Scudo Sports

Avrupa yakasındaki bisikletçiler

@orcun oguzhan

anadil önemlidir belki ama insanın dini olmadı mı insan insanda olmaz. ülke nüfusunun %95 i müslüman olan bir ülkede kimse kusura kalmasın ama müslümanlık alametlerine saygı göstermek zorundadır. aksi takdirde saygı beklemesi lüzumsuz olur.

Scudo
@Aşkın Aslan

aşkın bey din-inanç vs konular kişisel ve özel konulardır ...türkiye cumhuriyeti'nin anayasal olarak laik ve seküler olduğunu hatırlatmak isterim

@orcun oguzhan

kurdugunuz cümlede ki hadd kelimesinin cevap kelimesinin selam kelimesinin arapçadan geldiğini biliyormuydunuz? birileride zamanında (lisanımızdaki arabi kelimeleri ihraç edeceğiz) demiştir fakat cümle kurarken nedense butun kelimeler arapça kökenlidir.saygılar.

@orcun oguzhan

kişisel ve özel olan konularda senelerce neden tahammulsuzlukten dolayı yapılmayan edilmeyen zulum kamladı...

@Aşkın Aslan
bir insanın dini olmadımı insan da olamaz ne demek oluyor, bu nasıl bir bakış açısı, insanları böyle sınıflandırarak, tasnif ederek mi insan olunuyor, ben de çıkar bir dine inanarak insan olunamaz derim o zaman, hoşunuza gidermi bu

@Muhiddin K.

aşkın beye yazdığım yorumlardan birinede alıntı yapmısınız.. kişisel tahammulsuzluklerden edilmeyen zulüm kalmadı demişsiniz...aşkın beyin %95i musluman olan bir ülkede allahın selamını alacaksın söylemini tahammulsuzluk olarak algılıyor musunuz?samimiyetinizi görmek için sordum

bir akrabam ilçenin birinde bir siyasi partinin kadın kolları başkanlığı yaptı. bu parti siyasi olarak din merkezli bir parti. akrabam, ramazanda oruç yiyodu. öğlenleri gizlice yemek yiyor ama iftarda sanki tüm gün oruçluymuş gibi debdebe ile şaşaa ile orucunu açıyordu. bu kişi de s.a. diyor, iyi niyetli temiz yürekli biri de. benim alerjim bu tür dincilere. o nedenle kem küm.

@sedat_slave

Ben de şunu fark ettim abi an itibariyle konuda 36 mesaj var ve bu 36 mesaj içerisinde sadece 1 mesajda bisiklet geçmiş... :)

@Berke Kazankaya
bisiklet tavsiyen nedir berk kardeşim:)yeni başlayan biri için triban 3 güzel bir bisiklet dimi?:)

@orcun oguzhan

tamam din ve inanç kişisel konulardır, inanıp inanmamak ta serbesttir, bize düşen hak olanı söyleyip karşıdakini uyarmaktır zira sizinde benimde sonumuz Allah'ın azbına dücar olmak olabilir (mevlam cümlemizi azabından uzak tutsun). empati yapalım. siz birine "merhaba nasılsınız" dediğiniz zaman o kişi size "amaan size ne" gibi ters bir cevap verirse bunu hoş karşılamayacağınızı düşünüyorum. dolayısı ile size allahın selamını veren birine verilecek bu cevap sadece o kişiye verilmiş bir cevap değildir. Allah verilen selamı boşta bırakmaz alınmayan selamı almak için görevli bir melek gelir selamı alır hesaplaşma mahşer gününe kalır. selamı veren kişi ise kendisinin iyi niyetle verdiği selama dalga geçer gibi bir karşılık gelince haliyle tepki gösterecektir. bu durumda saygı gösterip susmanız daha yerinde olacaktır.

@Muhiddin K.

Evet en uygunu hatta. :) :)

@Aşkın Aslan

bunu bilmemiz iyi oldu da. %30 u ateist olan norveç, danimarka, isveç gibi ülkelerin doğulabilecek en iyi ülkeler sıralamasında üstlerde yer almasını ne yapacağız. -insana verilen önem sıralaması daha çok- aynı listede türkiye 51. sırada.

bende decathlonda deneme fırsatı bulmuştum sürüşü hoş bir bisiklet:)

@Fırat Y.

"bir dine mensup olmadıkça insan olunmaz" bu doğru bir cümledir çünkü insanları hayvanlardan ayıran özellik budur. bu müslümanlık olur, yahudilik olur, hıristiyanlık olur putperestlik olur insan fıtratı gereği kendisini var etmiş daha üstün bir mahluk olduğunu bilir. yoksa hiç medeniyet yüzü görmemiş afrikada yaşayan kabilelerin bile ilahi olmasa da bir dinleri yani inançları var. bunu belgesellerden görebilirsin.

@Aşkın Aslan

bahsettiğiniz şeylerde tamamen kişisel aşkın bey...sizin inandığınız doğru bulduğunuz şeyler başkalarına göre savsatadan öteye gitmeyen iddalarda olabilir..burda kilit nokta karşılıklı saygı; kimse her neye inanırsa inansın veya inanmasın ,karşısındaki kişilerde kendi düşüncelerine ve dünyevi görüşlerine paralel davranmasını, yaşam sürmesini istemek gibi baskıcı bir tutum sergilememeli.

@oguzhan kuyucu

Aleykum Esselam ve Rahmetullah ve Berekatühü. Sedona marka yol bisikletleri fiyat performans olarak oldukça iyidir. Gönlüne göre bir bisiklet sahibi olman dileğiyle, ALLAH'a emanet ol kardeşim.

@orcun oguzhan

aslında baskılı bir tutum sergilemiyor selamı veren kişi kendi inancına göre selam verdiği kişiye değer verip Allahın selamı senin üzerine olsun diyiyor. selam verilen kişi inanmıyorsa bu verilen selama veren kişinin iyi niyetini göz önünde bulundurmalı.

@sedat_slave

cevabı kendin vermişsin. "daha çok araştırsak daha çok bilmez miyiz?" ben de bunu tavsiye ediyorum.

@Ali Uzel

hak olarak islam dinini anlatan bütün kitapların temeli KURAN-I KERİM dir. en kısa süresine benzer bir sure bile yazılamaz.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Bu forumda konu başlığını konuyla alakalı olarak açmazsak kimse istediği bilgilere ulaşamaz. Bundan dolayı bu başlık eleştirilebilir.
Bunun dışındaki konular ve görüşlerle ilgiliyse naçizane görüşümü açıklamak isterim. size selam veren birine aynı şekilde cevap verebilirsiniz. Size bir turist “hi” dese cevap vermeyecek misiniz? Bu insan da sizin kültürünüzden farklı bir kültür. Müslümanlıkta tarif edildiği gibi selam vermek istiyor. Bence çok problem olmaz. Türkiye’de insanların arasına bu inanılmaz ayrıştırmayı, nefreti, kini soktular. Kimlerin soktuğu da çok net. Bundan kimlerin beslendiği de. Aynı şekilde İslam’a göre hareket etmeye çalışan insanlar da diğerlerinden nefret ediyor. Bu karşısındaki profesör de olsa saygı göstermiyor. Linç kültürü, nefret aldı yürüdü. Adalet kalmadı. Saygı kalmadı. Burada aynı ortak zevkleri paylaşan, sabırlı, doğa dostu, spor dostu insanlar olarak birbirimize saygı gösterelim. Bu kadar ortak noktası olan insanlar bunu başaramazsa Türkiye’den umudu kesmek lazım.

Geri