Scudo Sports

Avrupa bizi kıskanıyor

Scudo
Benim yaşadığım semtte de bu tarz bol görüntü var.
Konu sadece bisiklet yolu değil;
-yaya kaldırımı
-bisiklet yolunun
Araçlar tarafından işgal edilmesi.

Zabıta gelirde görürse ceza kesiyor. Aksi halde saldım çayıra mevlam kayıra:)

Misal Antalya Konyaaltı'da eskiden iyi kötü paldır-küldür taş döşemeli kaldırımlarda yağlı boya ile de olsa bir bisiklet yolu çizilmişti. Yani öyle laleten düz iki çizgi ama "var mı var" demek için yapmış büyükşehir. Geçenlerde ana caddelerdeki kaldırımları güzel taşlarla yenilediler ve ben çok ümitliydim "Herhalde bu kez daha ciddi ve güzel bir bisiklet yolu renkli kaldırım taşlarıyla falan ayrılacaktır!" diye düşünürken, olan çizgileri de yok etmiş oldular. Yeni kaldırımlarda bisiklet çizgisi yolu falan da yok. Halbuki hükümetin aldığı bir karar vardı "Belediyeler bisiklet yolu yapacak!" minvalinde. Olan iyi kötü çizgileri de yok ediyorlar.

eğer avrupadaki yaşamı görüp de yok aşağılık kompleksine girmeyin diyorsanız bilemiyorum.
zira ben her gittiğimde yeterince aşağılık kompleksine giriyorum.
kaza tabii ki dünyanın her yerinde olabilir. haber aratırsak buluruz.

tartışmalara binaen güzel çalışma :)

hayata-baslama-secenekleri-haritasi.jpg

Taso kardeş , konuyu böyle ironik bir başlıkla açmak yerine (belki dikkat çekmek amacıyla) gerçekten konu içeriğine uygun bir konu başlığı seçerek açsaysaydınız daha iyi olurdur zannımca. Herkes bulunduğu bölgelerde eksiklikler ve yanlışlıkları fotoğraflarla paylaştığı bir konu olursa güzel olur.

Ben anlamıyorum bu gereksiz ülkeyi karalama merakını . Yok şurda güzelmiş yok burda; Kardeş bu yönetimdekiler uzaydan gelmedi ! Çık projenle karşımıza seni de seçelim temsil et bizi .

Yada her gittiğinde düştüğün aşağılık kompleksinde kalda ekmeğini yediğin suyunu içtiğin , uğruna milyonlarca şehit verilen vatanına geri gelme .

Fotoğraflar, ''ağlatırken güldüren masallar ülkesi'' gibi. Pentagram'dan :)

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@Tasogare

Ulusual gazetelerin whatsap hatları var. Bu tarz haberleri resimleriyle beraber iletebilir misiniz. Yayınlarlar belki.

@Tasogare

Bu haberleri gazetelerin whatsap hatlarına iletir misiniz haber değeri taşıyor yayınlamaları gerekiyor.

@Cem cm
bakın burada esprili bi dille yapılan yanlışları gösteriyor, yanlış ve komik olan zihniyetle de haliyle dalga geçiliyor. eğer Ingiltere'de yaşıyor olsaydık o zaman o ülkeyle ilgili konular paylaşırdım, ama arada hit almak için Türkiye'den de haberler paylaşırdım gene :)
Yada içiniz rahat edecekse Türkiye'den fotoğrafları sanki Yunanistan'da çekilmiş gibi gösterebilirim :)
Aslında bikaç kişi benzer şekilde karşı çıkmış, hatta ekmeğini yediğin suyunu içtiğin yer, şehit kanı falan diye coşmuş, aslında bunlara tartışma yaratmamak adına cevap vermemeyi tercih ediyordum ama galiba anlayamayanlar için bi açıklama şart oldu.
Bakın burada ülkenin doğal oluşumlarıyla yada "hassas değerleri"ni eleştirmiyoruz, burada yapılan bazı yanlışlar var, nedir ? bisiklet yoluna araç bırakma, kulübe koyma, işgal etme ve har türlü saygısızlık, işte bu yanlışı yapan zihniyet hatalı, göremiyor musunuz ? İşte bu zihniyetle dalga geçiyoruz, fotolarda net yanlış olan şeyler varken anlamsız bir savunma içine girilmiş, bu tür şovenist tavırlar genelde nedensellikten uzak olma eğilimindedir, bu noktada lafım sırf size değil @Cem cm ama tam olarak neden yakınıldığı bile belli değil. "nasılsa okumazsınız gözünüzü millet nefreti bürümüş " demişsiniz, işte haddinizi aştığınız ve ortamı terörize etmeye çalıştığınız nokta bu, kendinizi "vatansever" ama karşı tarafı "okumayan, görmeyen ve hatta millet düşmanı" ilan etmişsiniz. Kırıcı olmadan devam ediyorum; millet-insan düşmanlığı yapmıyoruz burada, o fotoğraflarıda photoshop kullanarak montajlamıyoruz, bunlar olan şeyler, ve ben bu yaptığı işi düzgün yapamayan düşünemeyen zihniyete karşıyım, eğer eleştiri yapmak istiyorsanız tabiiki de yapın ama haddinizi aşmadan, yada sırf haklı çıkabilmek için hemen vatan-millet-sakarya'ya bağlamadan yapın bunu.
Açıkçası şurada yapılan yanlışları ben üzerime alınmıyorum, benim zihniyetimle alakası yok, hiç bir zaman böyle anlamsız işlere bulaşmayacağımdan eminim, peki siz niye içerlediniz, içselleştirdiniz durumu bu kadar savunacak kadar ? (gene sadece sizin için söylemiyorum)

"Avrupa bizi kıskanıyor" argümanını da ben uydurmadım, hepiniz bu argümana alışıksınız, bu zihniyet Türkiye'ye de maledilemez, sadece buna inanan kısıtlı bi kesime mal edilebilir. Dolayısıyla böyle bi zihniyete işaret etmemdeki sebep sadece bana komik gelmesi, bunu tüm Türkiye'ye bi hakaret, karalama (ki böyle birşey zaten yapılmamış) göstermeye çalışmak ayıptır, konusunda haklı olduğunu ispatlayamayan kişinin, milliyetçilik bayrağına en erken sarılarak diğer tarafı ötekileştirme çabasıdır. Zihniyetler düzelmeden hiç birşey düzelmez, yanlışlar eleştirilmedikçe üstü kapanır gider. Eleştirmekten bu kadar korkmayın, dahası sırf aynı takımı tutuyorsunuz diye, aynı köylüsünüz, aynı şarkıyı seviyorsunuz diye başkasının yanlışlarına ortak olmayın, ha bizim burada paylaştığımız fotoğraflara dair savunacağınız bişey varsa dinleyebilirim ama onun dışında eğlence amaçlı açılan bi başlığı terörize etmemenizi rica edicem...

Kucağımda çocuğumla yaya geçindinden karşıdan karşıya geçmeye çalışırken, 10 arabanın 8 tanesi yol vermiyorsa, bisiklet yollarına müdahale'nin çok normal olduğunu düşünmekteyim. Yol verme yüzünden birbirini vuran, giydiği kıyafet yüzünden eleştrilen,hatta dövülen, bir insanın attığı kahkaha'dan rahatsız olunan bir toplum olduk. Saygı, sabır kalmadı artık. Aksini iddia eden de ya kötü niyetli yada çok saftır düşüncesindeyim.

@inziva o milyonlarca şehit ülkede vandallık, barbarlık olan, hak ve adaletin olmadığı herkesin zengin ve güçlünün ağzına bakıp ne derlerse tanrı buyruğu gibi yapmaya çalıştığı sonra işin içinden emir kuluyuz diye dünyanın en saçma yalanı ile kurtulmaya çalışanlar için mi oldu? yoksa herkesin özgür adaletli ve insanca yaşaması için mi ? Ekmek yiyip su içiyormuşuz, sanki bedava veriyorlar ekmeği yerken suyu içerken para ödüyoruz o parayı kazanırken vergi ödüyoruz bu vergilerle insanca yaşam katkı sağlanacağına zenginler daha çok zengin ediliyorsa o ülkede şehit vatan bayrak edebiyatı yapmak kadar saçma şey olamaz vatan kimseye bedava birşey vermiyor.

@inziva
@inziva ciddi misin?

Farkında mısın bilmiyorum ama biz burada ülkeyi eleştiriyoruz ve haliyle bizden daha iyi durumda olan ülkelerden örnek veriyoruz.Bu başlık altında kimse Türkiye'den bir cacık olmaz demedi,dememeli de.

Ayrıca ben Avrupa'ya gideceğim,burası berbat diyende olmadı.Olanı söylüyoruz.Ne eksik,ne fazla.

@Enver Hoxha
Adalet özgürlük dediğin şey çok mu var bahsettiğiniz yerlerde. Ben Türkiye cennettir demiyorum. Her fırsatta karalamayın şu ülkeyi diyorum. Ülkenin doğusu olmasa da olur zihniyetine kızıyorum ben. Madem çok modernsin , madem çok kültürlüsün bunu özünü unutmadan ne kadar yaşıyorsun ? Apartmada kaç komşunu tanıyorsun ? Madem cahil bu vatandaş ( Ki üzücü de olsa bir çoğu öyle ) bu durumu ortadan kaldırmak için ne yaptınız ? Öncelikle kendinizden başlayarak insanların inançlarını kültürlerini bozmaya çalışmadan çağdaş bir düzeye getirebiliriz. Hemen olmaz ama olur. Tabi her fırsatta avrupa ne güzel ya diyip ülkeyi karalamak hiç bir fayda sağlamayacak , aksine ters tepecektir ...

O0pOkz.jpg
z37qgO.jpg
GBOXEN.jpg
yEr9m9.jpg
69LGQE.jpg

daha çok var bir de mangalcılar varda onları hiç atmayayım,

aynı bisiklet yolunun üstünde yüzlerce araba ve kısa kol atletli insanlar arabasını bisiklet yoluna kaldırıma çıkarmış mangal dumanından görünmeyen insanlar olarak hayalinizde canlandırabilirsiniz

@inziva

gördüm ama keşke o üyeyi etiketleyerek cevap verseydiniz.Onu saymazsak geri kalan haklı çıkışmalar.Elbette söylenmek işe yaramaz.Ben üniversiteye gidip özgürlüğümü kazanınca eylemlere katılacağım mesela.

Geri