@Anonim
Aklını kullanmama nasıl göreceli bir konu olabilir ki? Ölçüt olarak bilimde, teknolojide gelişmişlik varken. En basitinden bir ülkenin patent sayısına bile bakmak yeterli olur.
"Onlar gitti aya biz ... " bunu ben demiyorum. Dediğim gibi mizahi bir dizideki bir lafı söyledim.
Bundan bize ne dediğiniz anda gerek bu konu gerekse diğer her şey anlamsızlaşır zaten. "Bize ne ya neyi tartışıyoruz ki" deriz biter olay.
Bruce Lee San Fransisko doğumludur. Eşi yanılmıyorsam isveçliydi. Filmlerini amerikada ve Hong Kong'da çekmiştir. Oynadığı bir amerikan dizisindeki Kato karakteri ile tanınmış. Daha sonra filmi yapılmış (1970'lerde) hatta 3-4 yıl önce bu filmin yeniden çevrimi de yapılmıştır. (link) Bu durumda Çin'li midir? Çin Asıllı Amerikalı mıdır?
Dediğim gibi neden insanla gitsin ki? Yani şu an insansız araçlar ile zaten insan göndererek alınabilecek her türlü bilgi alınabiliyor. Kaldı ki dediğim gibi öyle bir araç gönderse bu 40 yıldan fazla sürecek bir yolculuk olacaktır. Bu süreçte insanın hayatta tutulması ayrı bir sorun. (Kemik erimesi, psikoloji vb.) Sonuçta soru şu Kazanım ne olacak?
Zaten şu an spektrometrik analizler ile bir çok bilgi elde edilebiliyor.
Neyse. Her şeye ABD karar veriyor diyorsunuz ya. Bu komplo teorilerinin çoğu da o kaynaktan geliyor farkında mısınız?