Scudo Sports

Ay'a yolculuk masal mı, yalan mı?

@gmfaruk

apollo 17 'den sonra aya gidiş durduruldu,bunun nedenleri ekonomik olabilir ,nasaya bütçe verilmemiş olabilir
bu gün ise obama 'nın bu konuda görüşünü açıkça bilmiyorum

Scudo
@gmfaruk Hocam parti verirler ama para lazım.Taşınan her bir kilonun binlerce dolar maliyeti var.

Sonra cihazın içinde 1 damla su bile dökülse o cihazlar için büyük tehlike.

Yani çok kolay da değil bu açıdan bakılırsa

konuya açıklık getirmek ister isem hüseyin dostumun mesajından alıntı yapayım ,,kırmızı ile olan yerler önemli

Abi bunları yıllar önce izledim, okudum. Sadece bu iddiaları değil kapasitem yettiğince geri kalanını da. Nasıl gidildiğiyle ilgili daha saygın kuruluşların ve insanların videoları ve kitapları var. Onları da okumak ve izlemek de fayda var değil mi?
Bu son videolarınki de ilginç veya özgün bir içerik değil, bilimsel bir temeli de yok. Nasa cevap veremedi demekse büyük bir yanılgı. Nasa her iddiayı kovalayan bir toplumsal örgüt değil, devasa bütçelerle çok karmaşık projeleri yürüten ve baskı altında bir kurum. Büyük bir devlet veya bilimsel kuruluş sorarsa belki cevap verirlerdi ama böyle bir durum yok. Soranlar bilim dünyasında yok hükmünde kişiler.
Ayrıca Nasa eskiden bu işlerde ön plandaydı ama bu yavaş yavaş değişti, artık bu alandaki ileri teknoloji uygulama ve geliştirme tabana yayılmış durumda. İlk yatırım ve bilgi üretimi çok pahalı ve gelir getirmeyen bir iş olduğundan devlet eliyle yapılır ki burada da Nasa ile bu oldu. Artık üretilen bilgi ve birikim olgunlaşıp piyasaya yayıldığından çok sayıda grupla benzer araştırmalar yapılıyor. Buna halk ağzıyla ayağa düşmek denebilir. Hatta birkaç özel firma uzaya yolcu götürmek için araştırma ve geliştirme yapıyorlar. Her hangi bir alanda bu olduğunda yani kar amaçlı kurulan özel şirketler bir işe girdiğinde o alan doyuma ulaşmış ve teknoloji genele mal edilmiş demektir. Devlet destekli büyük kurumlar o alanda gereksiz çabalamayı bırakır başka bir alana kayarlar. Teknolojinin son adımlarının geliştirilmesi, uygulamaya koyulması ve mantıklı maliyetlerle üretiminin gerçekleştirilmesi rekabetçi ortamda hareket eden şirketlere kalır. Yani bu videoları üreten bilinçsizlerin konuştuğu konu Nasa vb gibi öncü kuruluşların ilgi alanından çıkalı çok oldu. Bunu içten yanmalı motoru inkar ederken Ford vb gibilerin T model için seri üretimi planladıkları bir döneme benzetebilirsiniz.

ve kafa uçurtan projeler,,

http://www.evrimagaci.org/dosyalar/fotograflar/40/40_rjhfck4jpg.jpg

Evrim Ağacı olarak(link) Orion uzay aracı, 4 Aralık 2014'te başarıyla uzaya fırlatılıp, ilk testleri tam bir başarıyla geçip, sorunsuz bir şekilde Pasifik Okyanusu'na inmeyi başardı. Bu çok önemli çünkü Orion, Mars gibi Ay'dan daha uzak gök cisimlerine astronotların gönderilmebilmesini sağlayacak uzay aracı...
Burada gördüğünüz ise, ABD Donanması'na ait USS Anchorage gemisi. Orion'u Pasifik Okyanusu'nda düştüğü noktadan 8 Aralık 2014'te aldı ve karaya geri taşıyor. Gemi bünyesindeki 4 ufak tekne, ABD'nin batı yakasındaki San Diego'dan 965 kilometre açığa iniş yapan Orion'u geminin özel olarak tasarlanmış güvertesine taşıyarak güvene aldı.
Aslında bu taşıma kısmı da, Orion uzay aracı denemelerinin önemli bir parçası. ABD, Ay'a gönderdiği astronotları Dünya'ya geri getirdikten sonra onları iniş yaptıkları okyanustan doğrudan botlara bindirip gemilere taşımıştı. Ancak Orion uzay görevlerinde, son birkaç yıldır Amerikan Donanması tarafından planlanan yeni bir yöntem denenecek: öncelikle kapsül gemiye taşınacak, ondan sonra astronotların çıkmasına izin verilecek. Bunun sebebi gemideki tıbbi koşulların bir bot üzerinde olandan çok daha kapsamlı olması. Ayrıca, tabii ki, gemi üzerinde hazır bekleyen helikopterler, geri dönüş sırasında astronotlara bir şey olursa anında onları anakaradaki hastaneye taşımaya hazır bulunacak.

kaynak,,

(link)

Vidionun yarısından fazlasını izledim ve fazlaca saçma geldi :) gizli gölgede gizli çekim yapmak ne bilim ben oldum olası böyle çekimlere inanamıyorum yada inanmak istemiyorum

valla en iyisi, aynen kütüphaneler ve kitapçılar, bu internet ortamında aşırı derecede bilgi kirliliği var

%birmilyon katılıyorum her türlü konuda gereksiz birsürü bilgi var.Ah ingilizcemiz olsaydı deepweep'e(böyle bir şeydi heralde internetin %90'lık kısmını oluşturduğunu okumuştum) çoğu gerçeği size aktarabiirdim tabi böyle bir imkan var ise.

Saağlam ingilizce bilenlere,amerika'da yaşıyanlara duyrulur.

Denk gelmiş iken bir şey daha sorim buzz aldrin(aya ikinci ayak basan insan)'in tv şovmeni olmasının bir anlamı varmıdır bilim dünyasında?bu konuyla ilgili?

Benim fikrim şu yönde olacak. Ay'a gidildiğini savunuyorum ama bunu ilk olarak Armstrong'un Apollo 11'i değil de daha sonradan giden Apollo'lar ile gerçekleştiğini düşünüyorum. Soğuk savaş dönemi üstünlük kurma için Apollo 11 yalanını atmış olabilirler bir stüdyo ayarlayıp çekilmiş de olabilir orası ayrı konu fakat sonra giden Apollo'lar ile ilk giden (11 ve 12)'ler arasında inişlerine ve kapsül ayaklarına baktığımızda gerçek ortaya çıkıyor. İlk Apollo 11 yere indiğinde ayakları 1 cm bile zemine gömülmemişken -ki Armstrong'un ayak izi 2 cm kadar gömüldüğünü varsayarsak- Apollo 17'nin 1 ayağı tamamen Apollo 15'in ise 2 ayağı tamamen kuma gömülmüş bu da iniş sırasında oluşan darbeden kaynaklıdır. Zaten Çinlilerin uzağa yolladığı uydu görüntülerinde ayda 3 adet kapsül tespit ediyorlar. Normalde Apollo 11-12-14-15-16-17 ile toplam 6 adet kapsül olması gerekmez miydi ?

Apollo 11 ve batmayan ayakları.

5927_NASA.jpg

Apollo 15 ve yan ayaklarının tamamen zemine gömülmesi.

A15-86-11600-602HR.jpg

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
yapılan yorumların büyük kısmını okudum ve bildiğim kadarıyla şöyle kısa bir özet geçeceğim;

2.dünya savaşı bittikten sonra Alman roket bilimci wernher von braun ve bir çok nazi yanlısı alman bilim insanı mahkemelerde yargılanıp idama mahkum edilmemek için amerikayla anlaşma yaptı ve bilgilerini bir nevi amerikaya sattı. şimdi , bu wernher von braun denen arkadaş V2 roketlerinin tasarımcısıdır ve apollo programında kullanılan roketler V2 roketlerinin geliştirilmiş versiyonudur ve bu roketlerin geliştirilmesinde wernher von braun'un da büyük bir rolü vardır.
http://cdn.theatlantic.com/static/mt/assets/science/vonbraun_kennedy.jpg
(von braun ve kennedy)

evet sanırım amerikanın aya gidecek roketleri nasıl elde ettiğini buraya kadar anlatabildim. şimdi sıra "nasıl yollarını buldular?" da ;
Şu an adını hatırlayamadığım MIT den bir profesör bu soruna çok güzel bir çözüm buluyor , jiroskop. bu jiroskop sistemini önce bir yolcu uçağında test ediyorlar ve başarıya ulaştıktan sonra ay modülünde kullanılmasına onay veriliyor. jiroskopa ek olarak ayın karanlık tarafında kullanılabilecek bir sistem var o da eskilerden denizcilerin yaptığı gibi yıldızları referans olarak kullanmak. ancak izlediğim belgesellerde buna gerek kalmadığını öğrendim. ( merak edenler için wikipedia da ingilizce bir açıklama var (link))

bu söylediğim şeyler amerikanın aya gidebilmesine yardımcı olacak araçlar ve kısaca gelişim süreçleridir. bunun yanısıra apollo görevindeki insanlar böyle tartışmaları ön görmüş olacak ki aya bir kaç tane reflektör bırakmışlar ve eline teleskop alan herkes bu reflektörleri görebilir.
http://ilrs.gsfc.nasa.gov/images/figure1_reflectors.jpg
bu resimde de reflektörlerin nerelerde olduğu gösteriliyor.

bence esas mesele aya nasıl gidildiği değil , sağ salim geri dönülebilmesidir.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
sorunun cevabını tam olarak net bi şekilde veremeyeceğim ama ,bir olayı var onu biliyorum,
aldrin 'e bir zat elinde incil ile

-bu incilin üzerine yemin edermisin aya indiğine, deyince

aldrin sallamış yumruğu bunu biliyorum sadece.

tv şovmenliği olması ekonomik açıdan olabilir, bence dünya para almıştır tabi.

Apollo 11'in ayaklarının gömülmediğini, 15'in gömüldüğünü nereden çıkarttınız? 15'in hafif bir tümseğin arka tarafına indiği ve bu yüzden ayakların görülmediği fotoğrafta çok net. Sağ taraftaki ayağa bakın, üstteki fotoğrafla karşılaştırın.

Burada diğer taraftan çekilmiş bir fotoğraf var:
Ayrıca öyle olsa bile birinin sert zemine, birinin daha yumuşak zemine inmiş olabileceği gibi bir olasılık da var ;)

https://rocketry.files.wordpress.com/2009/11/11839_apollo15.jpg

(link)

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/a15-86-11600-602hr-jpg.21166/

dostum kaan,
bu resim biraz sanki aldatıyor gibi,
gömülmüş gibi ,

diğer resim ise aşağıda
gömülme yok .

https://www.bisikletforum.com/proxy.php?image=https%3A%2F%2Frocketry.files.wordpress.com%2F2009%2F11%2F11839_apollo15.jpg&hash=9b1b64e14de783f5b78904799184c7a1

Aslında bu tarz konularda her zaman dikkatimi çeken şey, Dünyada önemli yer tutan olaylara karşı öne sürülen iddiaların sindirilmeye bastırılmaya çalışılmaması ve tam bir serbesti ile görüş beyan edilmesi ve bunun hoşgörü ile karşılanmasıdır. Ülkemize konuyu hiç getirmeden, bu tarz düşüncelerin bastırılmasıyla elde edilen fayda ile bastırılmaması ile elde edilen faydanın kıyaslanması neticesinde varılan bir sonuç olmalı diye düşünüyorum.
Aya çıkma konusunda iddialarda ciddiyet olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Benim bildiğim kadarıyla ve inancım doğrultusunda aya gerçekten gidildi. Komplo teorilerini ben de çok okudum ancak aya gidildi, ekonomik nedenlerden (fayda/maliyet) ötürü askıya alındı. İnsanoğluna fayda verecek herhangi bir şey olmadığı için. Kupkuru uydu. Asıl fayda & yaşam merih'te (marsta) Şimdilerde yavaştan bir uzaylı alıştırması yapılıyor eminim bir müddet sonra dünya insanına diğer yaşamlar hakkında yeterli açıklama yapılacaktır. Mars'a odaklansalar ki gördüğümüz kadarıyla şu an hedef orası, kazançlı çıkacağız. Yaşam kelimesi çok geniş anlamlı. İlla memeli, dünya yaşam formlarına benzeyecek diye bir şart yok. Kendi şartlarına uygun formlardan bahsediyorum. Zeka ve akılda cüsse ile orantılı değil biliyorsunuz yoksa karada fil (veya dinazor) suda balina vb. bizden çok daha zeki olurdu. Minimal veya mikro boyutta da olsa akıllı ve zeki yaşam formlarının olduğunu düşünüyorum.

Armstrong ilk indiğinde zeminin pudramsı bir toza benzediğini söylüyor. Eğer sert zemin olsa kendi ayak izleri gömülmezdi. Ve yine başka bir açıdan bakarsak ayda nem yoktur ayak izinin kalıp şeklinde oluşması için neme ihtiyaç vardır. Mesela kumsalda denize uzak taraflarda yürüdüğünüzde sadece oyuk şeklinde gözükür adımlarınız ama dalgaların vurduğu nemli kum yüzeyine geldiğinizde ancak Armstrong'un ayak izi gibi kalıp şeklinde çıkar. Ayda da nem olmadığına göre bu ayak izi nasıl oluştu ? Tabi ki zeminin kendi söylediği gibi pudramsı olması sayesinde. Peki pudramsı zeminde bu tonluk aletin ayaklarının batması gerekmez miydi ?

Ayda sert zemin aramak çölde sert zemin aramaktan daha zordur ki çöl şartlarında sıcaklık +60 ile -10 arasında değişir bu da kayaların çatlayıp ufak çakıl taşlarına daha sonrasında ise onları kuma dönüştürür tıpkı soğuk çay bardağına sıcak çayı döktüğünüzde oluşan çatlama gibi düşünebilirsiniz. Sürekli bir bozulma olayı vardır dolayısıyla kayalık alan kalmamıştır hep kumdan tepeler görmekteyiz. Gelelim Ay'a. Burada ise sıcaklık farkının +123 -233 derece olduğunu biliyoruz ve bu değişimde sert yüzeylerin kalması ancak taş boyutunda mümkündür zemin olarak yumuşaklığını koruyacaktır.

Bir başka konu ise şu karanlık yüzeyde kalan Amerikan bayrağı ve "United States" yazısı. Nasa'nın sitesine girip fotoğrafları inceledim (orjinal dns'mi kabul etmedi bende Almanya tabanlı dnsler kullanıp girdim siteye :) ) Işığın arkadan vurduğu bir fotoğraf buldum. Ne bayrak gözüküyor ne de yazı.

Nasa'ın sitesinden alınmış fotoğraf.
10-as11-40-5946hra.jpg

Bu da Apollo 11 uçuşunun ilk çekilen fotoğrafı :
008-apollo-11-AS11-40-5850-mondfaehrenfuss-in-bildmitte-USA-plakette-am-rand.jpg

"United States" yazısı berrak bir şekilde görünüyor.

Şu da olaya mizah katmak için koyduğum video olsun :)

@F.Yıldırım ayin tum yuzeyini pudra yaptiniz:) dunyadaki daglardan daha buyuk daglar, kraterler gibi yuzey sekilleri de kumdan olusmuyor,kayalik yuzeyler de var yani,aydan kum degil tas ornekleri alindi

Armstrong ilk indiğinde zeminin pudramsı bir toza benzediğini söylüyor. Eğer sert zemin olsa kendi ayak izleri gömülmezdi. Ve yine başka bir açıdan bakarsak ayda nem yoktur ayak izinin kalıp şeklinde oluşması için neme ihtiyaç vardır. Mesela kumsalda denize uzak taraflarda yürüdüğünüzde sadece oyuk şeklinde gözükür adımlarınız ama dalgaların vurduğu nemli kum yüzeyine geldiğinizde ancak Armstrong'un ayak izi gibi kalıp şeklinde çıkar. Ayda da nem olmadığına göre bu ayak izi nasıl oluştu ? Tabi ki zeminin kendi söylediği gibi pudramsı olması sayesinde. Peki pudramsı zeminde bu tonluk aletin ayaklarının batması gerekmez miydi ?

yıldırım beyin mesajı .

yıldırım bey
aşağıya bilgiler verdim

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2009/6/29/1246292963651/Apollo-11-landing-on-moon-002.jpg

İddia: Botlar Ay’ın yüzeyinde izini sadece nemli bir formda bırakabilirdi. Ayak izinizi kuru bir sahilde bırakmaya çalışın.
Yanıt: Ay toz parçacıkların kumdan farklı olarak farklı boyutlara ve şekillere sahiptir ve sabit bir basık bir şeklin sabit kalabilmesi için neme ihtiyacı yoktur. Dünya’daki birçok toz aynı şekilde davranmaktadır. Dökülmüş talk pudrası üzerinde yürümeye çalışın.+++

kaynak

(link)

@mehmet ulaş

mehmet ben artık farklı düşünüyorum:huhuu: aya inildi ,beni yanıltan bill kaysing oldu onunda yalancı olduğu orta çıktı
ben ise sorduğum soruların cevabını aynen aldım
dostum kaan beye teşekkür ederim .

1- soru-sizden ricam var
kaan bey ,alsepin aydan ayrılırken tek bir duman çıkarmamasını nasıl açıklayacaksınız,
ayrıca yerde tek bir yanık izi yok, nasıl indi bu araç aya ,videoyu seyredin toprak hiç bozulmamış sanki araç hep orada duruyormuş izlemini veriyor

2- cevap

Kudret Bey, aya iniş aracı sanılanın aksine çok ufak bir kuvvet uyguluyor motorlarından (filmlerde gördüğünüz ortalığı toza dumana katma olayı yok yani). Biliyorsunuz ayda yerçekimi dünyaya göre çok az. Ayrıca iniş modülünün yüzeye yaklaştığı son anlarda itki azaltılarak tam iniş aşamasında tamamen kesiliyor. Ayrıca ayda hava olmadığı için "toz kalkması" durumu tozun kalkıp anında yere inmesi şeklinde oluyor, toz bulutu görmeniz için o tozun asılı duracağı bir atmosfer olması gerek.

bill kaysing kimdir ,

kaan dostumun cevabı

Tam çevirecek vaktim yok ama özet geçersek bu amca 1976'da diyor ki astronotlar Satürn 5'e hiç binmedi, onun yerine roket boş fırlatıldı, astronotlar gizli bir şekilde stüdyoya nakledildiler. Orada (Las Vegas'ta) 8 gün kızlarla günlerini gün ettiler :D Sonra iniş zamanı gelince c5 uçağından attılar modülü aşağı (kimsede dürbün/teleskop yok çünkü bunu görecek).
2001'de ise bunu yediremediğini farkediyor herhalde ki şuna çeviriyor : astronotlar rokete bindi, ama aya gitmediler, dünya etrafında dönüp durdular 8 gün. Pek sözüne güvenilecek bir adam değil yani.
Projede çalışmış olabilir, bu söylediklerinin doğru olduğunu göstermez, ün/para peşinde koşan biri ya da düz akli dengesi bozuk biri olması olasılığı daha çok.

kaynak ingilizce ,,

(link)

sonuçta aşağıdaki videoda ,bill kaysing güvenilir bi kişilik olmadığı için, bu video inanırlığını aynen, benim nezdimde kaybetmiştir ..

(link) bu konu hakkında ki bir yazının altına okuyucunun biri bazı sorular sormuş, baktım hakikaten mantıklı. Buyurun arkadaşlar kopyala-yapıştır yapıyorum. (Alıntıdır...)

Bir yerde okuduğum yazıdan alıntı yaparak kafamdaki soruları sormak istiyorum. ((link)
"70 kilo olan Neil Armstrong, yüzeyde derin izler bırakırken, 1 tonluk uzay aracı neden hiçbir iz bırakmıyor? Astronot gölgede kalmasına rağmen nasıl bu kadar net ve parlak görülüyor?
Dalgalanan ABD bayrağının arkasında duran lander (astronotları ay yüzeyine taşıyan cihaz) çok kuvvetli bir iniş mekanizmasına sahiptir. Fakat bu kuvvetli iniş mekanizması ay yüzeyinde hiçbir krater veya benzeri iz oluşturmamıştır. Oysa daha önceki fotoğrafta bir insanın ayak izi bile net bir iz oluşturmuştu. Nasıl oluyor da bu koskoca alet iniş ve kalkışta hiçbir çukur açmıyor?
Hesaplamalara göre Ay yüzeyindeki gündüz sıcaklığı 260 ile 280 Fahrenhayt arasında değişiklik gösteriyor. Bu derecedeki sıcaklıkta filmler erir ve insanlar muhtemelen rahatsız olur. Hatta muhtemelen ölür! Peki ama astronotlar, neden bu kadar rahat görünüyor?
Ay’ın görünmeyen karanlık yüzündeki hava sıcaklığının eksi 41 dereceye kadar düştüğü biliniyor. Eksi 40 dereceden itibarense cisimlerin kırılganlık derecesinin arttığı biliniyor. Bu sıcaklıkta elektrikli cihazlar çalışmaz Araba akülerini çalıştırmak da zordur. Sıcaktan soğuğa geçerken yaşanan bu ani ısı değişikliği cisimlerde esnemelere ve kırılmalara sebep olur. Peki ekipmanlar ve astronotlar nasıl bu kadar rahat çalışabiliyor ?
Niye 1/6’lık bir yerçekimi oranında astronotlar yürüme ile zıplama arasında gidip gelen hareketler yapıyorlar ? Televizyon çekimlerinin birinde astronotun zıplamak için dizlerini büktüğü ama sonuçta bir kaç adımdan öteye gidemediği gözleniyor. Astronotlar yerçekiminin 6 kat daha az olduğu bir ortamda niçin normal bir insanın yeryüzünde zıplayabileceği kadar bir mesafeye zıplayabiliyorlar ?
Bunun yanı sıra çekilen görüntülerde astronotların sert bir şekilde dizlerinin üstüne düştükleri birkaç sahne görüyoruz. Peki böylelikle kendilerini büyük bir riske atmış olmuyorlar mıydı ? Ya basınca dayanıklı elbiseleri yırtılsaydı ?
Bilindiği gibi yeryüzünden 250 ve 750 mil yükseklikteki mesafeler arasında kalan bölgeye Van Allen Kuşağı ismi veriliyor. Bu kuşak güneşten gelen radyoaktivite yüklü ışınların dünyaya gelmesini engelliyor. Astronotların Ay’a gidebilmesi için bu kuşak içinden geçmeleri gerekiyor. Bir insanın buradan geçebilmesi içinse 4 metre kalınlığında bir kurşun tabakasıyla kaplanmış olması gerekiyor! Amerika 1969’daki teknolojiyle Ay’a gitmiş olsaydı; günümüzde Ay, Amerika’nın bir üssü durumunda olurdu. Ama o tarihten beri hiç Ay’a insanlı uçuş olmadı…
Uzay mekiğinin modülü, Ay’a iniş yapıyor ve indiği yerde o sıcaklığa rağmen hiç yanık izi yok Oysa, sonradan gönderilen insansız araçlarda bu yanık izi var. NASA yetkilileri; “Toz nedeniyle yanık olmadı.” diyorlar. Ama bu defa mekiğin Ay’a indiği geniş ayakçıklarda hiç toz yok.
Ay’a gönderilen Apollo uzay aracı, saatte 6.000 kilometre hızla hareket eden meteorlar arasından parçalanmadan Ay’a nasıl gitti ve geri döndü?
Aracı kullanmaktan çok âciz olan ekip, 6 defa Ay’a iniyor ve hiç sorun olmuyor. Mekiğin tasarımcısı; “Ay’a gidip, geri canlı gelme ihtimâli, neredeyse % 0.0017; yâni imkânsız gibi bir durum.” diyor
Mekikten inen astronot, karanlık bölge tarafından iniyor; ama astronotun tüm kıyafetindeki en ince ayrıntı bile görünüyor.
Kamerayla farklı günlerde farklı yerlerde çekim yaptığını söylerken 2,5 mil ilerliyorlar ve görüntü geliyor. Aynı film, üst üste bindirildiğinde görüntüde hiç bir fark yok.
Ay’a “insanlı” uçuş, 1969’daki teknolojiyle bile ne kadar imkansız. Hatta bugünümüzün teknolojisinde bile çok zor. Fotoğraflardaki astronotların gölgeleri neden farklı boyutlarda ? Oysa Ay üzeride tek ışık kaynağı var.
NASA’ya göre: “Ay yüzeyini bir tepsi gibi düşünürsek gölgelerden şüphelenmekte hakliyiz ancak ancak astronotların bir yamaçta olduğunu ve farklı seviyelerde olduğunu düşünürsek gölgelerin uzunluklarının ayni olmaması normal. Ayrıca burası bir stüdyo ise neden tek gölge var ?”
Modülün altında niye iz yok ? Teknik özelliklerine bakılırsa Ay modülünün roketi yaklaşık 1.5 ton basınç çıkarıyordu. Ay yüzeyi taşlı ve tozlu ise modülün altında küçük bir krater oluşması gerekmez miydi ?
Ay’da atmosfer yok, öyleyse neden tüm fotoğraflarda hiç yıldız görünmüyor ? Gökyüzü neden simsiyah ?
Fotoğrafla ilgilenenler bilirler, fotoğrafta alan derinliği yani netliği odakladığınız bolum vardır. NASA yetkilileri, bu fotoğraflarda netliğin on plandaki nesnelere göre ayarlandığını yıldızların da bu yüzden görünmediğini savunuyor.
“Man on the Moon” fotoğrafında ufuk çizgisine yaklaştıkça karanlığın arttığı görülüyor. Oysa atmosferi olmayan Ay’da ufuk çizgisinin daha keskin ve parlak olması gerekir.
NASA’nın açıklamasına göre Ay’a Neil Armstrong ve Buzz Aldrin ayak bastı. Peki fotoğrafta görülen 3. kişi kim ? Ya da orası neresi ? Niçin Aldatıldık?"

• Beğen
Tepkiler: F.Yıldırım
@Kudret Kurtcebe Kudret abi evet onları ben de okudum. Burada şöyle bir tezatlık çıkıyor ya zemin pudra gibi olur ayak izi çıkar ve aynı zamanda kapsülün ayağı batar ya da zemin sert olur kapsülün ayağı batmaz ama ayak izi de çıkmaz.

Aşağıdaki fotoğraf da sanırım 2. ya da 3. çekilmiş fotoğraf. Astronotlar yürürken zeminden ne kadar toz kalktığını tüm videolarda izledik ama burada kapsül ayağında hiç toz yok.
013-apollo-11-AS11-40-5918-Landefuss-der-mondlandefaehre-o-staub.jpg

Ayağın hemen sağ tarafına baktığınızda ayak izlerini görmek mümkün. Zemin kül gibi bastığınızda havada dağılıyor. Hatta yine videolarda astronotların dizlerinin dirseklerinin ayak bileklerinin olduğu kısımlar grimsi şekilde kirlenmiştir tozdan sebep.

Bir de taş demişken aklıma şu geldi :) @obezkirpi

HOLLANDA BAŞBAKANINA HEDİYE EDİLEN AY TAŞI DA SAHTE ÇIKTI:

Ay'a ilk adımı atan Amerikalı astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'in 1969'da dönemin Hollanda Başbakanı'na verdikleri Ay'dan getirilen kaya parçası sahte çıktı. Amsterdam'daki devlet müzesinin sorumluları müzede bulunan ve her yıl on binlerce ziyaretçiyi müzeye çeken, 500 bin dolar civarında değer biçilen kaya parçasının aslında taşlaşmış ağaç parçası olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmayı yapan Xandra Van Gelder, müzenin taşı saklamaya devam edeceğini söyleyerek, “Bazı sorular cevaplanmamış olmakla birlikte iyi bir hikaye. Epey gülebiliriz buna” diye konuştu. Kaya parçası eski Hollanda Başbakanı Willem Drees'e Neil Armstrong, Michael Collins ve Edwin “Buzz” Aldrin tarafından çıktıkları dünya turu sırasında, Ay'a ilk ayak bastıkları görevin ardından verilmişti

galba nasa ile temasa geçip:komik: bize gerçekleri söylemesini isteyeceğiz sadece apollo 11 konusunda,tezler var karşı tezler var orta noktada gerçeği bulmak için caba bence sarfedelim ,ama kaynak bulmakta zorluk çekebiliriz . bu arada konu hakkında bilgisi olan kaan dostumdanda yardım isteyelim .

Geri