakolunuzu alın keyfini çıkarın
çok dik yokuşlarla cebelleşmiyorsanız 28 38 48 bir aynakol iyi bir şekilde işinizi görecektir bence. kendi bisikletimde en büyük dişlisi 42 dişten oluşan aynakol var ve ruble 7 li yokuş aşağı rahat 50 ve üstüne çıkıyorum 48 li 65 - 70 e kadar çıkar tahminimce kaslarınız doğrultusunda