Scudo Sports

Atölyede roller yapımı

Hocam başarılı olmuş, tebrikler.

Seri imalata başlarsanız beni de yazabilirsiniz.

Takipteyim.

Scudo
Elinize sağlık. Alimünyum mu kullandığınız yoksa çelik mi? Bir de sistemin toplam ağırlığı nedir? Kullandığınız diğer malzemeleri de belirtmeniz mümkün mü? Teşekkür ederim.:harika:

Takipteyim. Gelişmeler doğrultusunda iyi yerlere gelebilir bu durum bence..

Tebrik ederim, cok basarili gorunuyor. Egim/dusme koruyucu mekanizma ve yuk bindirici olaylarini da yaparsaniz olay bitmis demektir. :) Takipteyiz.

Siparişleri ne zaman topluyoruz :harika: Eline sağlık üstad
Bu işlerden çok anlamam lütfen yanlış anlamayın, sadece fikir :) Tacx gibi arka teker sabitkenio maşaya alınsa saha dengeli daha keyifli olablir mi ??

Hocam sipariş listesine beni de ekleyinizi :))
Gerçekten talep oldukça fazla seri üretime geçmenizi talep ediyorum.

Başarılı bir çalışma.Lakin gerekli emniyet önlemlerini almanızı öneririm.Videoyu izledim.Ufak bir dalgınlıkta sonuç kötü olabilir gibi duruyor.Başarılarınızın devamını diliyorum ;)

@Serkan B. Çok güzel olmuş gerçekten , bu çizimleri paylaşmayı düşünüyor musunuz ? .Bu çizimler ile sizin yoldan bizde ilerleyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: gokean
Gercekten premium hissi veren bir calisma olmus tebrikler.
Fakat konu yanlis yerde. Kendin yap degilde ben yaptim kisminda olmasi gerekli :)

Şu an için yeni projem burol-2.jpg rol-2-1.jpg rol-2-2.jpg

şu an için yeni projem bu. Diğeri 20 kg nin üzerinde tank gibi olmuştu. Bu ise 11 kg civarında olacak. Yanları konik yaptım ki rulo dışına çıkmasını bir nebze olsun ki engellesin. ruloların ile profil arasına 23 mm lastikler sıkışmayacak ölçüde oldu. zaman bulursam bununda bir imalatına prototipine başlayacam.

Tebrik ederim harika bir çalışma olmuş. Ellerinize , emeğinize sağlık. Okuduğum bölümde gördüğüm dersler ile neler yapabileceğimin en küçük örneklerinden birisi olsa gerek. Teknik resim , çizim programları ve talaşlı imalat :)

Takımda kullandığımız tacx makaralarteker çıkmasın diye kenarlara doğru eğim vardı.

• Beğen
Tepkiler: Kemal34
Selamlar,

Malzeme olarak aluminyum neden kullanmadınız hem hafif hem de az maliyetli olurdu sanki.
Bir deiğer dikkatimi çeken konu da kayış gerginliği konusu. Üzerinde farklı delikler görünüyor ancak hassas bir ayar yapılamıyor gibi gerçi gerek var mı onu da bilmiyorum ama aklıma geldi diye yazdım.
Tamburlardan birisi slotlu olsa yandan kilitlemeli kayış da ayarlanabilir olabilir.

Rulman olarak da konik makaralı daha iyi olabilir tamburların balansını sıfırlamak açısından.
(link)

"O" düzeni montaj daha rahat olabilir direk karşılıklı somunlarla sıkarsınız. Sıkılığı iyi ayarlamak lazım Fiberli somun yada mavi locktite ile sıkmakta fayda var.

Özetle çok güzel olmuş çalışmanız. Öneri olarak aklma gelenleri sıralarım. :)

İyi pedallamalar.

eğer seri imalat olursa seri imalata aliminyum ile geçilmeli bence helal olsun tek kelime ile harikasınız

Çok başarılı emeğine sağlık

@GuNeSh Önerileriniz için teşekkür ederim.
İşim ağırlıkla paslanmaz olduğu için elimde ki stok malzemesini kullandım. Gerçekten baya bir ağır oldu. En son çizdiğimi alüminyum olarak dizayn ettim. 11 kg civarında olacak. İlkinden tecrübe edinerek 50 mm aralıklarla ayar deliklerl koydum. Şu an bisikletimin iki teker arası 975 mm . değişik ayarlar yaptığımda 3-5 cm lik açıklıkların herhangi bir fark yaratmadığını gördüm. Kullanmış olduğum kayış poliüretan kayış. Esnemeye çok müsait. Rulman konusunda bahsettiğiniz rulman daha çok rulmana dik gelen yükler için kullanılıyor. burada ise rulmana yanal bir yük uygulanıyor. Dediğiniz gibi fiberli somun hariç bişey düşünülemez. Çünkü çok rezonans var. Yanlarda rulo dışına çıkmayı engelleyici damperler koymayı çok düşündüm de bir zaman sonra alışıyor insan.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare ve GuNeSh
Geri