Scudo Sports

Avrupa yakasındaki bisikletçiler

@volkan a

Sizinle tartışmaya devam edebilmem için, ilk önce görgü kurallarını öğrenmeniz gerekir.
Kural 1: Tanımadığımız ve samimi olmadığımız kişilerle çoğul olarak konuşuruz. Yaş fark etmez.

Scudo
@sedat_slave

"siz" hitabını kendim kullanmayı da, başkasının bana hitaben kullanmasını da sevmem. sen de bana "sen" de gitsin, görgüsüzlük değil bu. bunlara takılmayalım. tartışmayalım da. neyi tartışacağız ki, "daha çok araştırıp öğrenmek" konusunda hemfikirmişiz zaten.

@volkan a

Toplum içinde baskın olan insanlar veya olmaya çalışanlar, karşısındakinin haklarını görmezden gelip "sen" diye hitab ederek karşısındaki üzerinde baskı kurarak kendi isteklerini veya düşüncelerini kabul ettirirler. Bu görgüsüzlük de olur saygısızlıkta.
"Sen" diye hitab etmek (tanımadığınız kişilere) ben güçlüyüm demektir.
Siz, çoğul hitab şeklini kullanmayarak baskın olmaya çalışıyorsunuz. Farkında olmayabilirsiniz, ki bu normaldir. Burada bunu yapmak istememiş olsanız da, tarafsız olarak bakılınca o anlaşılıyor.

Uzatmaya niyetim yok tabii ki, hitab şekli önemlidir.

Tartışılacak iki soru daha vardı.
Neden ahkam kesmek için bir kişiye veya bir kaynağa bağlıyız?
Şüpheci olmak gerekmez mi?

Daha çok araştırarak bunlar da aşılabilir. Bu yüzden isim vermek önemli olmaz.

Aleykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu.. İsteğinizi daha detaylı bildirirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

@sedat_slave

:)

"siz" diye hitap edecekken gülesim geliyor, yazamıyorum. foyam ortaya çıktığı için bu tartışmayı sürdürecek takatim yok.

zaten önce "daha çok araştırmak" tan dem vurup, sonra "kişileri ve kaynakları reddetmek" gibi bir paradoksun içinden , bütün forum bir araya gelsek çıkamayız.

her konuda pes ediyorum haklısınız.

şu konunun sahibi dostumuz bize bisiklet seçimi için kriterlerini yazsa da kurtulsak.

@Ali Uzel

Adam merhaba, iyi akşamlar, yol bisikleti arıyorum diye konu açmış mevzunun geldiği yere bak. :eek:

Yine olması mı lazım peki?

Berke, senin bisikleti ver arkadaşa da konu kapansın. Yap bu fedakarlığı...Bizim için yap:) Sonu yok bunun.

@Raşit S

Vereyim abi ama bir tane Foil isterim senden en düşük modelden. :)

Merhabalar.
İstanbulda tercihen anadolu yakası olarak düşündüğüm bisiklet satış servis yedek parça ve kiralama olarak yer açmayı düşünüyorum.

İlave olarak yer musaitliği durumunda bikekafe gibi seçenekte düşünmekteyim. tabi bu durum iyi bir ortak seçeneğinide ortaya çıkarıyor...

Farklı fikir ve düşüncelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Sedona Concept'e rakip geliyor desenize :D

Öncelikle tüm bisiklet ve doğa sporları ile uğraş verenlere Allah dan kazasız belasız aktiviteler diliyorum..
Bisiklet tutkum malesef benim çok geç başladı.
Henüz 1 ay diyebilirim, daha önceden kullandıklarım olduysada pek fazla değil.
1 ay önce belki bazılarınız bana kızabilir ama mazur görün hurdacı dan 20 tl ye eski bir bisiklet aldım.
Bisiklet hakkında sizler kadar bilgim ve tecrübem yok.
Yaşım 37 bugüne kadar neden kullanmadım diye kendime kızmıyor değilim.
Ama bu heves anladımki geçici değil,
İlk bisikletimle eyüp den sarıyere kadar durmadan gittim. Baya yorucu oldu ayrı mesele ama değdi.
Dönüşde bir arkadaşıma denk geldim oda oğluna bisiklet almak isteyip ama parası yetmediğindne dert yanınca :(
Bisikleti hediye ettim. Ama ben bisikletsiz kaldım :) Olsun en azından arkadaşımın oğlu sevinmiş oldu.

Lakin biriyle anlaşmama ve bana telefonunu bırakmasına ve kaç sefer aramama rağmen,
Ne yazıkki geri dönüş yapmadı ayrıca telefonlarımada bakmadı.
Fakat en kısa sürede Rabbim izin verirse bir bisiklet alacağım.
Neyse bire bir bisiklet hakkındaki bilgi ve paylaşımlarımızı konuşabileceğimiz bir sitede sayfa açtım.
Tüm Değerli arkadaşlarım davetlidirler.

Siteme (link) ulaşabilirsiniz :)
Gelip şeref vermek isteyen saygıdeğer Arkadaşlarımız bu siteden Bisikletforum kullanıcısı olduğunu belirtirse.
Minnettar olurum..

Arkadaşlar belki sitem bilgisayarınızda açmayabilir bunun sebebide DNS ayarlarından kaynaklıdır.
4.2.2.1 ve 4.2.2.5 yaparsanız sorunsuz giriş yapabilirsiniz.

Merhaba forum sakinleri. Bisiklet sporuna gerçek anlamda yeni başlayacağım. Belgrad ormanına çok yakın oturuyorum. Özellikle ormanlık bölge ve kırsal alanlarda bisiklet sürmek için bir bisiklet arayışındayım. Henüz kararımı tam olarak vermedim ama aklımda birkaç model var...

Herkese iyi eğlenceler...

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Merhaba. Foruma hoş geldiniz. Aklınızdaki modelleri burada paylaşabilirsiniz. Fikir verecek arkadaşlarla tanışabilirsiniz.. :)

Geri