@Cem cm
bakın burada esprili bi dille yapılan yanlışları gösteriyor, yanlış ve komik olan zihniyetle de haliyle dalga geçiliyor. eğer Ingiltere'de yaşıyor olsaydık o zaman o ülkeyle ilgili konular paylaşırdım, ama arada hit almak için Türkiye'den de haberler paylaşırdım gene

Yada içiniz rahat edecekse Türkiye'den fotoğrafları sanki Yunanistan'da çekilmiş gibi gösterebilirim

Aslında bikaç kişi benzer şekilde karşı çıkmış, hatta ekmeğini yediğin suyunu içtiğin yer, şehit kanı falan diye coşmuş, aslında bunlara tartışma yaratmamak adına cevap vermemeyi tercih ediyordum ama galiba anlayamayanlar için bi açıklama şart oldu.
Bakın burada ülkenin doğal oluşumlarıyla yada "hassas değerleri"ni eleştirmiyoruz, burada yapılan bazı yanlışlar var, nedir ? bisiklet yoluna araç bırakma, kulübe koyma, işgal etme ve har türlü saygısızlık, işte bu yanlışı yapan zihniyet hatalı, göremiyor musunuz ? İşte bu zihniyetle dalga geçiyoruz, fotolarda net yanlış olan şeyler varken anlamsız bir savunma içine girilmiş, bu tür şovenist tavırlar genelde nedensellikten uzak olma eğilimindedir, bu noktada lafım sırf size değil
@Cem cm ama tam olarak neden yakınıldığı bile belli değil. "nasılsa okumazsınız gözünüzü millet nefreti bürümüş " demişsiniz, işte haddinizi aştığınız ve ortamı terörize etmeye çalıştığınız nokta bu, kendinizi "vatansever" ama karşı tarafı "okumayan, görmeyen ve hatta millet düşmanı" ilan etmişsiniz. Kırıcı olmadan devam ediyorum; millet-insan düşmanlığı yapmıyoruz burada, o fotoğraflarıda photoshop kullanarak montajlamıyoruz, bunlar olan şeyler, ve ben bu yaptığı işi düzgün yapamayan düşünemeyen zihniyete karşıyım, eğer eleştiri yapmak istiyorsanız tabiiki de yapın ama haddinizi aşmadan, yada sırf haklı çıkabilmek için hemen vatan-millet-sakarya'ya bağlamadan yapın bunu.
Açıkçası şurada yapılan yanlışları ben üzerime alınmıyorum, benim zihniyetimle alakası yok, hiç bir zaman böyle anlamsız işlere bulaşmayacağımdan eminim, peki siz niye içerlediniz, içselleştirdiniz durumu bu kadar savunacak kadar ? (gene sadece sizin için söylemiyorum)
"Avrupa bizi kıskanıyor" argümanını da ben uydurmadım, hepiniz bu argümana alışıksınız, bu zihniyet Türkiye'ye de maledilemez, sadece buna inanan kısıtlı bi kesime mal edilebilir. Dolayısıyla böyle bi zihniyete işaret etmemdeki sebep sadece bana komik gelmesi, bunu tüm Türkiye'ye bi hakaret, karalama (ki böyle birşey zaten yapılmamış) göstermeye çalışmak ayıptır, konusunda haklı olduğunu ispatlayamayan kişinin, milliyetçilik bayrağına en erken sarılarak diğer tarafı ötekileştirme çabasıdır. Zihniyetler düzelmeden hiç birşey düzelmez, yanlışlar eleştirilmedikçe üstü kapanır gider. Eleştirmekten bu kadar korkmayın, dahası sırf aynı takımı tutuyorsunuz diye, aynı köylüsünüz, aynı şarkıyı seviyorsunuz diye başkasının yanlışlarına ortak olmayın, ha bizim burada paylaştığımız fotoğraflara dair savunacağınız bişey varsa dinleyebilirim ama onun dışında eğlence amaçlı açılan bi başlığı terörize etmemenizi rica edicem...