Scudo Sports

Avcılık Yasaklansın

Yok darilmam şakayi severim

Ben subjektif dusuncelerimi soyledim sadece espirili bir dille
Bu arada
Ikna olmadim hala avciyim

Scudo
Herkese selamunaleykum
Ben öncelikle bu işin bilinclenmesinden yanayım
Niye mi?
Ben cok kez köye giderim dedemler ve akrabalarımız köyde ikamet ederler ve onlar ( bahsettiğim adamlar okumamış insanlar ancak cok kültürlü ve bilgililerdir) sadece kış vakti ava giderler yazın asla gitmezler gittiklerinde de ne avladiklarina cok ama cok dikkat eden insanlardır (yavru ve yetişkin hayvan anlamında) ancak ne var ki şehirden yada bilincsiz hissiyatsiz diyelim (genelleme yapmayalım) gelir bir sürü kus vurar gider bir sürü keçi vurar gider yavrumu disi mi yahut yaz mi ilkbahar mi diye sormaz(yaz vakti hayvanlarin üreme zamanı) adam hayvanı vurar öldürur icinden yavru çıkar yine devam eder gelir gece avı yapar ( gece yolda gideken hayvan çıkar arabaların önüne arabaların uzunlarını yakınca hayvan anlık kör olur) yani anlayacağınız bizim köydekiler bile muzdarip bu durumdan son olarak söyle bir hikayem var;
Onceden dedemlerle ava gitmiştik bir anda köpek sesi oldu ve önümüze keçi çıktı ancak dedem atmadı neden atmadığını sorduğumda dişi olduğunu söyledi halbuki hersey 2-3 saniyede olup bitmişti ne ara gördü de heyecana kapılmadı bilmiyorum. Ama bizim bilincsiz dayılar sagolsunsunlar dedemlerin dediğine göre dagda tavsan bırakmadılar (bu yuzden akrabalar bir ara hic ava gitmedi) saygılar...

AVCILIK savunanlar güzel güzel anlatmışlar da kim biliyor yaşlanmış erkek dağ keçisini? Kim azılı domuz u kontrol ediyor?
Hikaye....
Ben kuğu vurmuş manyak gördüm utanmadan bir de içini doldurmuştu.
Dağ da kim kimi kontrol ediyor? Bir de utanmadan gerzek TV de yayınlanıyor (yaban TV)
Av saçmalıktır, mutlaka olacaksa cansız şeyler kullanılmalı.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Verdiğin örneklerle konunun hiç alakası yok . Bunun avcılıkla bağlantısını açıklar mısın ? Evet ülkemizde bu örnekteki gibi ruh hastası kendini bilmez insan çok. Hayvanlara karşı yapılan eziyetlere verilen cezaların 5 bin değil en azından 50 bin vs. olması gerek.Madem hak hukuk yok o zaman sen mi vereceksin o canilerin cezasını. Nasıl bir mantığın var . Dünya gerçekliğinden uzak, doğanın kurallarından uzak atıp tutuyorsunuz

Bende sahsen avlanmanin yasaklanmasini isterim,,bilincli avcilar elbette vardir,.ama illaki ava ihtiyacin varmi sorusunu sormak lazim..evet illa ava ihtiyacin varmi..avlanmazsan coluk cocugun ac kalirmi,(balikciligi saymiyorum) kalmiyorsa e o zaman neden av,.neden? sirf zevk ve hobi..evet bir canliyi oldurup etini turlu yontemlerle eleyip beleyip pisirme zevkini baska birseyde bulamam..bisiklet sur oyleyse bak zevkli bir hobiyi nasil kesfediyorsun..adam av bayisine bir giriyor, 300 400.liralik fisektir mantardir carttir curttur bir ton malzeme aliyor, amacin et yeyip colugunu cocugunu doyurmaksa git kasaba bir ton et al o paraya.yada git iyi pazarlikla sut kuzusu al..
Yoo illa vuracak avlayacak onun zevki baska.
Benim memleketim baba ocagim koyum orman koyu, gazel tavugu, keklik, tavsan yaban domuzu, kurt, son zamanlarda geyik saldilar, turunu bilmedigim bircok kus turu ve buyuk kucuk bas yaban hayvani var imis eskiden..ee simdi niye yok yada bulunmaz hale geldi diye sorunca cevap yok..cevabini koylu vatandasim cok iyi biliyor..
Olsaydi ormana ciksaydikta etrafta o agac senin bu agac benim diye ucan gazel kuslari, sulunler keklikler civil civil, ormanin arasindaki cayirliklarda otlanan yaban kecisi domuzu felan filan..cirit atsalardi, tepeye yukari son gaz giden boz tavsan,,anaa la nasil firladi o mubarek hayvan nasil gidiyo bak la bak diye sasirip arkasindan seyretseydik,,,,yoookk olmaz ille olecek o hayvan oylesi daha makbul..
Tarlalarda yilan goruruz, hemen korkup ziplar kacariz yada oldururuz, yahu hayvan senin mahsulunu koruyor,,fareleri yok ediyor, senin lehine calisiyor,,yok yilandir illa olmesi lazim zehirlidir,
Anadoluda kactane zehirli yilan turu var bilmiyorum,,
Tarlalara gece yaban domuzu suruleri girer orman kenarinda tarlalari bulunan komsular gece beklerler suruler gelir tufeklerle ates edip uzaklastirmak isterler kimisi gider kimisi gitmez, bazi komsularimizda cok bi halt yapiyormus gibi surunun icinden birini tufekle oldurur, olduruncede hava atar falan..ulan sen de 200.ben deyim 300 adet domuz var dagda, hangi birini oldurerek basa cikacan, yarin aksam bidaha gelecek bu hayvan, evet domuz yuzunden dekarda 50 100.kilo bugday kaybi yasariz ama ne edersin geliyor iste hayvan..tel orgu ceksek ancak domuzdan kurtuluruz.

Karar devletin.bize olayin bu tarafi daha mantikli geliyor,,40.yillik avciya gore sacmaliyoruz,,.hayirli forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Adamlar hayvan(canli) oldurmenin kendilerince normal olduguna bizi ikna etmeye calisiyor, bizde kaale alip cevap veriyoruz.
Boyle felsefi konusmalar, mottolar falan filan.
Aborjin saniyor kendini, ormanda yasiyor saniyor ama yan tarafinda bakkal var.

@ismail_32
Sen hak hukuk yasa yasa diyip durdun ya guzel kardesim, sana hak hukuk yasa anlattim ben de ülkedeki :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Yasa var uygulamada sıkıntı var aslında . En baştan itibaren mesajlarını okursan hayvanların bilinçsiz bir şekilde katledilmesinden yana olmadığımı görürsün. Ben hayvanların korunmasının sizin dediğiniz gibi yasaklamayla sağlanacağına inanmıyorum . Bunun yerine insanları bilinçlendirerek , av kültürünü öğreterek sürdürülebilir bir sistemi savunuyorum. Her zaman avlanan bir avcı hiç olmadım . Dedemden gördüğüm kadarıyla avcılığı bilirim . Gerçek avcıların doğayı klavye başında savunanlardan daha iyi koruyacağını da bilirim. Sonuçta o dağlarda siz gezmiyorsunuz onlar geziyor ahlak , vicdan ve yasal kurallara uymayanları da ilk önce onların uyaracağını bilirim (bu kültürü almış insanlardan bahsediyorum). Sonuç olarak hayvanların ölmesine karşıysanız et ve et ürünlerini kesinlikle tüketmemeniz gerek , o yediğimiz hayvansal ürünlerin üretildiği hayvanların hiç gün yüzü göremeden hapsedilip büyütüldüğünü göz önünde bulundurmamız gerek.

İyi, güzel, hoş da, bir kaç defa balık denmiş. O canlı değil mi? Yapmayın Sn. üyeler. Çifte standart olur bu.

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
Yasal katledelim öylemi?

Bu dediğiniz adam öldürüp iş adamı akrabası olduğu için hapis yatmayan insanlara benziyor.

Acaba dağdaki hayvanları avlamasan ölürmüsün?

Neden durduk yere bir hayvanın canını alırlar?

@Godzilla
Arkadaşım bu anlattıklarını nasıl anladığında bağlı. Size sanal hayalden bahsetmiyorum . Gerçekten bahsediyorum. İster katletmek anla ister korumak . Bu senin kapasitene bağlı. Bir şeyi korumak istiyorsan işin iç yüzünü araştırırsın. Hadi yasaklandı hemen azalacak mı avlanma veya insanları ne kadar sürede ikna edeceksin ? Burada konuşmak bedava herkes hayvan savunucusu . Benim avlayıp avlamadığımı da nereden çıkardın.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
İlginç muhabbetler olmuş :)

Trajikomik insanlar vardır:

- Bilimin sağladığı tüm nimetlerden faydalanır; sağlığı, gıdası, eğitimi, barınması, güvenliği ve yaşamının tüm alanları bilim sayesindedir ama bu kişi bilime düşmandır, bilim metodolojisine inanmaz, bilimle açıklanan konuları aşağılar, bilinmezciliğe, doğa üstüne, ruhlara, inlere cinlere, büyülere vb. şeylere sarılır. Çünkü bilim sonsuz derinliktedir, daldıkça daha çok uğraşman gerekir, saksıyı hep çalıştırman gerekir. Ama zordur, emek ister, disiplin ister. İşin kötüsü çevrendekilerin umurunda değildir bilim. Herkes hayatını yaşarken sen neden bilimle uğraşasın veya aklın yoluna saygı duyasın? Bu insan kendiyle tezat trajikomik insandır. Bu hayatın anlamını çözememiştir halen.

- İnsanlığın bu akıl seviyesine gelmesinin tek nedeni sosyalliktir. Sosyallik ahlak ilkeleri sayesinde var. Yani, bu insan şu an sokakta rahat rahat yürüyorsa, filmini izleyip karnını doyuruyorsa, bu, ahlak ilkelerine herkesin uymasından kaynaklanır. Ahlak ilkeleri insanların genlerinde bulunur. Her insan insanlığın bu sosyal dayanışmasına borçludur. Ancak, bakıyorsun bu kişiye, ahlak anlamsız diyor, sosyallik anlamsız diyor. Nasıl olsa öleceğiz diyor, güçlü olan kazanır diyor. Trajikomik insandır bu. Hani baba parasıyla büyüdüğü için hiç sorumluluk almamış olan gençler gibi, har vurup harman savuranlara benzetirim ben bunları.

Şimdi avlanmak bana da kötü geliyor ama şu sorularıma da cevap bulamıyorum:

- Domuz avlayana bakışınız olta atıp balık avlayanla da aynı mı? Eğer değilse aradaki fark ne? (bana ihtiyaç demeyin gözünüzü seveyim; trollerle balık avlayanlar zaten getirip satmıyor mu bu balığı, onu alsın)

- Yukarıdaki cevap evet ise, balık avlayanı düşman ilan ederken trolleriyle yüzbinlerce balık avlayanlar neden dikkat çekmiyor? İhtiyaç mı? İhtiyacın doğru karşılandığından nasıl emin olabiliyorsunuz? İsrafın oranı yanında bireysel avlananlar devede kulak ise eğer?

- Kuş veya domuz avlayan bireyleri mercek altına almak güzel de, çok büyük çiftliklerde çeşit çeşit hayvanları yetiştirip sonra öldürüp ürünlerini satan işletmeler ne ifade ediyor? Ya peki büyükbaş hayvanların metan gazı nedeniyle ekolojiye olan olumsuz katkısı ne anlama geliyor?

Sanki yine, elindeki ürünü satmak isteyen kişinin istediği fiyatı acımasızca eleştirip de çok büyük firmaların fersah fersah karlarını normal karşılayanlara benzemiyor mu bu olay?

Başlığın tamamını okumadım. Avcılığı savunanlar da karşı çıkanlar da ortak bir noktada toplanmış; Homosantrizm. Arkadaşlar siz kimsiniz ki doğayı değiştirdiğinizi, hükmettiğinizi zannediyorsunuz? Yaklaşık 7 milyar yaşındaki Dünya'da daha 200 bin yıldır var olan, son 12 bin yılda kendini ortaya koymuş bir türün üyelerisiniz. İnsanlar doğayı tahrip etmeden önce, bayılıyorum bu doğayı tahrip etme muhabbetine, Dünya üzerinde dengelerin hiç değişmediğini, her şeyin günlük güneşlik ilerlediğini falan mı zannediyorsunuz siz?

Doğayı korumak, kim için koruyorsunuz doğayı? Kendiniz için. Neden? Çünkü doğa sizin için yaratılmış. Bırakın lütfen bu garip yaklaşımları. Bu zamana kadar Dünya sayısız defalar değişim geçirdi. Milyonlarca tür yok oldu. En fazla Homo sapiens de bu türlerden birisi olur, daha fazlası da olmaz, merak etmeyin.

@Bahadır Gürel
Hocam sordugunuz sorunun cevabi cok basit. Normallestiriliyor din ve ihtiyaç kelimeleri ile. Din diyor ki ye iç her sey sana yaratildi, sorun yok. Ihtiyaç diyor ki senin bunu yemen lazim yasamak için veya vitamin almak icin, bunlari yemezsen böyle böyle olursun. Karnı doydugu sürece de insanlar pek sorun etmiyor hicbir şeyi. Keske trolle avlanmakta, seri uretim yapan tavuk ciftlikleri de yasaklansa, biri yasakta kontrol olmayinca deli gibi avlaniyorlar. Denizde canlı bırakmadılar malesef.

@furkantrojka
Hocam zaten şöyle bi şey var. Insan dogayi yok edemiyor hicbir sekilde, doga her türlü insani yok ediyor. Dünya kendine geliyor birkac yil icerisinde, her zaman kazanan o.
Ancak neden yokolalim ne güzel iphonelerimiz var :D :D

@Serkan Mıstınoğlu

Tüm hayatımızı o bağlantılara göre idame etmeye çalışıyoruz. Patlamış mısırınızı yerken keyifler dilerim sayın Serkan Bey. :harika:

• Beğen
Tepkiler: altinok
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Hocam bunlar hep kendini çok yüce bir varlık zannetmekten kaynaklanıyor. Medeniyetler, şehirler kurmuş yüce varlıklarız ya, doğaya zarar veriyoruz. Doğa sürekli bir döngü içerisindedir ve insan gibi basit bir canlının belirleyeceği "standartları" yoktur. Milyonlarca yıl hüküm süren dinozorlar da mı doğaya zarar veriyordu? Eosen sonrası memeliler de mi doğayı tahrip etti? Yoksa onlar doğanın parçası, biz yüce insanlar değil miyiz? :)

özellikle elde edilmesi için hayvanın öldürülmesini gerektiren et, deri ve başkaca sömürülerle elde edilen diğer hayvansal ürünleri tüketen ve tüketmeye devam etmeyi planlayan insanların en azından o hayvanların bütün yaşama ve katledilme koşullarına tanık olması gerekiyor. bu olmadığı için, şık kıyafetleriyle lüks restoranlarda yarım kiloluk "steak" tabakları yuvarlayan insanlar da avcılık ve mezbaha görüntüleri karşısında irkilip suçu avcılara, kasaplara yıkıyorlar. acısız ölüm yoktur ve hayvanlar kesilecekleri zaman bunu hissederler. ağzına attığı her lokma etin bir trajedi barındırdığını bilen insan "ay bu sert olmuş yemem", "yağlı geldi biraz burnuma koktu çöpe dökelim", "aa, aldık unuttuk dolapta tarihi geçmiş yallah çöpe" gibi şımarıklıklar da yapmaz. eti seven trajedisine de tanık olsun isterim.

Bu başlıkta olan , avcılıkla ilgili en ufak bir bilgi olmadan, fikir yürütmektir.

Dere yataklarına , orman ve sit alanlarına verilen imarların , alt yapı çalışmaları yapılmadan yapılan saçma sapan yerleşimlerin , doğa kaynaklarını kirleten sanayi tesisleri izinlerinin , insan kaynaklı küresel ısınma sonucu ilklimlerin ve rüzgarların değişmesi yüzünden göç rotalarını değiştirmek zorunda kalan hayvanların , avcılık olmasaydı neslinin azalmayağı veya tükenmeyeceğine inanıyorsanız , inamaya devam edin , size bu yaştan sonra diyecek tek bir kelime bulamam.

Yabani hayvanları engellediği iddia edilen bu elektrikli çitlerden kaç kişi kullanıyor bilmem lazım olursa diye paylaşayım. Av ve avcılık konusunda fazla bir fikrim yok konuya pek girmek istemiyorum. Bilgim dahilinde olan bir konu değil. Kendi şahsi görüşüm olarak ifade etmek gerekir ise naçizane şunları belirteceğim, kurtların köylere inmesi saldırması durumunda köylü silahlanıp ava çıkabiliyor bunlar oluyor. İnsanın canına kast eden hayvana karşı meşru müdafası gibi bir durum ortaya çıkıyor. Gönül ister ki canlılar ölmesin, kurtlar bize saldırıp öldürmesin, domuzlar tarlalara zarar vermesin diyeceğim ama hayvan işte ne yiyecek aç kalınca geliyorlar. Tedbir olarak elektrikli çit felan domuzlara yada bal kovanlarına saldıran ayılar için ,köy evlerinin koruması için bu yöntem işe yarayabilir.

Dağlara elektrikli çitler çekilip bu hayvanların insanları rahatsız etmesi engellenilebilir mi bilmem bu bir fikir olarak burada dursun. Konuya vakıf üyelerimizin anlattığından anladığım kadarıyla başka ülkelerde nasıl yapılıyor bu işler diye baksak olay daha da felaket. Sevgiyle.

(link)

@Cömert Dağdaki tavşanı, kuşu vurmayınca rahat edemiyomusunuz Yani?

Zevk için tavşan, kuş, keçi vuruyorlarmı avcılar?
-Evet.

Daha bunun neresini tartışalım.

Hayvanların canını almak ne ara hobi oldu?

Şu soruma cevap verin bir insan dağdaki el kadar kuşu niye vurur?

Bunu açıklayın.

Geri