Scudo Sports

Avrupa yakasındaki bisikletçiler

Allah'ın bereketi ve bağışlayıcılığı üzerinize olsun. bu daha şık. uzun ama şık.

Scudo
Ve aleykum selam. Hoş geldin aramıza.

@Muhiddin K.

Hz. Muhammed (S.A.V.), bir gün mescidde ikindi namazından sonra namzını bitirir bitirmez evine koşuyor. Ahali talaşlanıyor arkasından onlar da koşuyor. Meğerse, Peygamberimiz, evde bir miktar gümüş varmış, akşam namazı kavuşmadan fakir fukaraya hemen dağıtılsın diye evine koşmuş. O tür müslümanlıktan, selamun aleyküm müslümanlığına nasıl gelindi hala merak ederim.

benim selamun aleyküm e tepkim başıma gelen bazı hadiselerden kaynaklanıyor elbet. Anlamını biliyorum ama Türkçe konuşulan bir ülkede bu ifadeyle başlayan şeylerin içeriği keşke dediğiniz gibi olabilse. konu başlığına bakıyorsunuz, konu içeriğiyle alakası yok. konu başlığı " ikinci el bir yarış bisikleti aroyorum" olsaydı ve konu metnine selamın aleykum diye başlasaydı daha manidar daha güzel olurdu.

herkes arapça biliyormuş veya müslümanmış gibi dayatma yapanlarda var hatta tanıdığım bir kişi var bozmamak için şuana kadar ters bir cevap vermedim anlamadığım nokta şu nedir bu dayatma kardeşim???

@oguzhan kuyucu

aleykümselam. bütçe, sürüş tarzı, hedefler vs. den bahsedersen bildiklerimizi paylaşmaya çalışırız.
----------------

selamlaşma konusuna gelince, selamünaleyküm gayet türkçe bir kelimedir. herkes ne dediğinizi anlar ve ne cevap vereceğini bilir. hoşunuza gitmezse de cevap vermezsiniz.

bunun adı dayatma, her haltı din ekseninden değerlendirme falan değildir. insanlar selamlaşıyor neyin gösterişi yapılacak? selam verene boncuk mu dağıtıyorlar? para pul mu bu gösterişi yapılsın?

kimsenin "bu konuların yeri falanca forumdur gidin orada ne isterseniz paylaşın" diye akıl vermeye hakkı yok.

burası bisiklet dışında bir şeylerin konuşulmasının yasak olduğu bir site de değil, her zaman konu başka eksenlere kayıyor, her muhabbette olduğu gibi laf lafı açıyor ve bambaşka konulara dalabiliyoruz.

konunun başka yerlere kaydığı, insanların birbirlerine hakaret ettiği farklı konu başlıklarında böyle lüzumsuz parlamalar görmüyoruz ama biraz dini çağrışımla karşılaşıldığında hemen birileri bu tür laflar etmeye başlıyor, ne hikmetse.

peşinden de hemen aynı klişeler geliyor; şunu kullanmayın o ateist bunu bilmemne yapmayın. hakikaten kabak tadı verdiniz, hem boş hem cahilce konuşuyorsunuz, her yerde aynı muhabbet. (fizik kimya kanunlarını da ateist bilim adamları icat etmiş. vay be!!!)***

islam öyle kendi içinde falan yaşanacak bir şey değil. müslümanların bulunduğu toplumlarda hayatın her alanında bunun izleriyle karşılaşırsınız ve sizin haklarınıza müdahale edilmiyorsa bundan şikayet etmeye hakkınız da yok.

***dip not: "fuat sezgin" ismini araştırın, kitaplarına söyleşilerine göz atın, ondan sonra böyle ahkam kesin.

Arkadaslar o kardesimiz oyle demek istemedi aslinda .. Ama biz müslümaniz ve hayatimizi dinimize gore sekillendirmemiz lazimdir bu da bunlardan biridir .. Selamlasmayla ilgili bir cok hadis vardir .. Selamun Aleykum demekten guzel bi sey varmidir Allahin rahmeti ve bereketi üzerinize olsun diyorsunuz dua dir bu aslinda ve karsisindakide buna ayni yonde karsilik veriyor .. Selami yayayalim ille tanidik olmasina gerek yok selamlasmak sunnettir..
Vesselam

• Beğen
Tepkiler: yunux
@volkan a

Neden ahkam kesmek için bir kişiye veya bir kaynağa bağlıyız? Daha çok araştırsak daha çok bilemez miyiz?
Şüpheci olmak gerekmez mi?

Eğer ki sorgulayamayacaksak dedikleriniz tamamı doğru. Kabul, siz haklısınız...

@Mehmet Levent
Aleyküm selam öncelikle, valla Türkçe si var mıdır yok mudur bilemiyorum fakat selamün aleyküm-Allah ın selamı üzerinize olsun anlamından ala güzel bir selamlama yoktur bence :)

İşin sırrı tahammülde.Neye inanıp inanmadığımız çok önemli değildir.Değildir de selam verene a slm dediğinizde birşey değişmezkeniselam verene merhaba cevabını verin bakalım o zaman curcunayı görün.Haller hareketler,tavırlar nasıl değişiyor.Dengesizin birisiyse bir de,allahın selamını verdik ne bicim selam alıyorsun vs. diye yüklenir.
Eğer işin sırrı tahammül ise bu iki taraflı olmalıdır,hep azınlıklardan beklenilmemelidir.
Bu arada Oguzhan hosgeldin,giriş seviyesi yol bisikletlerinden triban 3 modelini incelemeni tavsiye ederim.Forumda alıp,kullanıp inceleme yazısı yazan arkadaşlar bile var, resimli anlatım vs de var.

Sakin olalım, kimse kimseye din öğretmeye kalkmasın, neyin ne anlama geldiğini herkes biliyor. Din istismarı bu şekilde başladığı için dinini gerçekten sevenler ya da din olgusuna gerçekten saygı duyanlar bu şekilde girişlere tepki göstermeye başladı. Ben koskoca üniversite öğrencisinin sınıfa selamın aleyküm diye elinde tespihle girdiğini biliyorum. Konuyu açan arkadaşa değil sözlerim. Tepki gösterenleri anlayabilmeniz açısından şu videoya bir bakalım.
Ayrıca, ateist bilimadamları vs ile de karıştırmamak lazım meseleyi.

vucudun bir organı kangren oldugunda tüm vücüt kesilmiyosa..sadece orası kesiliyosa veya tedavi ediliyosa...o zaman bir kişinin yaptıgı işler yüzünden tüm selamun aleykum dıyenlerı suçlamamak gerek...her selam veren böyle değildir..bazısı anlamının ne oldugunu bılerek selam verır bazısıda anlamını bılmeden selam verır..bazısı savundugu düşünceyi sadece etrafındakıler savundugu için savunur bazısıda düşünceyi araştırır ve bilgi sahibi olduktan sonra savunur...

Şimdi fark ettim,
Merhaba veya Selam ile başlayan arkadaşların konularına kimse karşılık vererek başlamamış.
Ama Selamun Aleyküm dendiği zaman herkes selamlara karşılık vermiş. Önceki konularda da böyle olmuştu.

Tespit sadece...

Arkadaşın açmış olduğu konuyu milyon kere faklı bir boyuta taşımış olmaktan hicap duyuyorum.

Aslında Oğuzhan kardeşimin çok basit bir isteği vardı ancak benim hakim olduğum bir konu olmadığı için selamını alıp asıl mesele ile alakalı iyi dileklerimi sundum, (konuya ilk cevap yazan kişi olduğum için ve benim cevabım sonrasında konu bu yöne aktığı için bu açıklamayı yapma gerekliliği hissettim.)

Sonrasında malum şekilde gelişti konu ve fikir önerisinden çok farklı paylaşımlar yapıldı.

@Yusuf Z. Şipal

Konu hakkında paylaştığınız videonun kahramanının ise "selam","din" ve "islamiyet" konularında örnek gösterilmesi gereken bir nirengi noktası olup olamayacağını ise forumdaş arkadaşların taktirine bırakıyorum.

Hoşgeldiniz. Biraz daha açıklayıcı olmanız gerekiyor. Bütçe, ne tür bir ihtiyaca cevap verecek vs vs.

gerçek selam bu değil :)

bu konu üzerine çok baskı gördüm. sürekli şekilde selam vermem beklendi. sonra ben dinsiz cahil vs oldum. bu selam vermedim diye kızanların ortalama özellikleri şöyle. cuma ya giderler, polise rüşvet teklif edebilirler, devletten vergi kaçırabilirler (sorun değil herkes yapıyor), çalışanın hakkını vermeyebilirler, yolda bisikletliyi/motorluyu kamyonla sıkıştırabilirler (sonuçta ne işi var yolda), insan hayatına pek önem vermezler, çalışma saatlerinin yarısını işten kaçmaya çalışarak doldururlar, ormanların yokedilmesi < ülkenin kalkınmasıdır, kendisinden önce sipariş verenleri önemsemezler - en önemli iş kendisininkidir, önce o yapılmalıdır. olmayacağını belirttiğiniz de başkasının hakkını gasp etmenizi ısrarla isterler (sonuçta selam veriyor tabi adam böyle bir hakkı var)

bunu böyle sonsuza kadar çoğaltabilirim. çalıştığım sektörde 4 yılda onlarca insan tanıdım. din tandanslıların yüzde 95 i bu tarzda. özellikle selam vermeye zorlayanlar da oran ise %100.

bir de ayakta su içiyorum diye laf ederler. doktorlar (hangileri mesela) içmeyin diyormuş. su direkt mideye gidiyormuş. işte bunlar hep biyoloji. insan vücudu :D

@Mehmet Levent

Allah'ın selamını bu şekilde almanız bizim inanç değerlerimize önem vermediğiniz gösterir. kişi ne değer gösterir ise onu karşılığında görür.

@Aşkın Aslan

karşılık olarak incitici alaycı bir biçimde cevap vermek yanlış tabiki ama birileri birseylere inanıyor diye anadili olmayan veya kişinin hoşuna gitmeyen bir biçimde selam alıp vermekte kimsenin haddine değildir,saygılar..

Geri