Scudo Sports

Ay'a yolculuk masal mı, yalan mı?

Scudo
@Barış TURAN engellemek gibi bi dertlerinin olduğunu sanmıyorum, genele kendi fikirlerini kabul ettirebiliyorlar çünkü.

@Anonim voyager 39 yılda güneş sisteminden çıkmış. yani 20 yaşında bir astronot göndersen vardığında 59 olur. ki vardığı yer en nihayetinde hiçliktir. sadece güneş sisteminden çıkmış olur. filmlerdeki gibi sürdürülebilir bir hayatın olduğu ortam yaratılırsa gitmenin bir mantığı var oda kaç nesil olabilir acaba ? bide gitmeli miyiz ? gitsek ne olur ? gidenler döndüklerinde dünyayı ne hale getirmiş oluruz gittiklerine değer mi ? kıble ne taraf ? bir sürü soru

@Barış TURAN

türkçesi olsa idi iyi olacak idi.
@Antecurs

katılıyorum .

@Barış TURAN

Bunun türkçe versiyonu yokmudur acep?

@Anonim

Aklını kullanmama nasıl göreceli bir konu olabilir ki? Ölçüt olarak bilimde, teknolojide gelişmişlik varken. En basitinden bir ülkenin patent sayısına bile bakmak yeterli olur.
"Onlar gitti aya biz ... " bunu ben demiyorum. Dediğim gibi mizahi bir dizideki bir lafı söyledim.
Bundan bize ne dediğiniz anda gerek bu konu gerekse diğer her şey anlamsızlaşır zaten. "Bize ne ya neyi tartışıyoruz ki" deriz biter olay.

Bruce Lee San Fransisko doğumludur. Eşi yanılmıyorsam isveçliydi. Filmlerini amerikada ve Hong Kong'da çekmiştir. Oynadığı bir amerikan dizisindeki Kato karakteri ile tanınmış. Daha sonra filmi yapılmış (1970'lerde) hatta 3-4 yıl önce bu filmin yeniden çevrimi de yapılmıştır. (link) Bu durumda Çin'li midir? Çin Asıllı Amerikalı mıdır?

Dediğim gibi neden insanla gitsin ki? Yani şu an insansız araçlar ile zaten insan göndererek alınabilecek her türlü bilgi alınabiliyor. Kaldı ki dediğim gibi öyle bir araç gönderse bu 40 yıldan fazla sürecek bir yolculuk olacaktır. Bu süreçte insanın hayatta tutulması ayrı bir sorun. (Kemik erimesi, psikoloji vb.) Sonuçta soru şu Kazanım ne olacak?

Zaten şu an spektrometrik analizler ile bir çok bilgi elde edilebiliyor.

Neyse. Her şeye ABD karar veriyor diyorsunuz ya. Bu komplo teorilerinin çoğu da o kaynaktan geliyor farkında mısınız?

@Kudret Kurtcebe Kudret bey İngilicem iyi olmadığı için belgeselde anlatılanları pek anlamıyorum ama mantığım ayda bayrak dalgalanmaz diyor.:)

abi gidilmedi bence ya 50 sene öncesinden bahsediyoruz.Daha televizyon yeni yeni dünyada.Radyo iletişimi filan.Garip geliyo.Bi ses kaydı vardı rus kozmonot gemisinin yandığını söylüyordu filan

@Kudret Kurtcebe Kudret Bey,

Bu konu çok işlenmiş bir konudur. Hatta seyrettiniz mi bilmiyorum bu konu hakkında bir de film yapılmıştır. Seyretmediyseniz seyredin mutlaka. O filmde bir studio kurulur ve aya iniş canlandırılır.
Dediğim gibi bu konuda teori çok. Uzaya ilk inişin aslında Uzay 2001'in yönetmeni Stanley Kubrick tarafından çekildiği de söylenir. Amacın o zamanki Sovietler birliğinin olmayan bir amaç peşinde koşturulup bu uzay programlarına milyonlar harcatmak olduğu da. Sorularınızı bazı cevaplarını belki aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz. Diğer iki konuda bende katılıyorum size. 11 Eylül ve Kennedy işinde ABD'nin bizzat kendisin parmağı vardır.

(link)
(link)

@Antecurs

Amacın o zamanki Sovietler birliğinin olmayan bir amaç peşinde koşturulup bu uzay programlarına milyonlar harcatmak olduğu da.

kesinlikle doğru :harika:

@Kudret Kurtcebe kudret abi gta vice cityde bile bunu yapmışlardı film stüdyosunda ay maketi amerika bayrağı filan göndermeler vardı.Yalan abi bence rekabet ortamında yapmışlar bişeyler

@Antecurs ülkemizde mutlaka aklı çalışan ve onu gerektiğince kullanan bir sürü insan vardır. Bugün Google ekibinde bile Türkiye'den insanlar var. Ama maalesef hiçbirisi ön planda değil. Bundan bize ne? derken sürekli aynı şeyin ısıtıp ısıtıp önümüze konmasından dolayı diyorum. Bruce Lee konusuna da katılmıyorum. Orada doğması onu yine de Amerikalı yapmıyor. ABD'de yaşayanların ve orada doğanların çoğu bile yerli Amerikalı değiller. Plüton'a 40 senede gidilse de Dünya dışında başka bir gezegende yapabilecek hiçbir şey yok. ABD'nin tüm çabası Rusya'ya gövde gösterisi sağlamak.

@Antecurs

Her şeye dedim ama sonunu birtakım mevzulara bağladım. Yani karar verip bu böyledir böyle oldu dedikleri her şeyi de yemiyoruz. En azından ben yemiyorum. Komplo teorisi de sizin söyleminizdir.

Size okadar mesaj attım birde mesajımı kaldırdın nezaketen geri dönüş bile yapmadın bunamı takıldın??

Geri