@Nyusha @Kuzey Ege ve tabi diğer arkadaşlara soruyorum ;
makarnayı, ezikliği, kıskançlığı, kimin hiristyan kimin hangi partili olduğunu, ırkları falan filan 5 dakikalığına bir kenara bırakabilir miyiz ? zahmet ve zor olmazsa yani..
ülkemizde, bisiklet yolları arttırılıp geliştirilir ise,
ben eşimle 6 km ötedeki iş yerine güvenle bisikletle gidebilirsem,
çocuklara küçük yaştan bu bilinci ebeveyn olarak verebilirsek,
1-kazanan bizim ülke ve bizim toplum olmaz mı ?
2-bunları yapma yetkisi gücü ve sorumluluğu sizce de belediyeleri ve ülkemizi yöneten kişilerde değil mi ?
@Nyusha, kimsenin herhangi bir partiye oy verene hakaret etmemesi gerektiği gibi, sizce de bu sorunların çözümü kimde ?
sizce ; gerçekçi tespitlerde bulunmak, yol yöntem tartışmak (burada çözüm pek konuşulmadı, katılıyorum) neden bizi ezik yapsın ?
allah aşkına söyleyin, bisiklet yolu, vy bisikletin trafikteki halini iyileştirmeyi istemekle ırkın, kıskançlığın vs ilgisi var mı ?
ama yine size soruyorum, bisikletli yaşamın sizce de devlet politikasıyla direk ilgisi yok mu ?
eleştiren de eleştirilende şunu göz ardı ediyor, bisikletli bir yaşam istemek , bunun eksiklerini söylemek (hakaretle değil) hainlik, eziklik değil tam tersine sorgulayan zihinlerin sonucudur ve bu olumlu sonuç alırsa (ki biz didişip gerçeklerden uzaklaştıkça zor) bu ülke kazanıyor, avrupa vs değil..
ve tabiki de başka ülkeler bu konularda ileri olunca kıyas yapılıyor. hep kötüy olan çizgi ile kıyas yapılması elimize ne verir ? neden kendi ahlakımızı korur iken batının ilmini alıp uygulamayalım. bisikletli yaşamın öenmi sosyal gerçekler ve bilimler sayesinde ortaya çıktı ve gerçekler avrupaya vy herhnagi bir ırka dine ait değildir, herkesi durmaksızın etkiler.