Scudo Sports

Avrupa yakasındaki bisikletçiler

Selamlar ,
Bisikletli hayata yeni başlıyorum bakırköy bölgesindeyim bu bölgedeki proğramlara katılabilirim
bilgi verirseniz sevinirim...

Scudo
Ben Okan yaman bisikleti yeni aldim Beşiktaşta oturuyorum. 2000 dogumluyum beşikatş kadikoy bisiklet gezmek istiyorum .1999,2000 , 1998 dogumlular tanişalim gezi yapalim . face book eklersiniz okan yaman saygilarimal

• Beğen
Tepkiler: Burak_Dingiloglu
Herkese merhaba ismim izzet istanbul da yaşıyorum
Spor yapmayı hiç sevimiyorum :)
Fakat bisiklet sürmeyi seviyorum bu sayede spor keyifli oluyor :)
Yakın tarihteki buluşmalara katılıp yüzyüze tanışmak nasip olur inşallah
Bu forumdaki arkadaşlardan öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum herkese keyifli kazasız belasız sürüşler diliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: sercanbaltalı
Merhaba ben Barış,

4 Gün önce Salcano City Sport 40 Model bisikletimle aranıza katıldım. İlk bisikletim. Yolculuklarımı blogta paylaşıyorum, yorumlarınız beni çok mutlu edecek. Umarım sıkılmadan okuyabilirsiniz. :) Yakın tarihte İstanbul'da tur olursa katılabilirim, bilgisi olan varsa mesaj atarsa çok sevinirim.

pedalingoturduguyeregit.blogspot.com.tr

Kazasız pedallamalar kardeşim

Hoşgeldin kardeşim
Bisikletin hayırlı olsun

Hayırlı olsun, organizasyonları nereden takip edebiliriz?

• Beğen
Tepkiler: mersault
Selamlar ;

istanbul a yerleştikten sonra bisiklet hayatına henüz aktif olarak başlayamasamda, şuanda sahip olduğum iki adet bisikletim ile sanal olarakta olsa aranıza katılmak istedim. Herkese keyifli sürüşler. en yakın zamanda tanışmak üzere. :)

Tilki Ailesi.jpg
İkinci kez merhaba demem gerekiyor sanırım. İlkinin üzerinden neredeyse 8 yıl geçmiş. Mesaj kalabalığı olmaması için aynısından devam edeyim istedim ama konuşacaklarımız var... Uzun olacak bu kez tanışmamız.

Bir zamanlar gururlu ve motosikletli bir bankacı vardı. Hala gururlu ve bankacı. Ama artık motosikleti yok ve yaşamına 3 kişi olarak devam ediyor. 2007'de Xmax-250'mi sattıktan sonra sonra hayatımın geri kalanında bana eşil edecek olan sevgili eşim Remziye ile tanıştım. O da gururlu ve bankacı... Doğum günümüzün bile aynı olduğunu öğrenince yaptım teklifi, getirdim oldu bittiye... 2011 Mayıs'ında hayatımızın rengi, yakışıklı oğlum Erdem katıldı aramıza. Bu yıllar boyunca eldivenlerim (Tilki'nin ruhu) hep beni bekledi, karanlık çekmecenin derinliklerinde. Sonra bir şey oldu. 2014 yılının Haziran ayında, yani yaklaşık 1 yıl önce, İstanbul Forum'dan çıkmış, bu kez açık otoparka bıraktığımız aracımıza doğru yürüyorduk. Açık otopark Decathlon mağazasının otoparkıydı. Küçük bisikletleri gören oğlum, onlara biraz daha yakından bakmak istedi. Mağazanın içine girip, denemesi için 14 inch'lik bir modeli ayarladım. İlk kez öyle bir araçla karşılaşmış olmasına rağmen, 3 tekerlekli kardeşlerini kullanmış olmanın tecrübesiyle, sezgisel bir şekilde bisikletle bütünleştiğini gördüm. İçimde tuhaf bir heyecan duydum. O bisiklet, benim gözümde artık Erdem'in olmuştu. Satın aldık. O yaz benim için çok zor geçti. Motosikletten sonra yeni bir spor dalına iştirak etmiştim: Uzun mesafe koşu.

Caddebostan'dan Bostancı'ya, Bostancı'dan Caddebostan'a Erdem pedallıyor ben koşuyordum. Mermilerden kaçan savaş muhabiri gibiydim. Elimde kamera kah fotoğraflayıp kah video çekiyordum. Oğlumu bisiklete binerken kaydetmek, sonra defalarca izlemek çok hoşuma gidiyordu. Ama bir sorun vardı. Eldivenlerim hala yalnızlık çekiyor, terk edilmiş hissediyorlardı. Yaz bitti. Kış geldi. Yağmurlar yağdı. Soğuk havaların kasveti üzerimize çökmüştü. Ama hiç sevmediğim alışveriş merkezlerinden biri yine de beni mutlu etmeyi başarıyordu. İstanbul forum sayesinde sık sık Decathlon'a uğrar olmuştum. Biskletlerin, hatta aksesuar standlarının arasında gezerken müthiş keyif alıyordum. Ne zaman aynı avm'ye gitsem derinlerden bir ses sanki bana sesleniyordu: Kıymetlimissssss, bise gelllllll!" Alkol ve sigara kullanmıyorum ama en benzer o olduğudan söyleyeceğim. Rakının şişede durmaması gibi eldivenlerim de rahat durmuyordu çekmecede.

2015 Nisan ayının başlarıydı. 14 inch'lik bisikletinin Erdem'e küçük gelmeye başladığını fark ettim. 4 yaşındaydı ve boyu 90 cm'yi aşmıştı. Bisikletini 16 inch'e yükseltmeye karar verdim. Ne tuhaftı. Bisiklet için sürekli haracayacak param olduğunu düşünerek kendimi ateşlemeye çalışıyordum ama her seferinde kısmet Erdem'e oluyordu. O gün Erdem'e bisiklet almadım ama çok üzüldüm. Neden boyuna göre daha küçük bir bisiklete binmek zorunda kalsındı ki... Pişman oldum.

18 Nisan 2015... Eşim kendisi için giyim mağazalarını dolaşırken ben oğlumla yine Decathlon'daydım. Evden çıkarken o gün bir pislik yapacağımı biliyordum. Yataktan kalkarken "Kıymetlimisssss" yine beni çağırıyordu. Birkaç gündür "nasıl olsa fazla harcama yapmayacağım" kandırmacasıyla Rockrider 300'e bakıp duruyordum. Kafaya koymuştum, eşime de alacaktım ve artık Erdem'in arkasından koşturmaktan kurtulacaktım. Eşimi aradım ve Rockrider 300'ün bayan versiyonunu denemesinde ısrar ettim. Olmadı. İlk frenlemesini biraz sert yapınca öne doğru fırlayacak gibi oldu, korktu. Giriş seviyesi bir modeldi. Maşada amortisör olmaynca sert frenlemede tolerans göstermedi. Sonra daha yumuşak bir model gibi görünen VTC500'ü denettirdim. Bayıldı. Heyecanlandığını hissettim. Mutluluk içinde, reyonlar arasında dakikalarca test etti. Çok eğlendi. "dengemi sağlayamıyorum ama başaracağım" diyordu. Eldivenlerin olduğu reyona bile girdi. Oradaki askıları yamulttu. Dakikalar ilerledikçe daha iyi oluyordu. Çocukluk tecrübeleri zihninin derinliklerinden kurtulup gün yüzüne çıkmaya başlıyordu. Evet evet... Oluyordu. Karar verdik almaya. Ama uygun kadro ölçüsü bulamadığımızdan VTC700'de karar kıldık. Eşime M kadro 26 inch, kendime de L kadro 28 inch... Oğlumun bisikletini de 16 inch'e yükselttim. Ben annesine eğitim verirken o çoktan kaynaşmıştı yeni yol arkadaşıyla.

Artık o sesi duymuyorum (Terapide gibi hissettim bir an). Tilki'nin ruhu önce bir Honda CBF500'den Yamaha Xmax250'ye, son olarak da bir B'Twin VTC700'e geçti. Şimdi onda yaşıyor ve huzuru buldu. Ailemle birlikte hemen her hafta sonu Kasımpaşa'daki evimizden Maltepe sahile gidip Tilki'lerimizle harika vakit geçiriyoruz. Ben de bazı sabahlar erkenden kalkıp Kasımpaşa-Bakırköy ve Kasımpaşa-Tarabya turları yapıyorum. Tez zamanda eşimle birlikte bir Harem-Pendik turunu hayal ediyorum.

Bisiklet kültürünün ülkemizde, şehrimizde yaygınlaşması, hak ettiği saygıyı görmesi dileklerimle, hepinize tekrar merhaba. Bacaklarımızın gücü yettiğince...

Tekrar merhaba, iyi pedallamalar efendim. İzmir'den selamlar. Tam 8 yıl geçmiş aradan, bisiklet vefalı dosttur derler, doğruymuş işte o_O . Fotoğrafınız harika, maşallah diyorum.

Tekrar hosgeldiniz, cok guzel bir yazi olmus :)

Çok teşekkür ederim. "Kan çeker" derler. 5 yıl üniversite 8 ay da askerlik derken 6 yıl yaşadım İzmir'de. Sevgiler.

Kazasız belasız sağlıklı sürüşler çok uyumlu ve neşeli bir aile gözüküyorsunuz daim olsun :)

Cok guzel bir yazi olmus
Mutlu,gururlu ve bisikletli bir aile tam hayal ettigim gibi

Hayırlı olsun bende Avrupa yakasındayım forma aranıza yeni katıldım bundan sonra hep burdayım inşAllah

Mesaj sınırlaması dolayısıyla tanışma konumu yeni açıyorum. (Tanışma bölümü bence en başta aktif olmalı)

İsmim Bayram 25 Yaşındayım. Askerlik yeni bitti. Henüz bir işim yok .İşle ilgili beklemedeyim.

İstanbul Avrupa Yakasında ikamet ediyorum.Yakın zamanda da Tekirdağ /Çorlu ya yerleşme planlarım var.(Beklediğim iş burada)

Çocukluk ve lise dönemimden sonra bisiklet kullanmadım.(Sanırım son 18 yaşında kullandım)

Bir gün nette gezerken Gürkan Genç'e rastladım. Onun yol hikayeleri okurken ''Neden bende bisiklet almayayım ki ?''diye düşündüm. Sonuç olarak burada buldum kendimi.

İstanbul'da bisiklet kullanmak beni korkuyor açıkçası,Çorlu'ya geçme durumum işimi kolaylaştıracak.

Araştırmalarım bana Cyclocross veya Hibrit bisiklet almam gerektiğini gösterdi.

Kullanım amacım İşe gidip gelmek (15+15) ve hafta sonraları kademeli olarak Edirne'ye doğru yol almak olacak.

Daha sonrasında İstanbul'daki yol turlarına katılmak istiyorum Bunun yanı sıra hafif arazi turları da yapacağım.(Belgrad ormanı ve Trakya bölgesindeki köy yolları ve patikalar.)

Yanı her alanda kullanım amacı olduğu için forumdaki bilgilere göre iki sınıftan birini tercih etmeliyim.

Cyclocross modeller gördüğüm kadarıyla 2 000 TL den başlıyor. Buda beni biraz daha hibrit bisikletlere yöneltiyor. Tabi net kararı vermek için baya bir zamanım var (Mart Nisan Mayıs Gibi alacağım)

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...

Geri