Scudo Sports

At Dağı- Tanzıt- Yazıgölü Yaylası-Çamlıyayla

Yusuf8384

Üye
Tepki
414
İsim
yusuf8384
Bisiklet
Merida
1. gün/ 07.09.2017/ At dağı- Papazın Bahçesi- Tanzıt

Geçen sene yapmayı planlayıp dağda yolu kaybettiğim için vazgeçmek zorunda kaldığım turu bu sene kazasız belasız tamamladım, her ne kadar tahmin ettiğimden daha zor geçse de toroslar eşşsiz manzaraları ile tüm yorgunluğumu aldı.
Perşembe günü sabah işten çıkıp hemen arabayla çamlıyayla geliyorum. Arabayı bi arkadaşıma emanet edip bisikletimi kuruyorum ve saat 11 de tekerler dönmeye başlıyor. İlk hedef Atdağından papazın bahçesine inmek.

IMG_5993.JPG

Mutlu, mesut ve dinç bendeniz.

IMG_5994.JPG

Gün sonunda vadinin en sonunda olan kır dağın tepesinde olacağım (yada o civarlarda bir yerlerde diyelim).

IMG_5998.JPG

Papazın bahçesine kadar 7-8 km lik çok sert bir iniş var.

IMG_5999.JPG

IMG_6001.JPG

Su sesi duyulmaya başladı.

IMG_6003.JPG

Ve papazın bahçesindeyim, ama her yer inşaat, burada pek fazla zaman kaybetmeyip yoluma devam ediyorum. Tanzıt 23 km, yakın gibi görünüyor, ama 5 saatimi alıyor.

IMG_6004.JPG

Yol artık tenhalaştı.

IMG_6005.JPG

Rampalar başlamadan bi yemek molası verip güç depoluyorum. Ayrıca bu çeşmeden sonra oldukça uzun bir süre yol üzerinde başka bir su kaynağı da görünmüyor.

IMG_6006.JPG

Ve artık tırmanışa başladım.

IMG_6010.JPG

IMG_6013.JPG

Yol ağaçların arasından yükseliyor.

IMG_6017.JPG

Belirli aralıklarla seyir terasları var.

IMG_6021.JPG

Vadi aşağıda kalmaya başladı. Eğim çok dik olduğundan genelde bisikleti iterek ilerliyorum.

IMG_6022.JPG

IMG_6023.JPG

Hedef karşı dağın tepesinde küçük bir nokta gibi görünen yangın gözetleme kulesi, nasıl çıkacağım oraya diye düşünüyorum. Ama yol yavaş yavaş da olsa eriyor.

IMG_6025.JPG

IMG_6027.JPG

Burada yol üçe ayrılıyor, geçen sene ben en sağdan devam etmiştim, ilerde yol bittiği için çok zaman kaybetmiş ve geri dönmek zorunda kalmıştım.
Şimdi ise ortadan gidiyorum, bu noktadan sonrasına daha önce hiç gitmedim, merakla yola devam ediyorum.

IMG_6026.JPG

Saat 6 gibi bu çeşmeye ulaşıyorum ve hemen sularımı dolduruyorum.

IMG_6028.JPG

Toroslar ihtişamını göstermeye başladı.

IMG_6029.JPG

IMG_6032.JPG

Bu derme çatma evin manzarası tek kelime ile mükemmel,

IMG_6038.JPG

çardağa bakar mısınız, insan burada yaşlanır mı.

IMG_6040.JPG

Karşıdaki koca dağın sağ ucundan tırmana tırmana buraya kadar geldim.

IMG_6041.JPG

IMG_6042.JPG

Ve yangın gözetleme kulesi artık daha net görülüyor.

IMG_6043.JPG

Dağın tepesine yangınla mücadelede kullanmak için küçük bir havuz yapılmış.

IMG_6044.JPG

IMG_6045.JPG

IMG_6047.JPG

Şöyle bir de geriye bakalım.

IMG_6048.JPG

Karşıdaki tepelerden biri medetsiz zirvesi ama hangisi bilmiyorum.

IMG_6049.JPG

Ve burada karşıdaki dağın arkasında ise Gülek görünüyor.

IMG_6050.JPG

Ve sonunda 11 gibi başlamış olduğum turumu akşam 7:30 civarında hasarkale yangın gözetleme kulesinde sonlandırıyorum. İtiraf etmek gerekirse yolda bir kaç defa bu rampaları çıkamayacağımı ve geri dönmeyi düşündüm, ama yılmadım ve gün sonunda hedeflediğim noktadayım. Kuledeki arkadaşla irtibata daha önce geçmiştim ama yine de ne olur ne olmaz diye yanıma kamp malzemelerimi almıştım. Fakat kamp atmaya gerek kalmıyor, sağ olsun görevli arkadaş beni bu gece misafir ediyor, sonere buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.

IMG_6055.JPG

Gün sonunda rota ve pek de parlak olamayan veriler aşağıdaki gibi.

IMG_6188.PNG

IMG_6189.PNG

Dosyalar

• IMG_6009.JPG
    IMG_6009.JPG
    210,3 KB · Okunma: 24
  • IMG_6018.JPG
    IMG_6018.JPG
    224,4 KB · Okunma: 21
  • IMG_6019.JPG
    IMG_6019.JPG
    291,1 KB · Okunma: 22
  • IMG_6020.JPG
    IMG_6020.JPG
    334,9 KB · Okunma: 22
  • IMG_6034.JPG
    IMG_6034.JPG
    237,2 KB · Okunma: 23
Scudo
Bol tırmanışlı ve bol manzaralı bir tur olmuş tebrikler

• Beğen
Tepkiler: Yusuf8384
Sıradışi bir rota. Çok güzel bir tur olmuş. Tebrikler.:harika:

Fotoğraflara dikkatli bakınca oksijeni görebiliyorum.:)

Harika olmuş müthiş bir noktaya çıkmışsınız.

• Beğen
Müthiş fotoğraflar. Doğada tek başına olmak da ayrı bir zevk. Tebrikler nefis bir tur.

• Beğen
Pazar sabahı içimiz nasıl açılır onu gördüm. Tek kelimeyle mükemmel tur ve fotoğraflar.

• Beğen
doğada olsunda isterse dünyanın öbür ucu olsun harika fotolar çok keyif aldığınızdan eminim :)

• Beğen
Bütünleşmiş bir doğa turu olmuş. Ayakların dert görmesin.

• Beğen
Çok güzel olmuş. Temiz hava, temiz yalnızlık, dost doğa. Tırmanırken yaşanan acı mutluluk.

• Beğen
2. gün/ 08.09.2017/ Tanzıt- Kara Kapı- Yazıgölü Yaylası- Çamlıyayla

Sabah 7 de kalkıp hemen hazırlıklara başlıyorum, yolum uzun biran önce yola çıkmak istiyorum, sabah ki sade ama oldukça lezzetli kahvaltımız.

IMG_6056.JPG

Kahvaltımı yaparken buraya neden hasarkale yangın gözetleme kulesi ismini verdiklerini de öğreniyorum. Karşıdaki küçük tepede hasar görmüş çok eski bir kale varmış, hatta bulunduğumuzu yerden oraya giden sırtta da bir mezarlık bulunuyorumuş. Burada hangi insanların yaşadığını, nasıl bir medeniyetin var olduğunu düşünerek çayımı yudumluyorum.

IMG_6058.JPG

Kuleden uzaklaşmaya başladım.

IMG_6060.JPG

Dik rampalar sabahın ilk dakikaları ile başlıyor. Önümde ilk 20 km si çok zorlu görünen bir rota var. Ayrıca ilerde bir yörük çadırı olduğunu 7-8 tane köpekleri olduğunu ama özellikle saddama :) çok dikkat etmem gerektiği istihbaratını alıyorum. Temkinli şekilde ilerlemeye devam.

IMG_6061.JPG

IMG_6062.JPG

Saddam :) tehlikesini atlattık yola devam.

IMG_6064.JPG

Kuleye son bir bakış.

IMG_6067.JPG

Yol vadiden devam ediyor.

IMG_6069.JPG

Nerdeyse her su başında bir yörük çadırı var.

IMG_6070.JPG

Bu mezarlık muhtemelen yörüklere ait.

IMG_6072.JPG

IMG_6073.JPG

IMG_6074.JPG

Burada kocaman bir mahalle ile karşılaşıyorum. ama hiç kimse kalmamış, herkes göçmüş. Sağ tarafta görünen küçük beyaz bina ise mescit.

IMG_6076.JPG

Hayatımda içtiğim en lezzetli suları içiyorum.

IMG_6078.JPG

Yol ilerde ikiye ayrılıyor, ben üstten devam edeceğim.

IMG_6081.JPG

Burası yörükler tarafından toprağından dolayı kara kapı olarak isimlendiriliyor.

IMG_6083.JPG

IMG_6084.JPG

Aşağısı kadıncık vadisinin başladığı nokta, buradan itibaren küçük küçük kaynak sular birleşerek papazın bahçesine kadar kocaman bir dere oluşruyorlar. Buraları göreceğim hiç aklıma gelmezdi.

IMG_6087.JPG

IMG_6091.JPG

Yol çok güzel, manzaralar müthiş, ama bir o kadar da tehlikeli. Küçük küçük taşlarla dolu. Bu nedenle oldukça yavaş ve temkinli ilerliyorum.

IMG_6093.JPG

40 dakika önce karşı dağın dibindeydim.

IMG_6095.JPG

Bu rampa gerçekten çok sert ve yıpratıcıydı.

IMG_6101.JPG

Geldiğim yöne son bir bakış atıp devam ediyorum.

IMG_6102.JPG

Yol üzerinde belirli noktalarda üst üste dizilmiş taşlar mevcut, bunlar yörüklerin sınırlarını ve bazı noktalarda da telefon çeken yerleri işaretlemek için kullanılıyor.

IMG_6105.JPG

Bir yörük çadırı daha.

IMG_6106.JPG

IMG_6107.JPG

Ve yazıgölü yaylasına geldim. Yol burada eğer sağa dönersem ereğli (konya) tarafına sola dönersem çamlıyayla (mersin) tarafına çıkıyor. Ben sola dönüp yoluma devam ediyorum. İki sene önce ereğli tarafından gelip yazı gölü yaylasından çamlıyaylaya doğru devam etmiştim.

IMG_6111.JPG

IMG_6112.JPG

Artık nispeten daha düz bir yoldayım.

IMG_6116.JPG

Etrafta tek bir ağaç yok.

IMG_6118.JPG

IMG_6121.JPG

Ve tur boyunca çıktığım en yüksek nokta. Telefonum 3005 metreyi gösteriyor.
Terli, yorgun, tozlu ama gururlu ben.

IMG_6126.JPG

Manzara müthiş.

IMG_6146.JPG

IMG_6149.JPG

IMG_6150.JPG

IMG_6160.JPG

Çamlyayla karşıdaki iki dağın ortasındaki vadinin bitim noktasında.

IMG_6159.JPG

Daha bu sabah vadinin karşısındaki dağdaydım, geniş bir yarım çember çizerek buraya geldim.

IMG_6162.JPG

Hala karın erimediği yerler var.

IMG_6168.JPG

Artık iniş başladı ama yol çok bozuk olduğu için hız yapmak imkansız, hatta düşmemek için yoğun çaba göstermek gerekiyor.

IMG_6172.JPG

IMG_6174.JPG

IMG_6178.JPG

Soluklanma ve fotoğraf molaları hariç neredeyse hiç dumamama rağmen karanlığa kalıyorum. Yaklaşık 1 saatlik orman içinde karanlıkta yola devam ettikten sonra saat 9 gibi kazasız belasız çamlıyaylaya gelip turumu bitiriyorum.

Beklediğimden çok daha yorucu ve yıpratıcı bir tur oldu. Fakat mükemmel yerler gördüm, güzel insanlarla tanıştım, muhteşem anılar biriktirdim. Toroslar tüm ihtişamı ve güzelliğiyle bizleri bekliyor. Bir dahaki turda görüşmek ümidiyle, yolculuğuma eşlik eden herkese sonsuz teşekkürler.

IMG_6190.PNG

IMG_6191.PNG

Dosyalar

• IMG_6088.JPG
    IMG_6088.JPG
    333,4 KB · Okunma: 5
  • IMG_6090.JPG
    IMG_6090.JPG
    222 KB · Okunma: 5
  • IMG_6161.JPG
    IMG_6161.JPG
    134,9 KB · Okunma: 5
  • IMG_6170.JPG
    IMG_6170.JPG
    129,8 KB · Okunma: 5
@Yusuf8384 şahane bir tur olmuş, ellerinize, ayaklarınıza sağlık. Fotoğraflar çok güzel, manzara müthiş, rota harika diye uzayıp gidebilir bu cümle. Yaptığınız tura bakarken iç geçirmemek mümkün değil. Tabiri caizse dağ başında, o rakımda, o yollarda tek başına bravo gerçekten. Kazasız belasız nice turlarınız olur umarım :harika:

@Yusuf8384 hocam tebrikler... Son zamanlarda gördüğüm en zorlu turlardan birisi... Bu denli zorlu bir turu tek başına yapmak çok daha fazla büyük bir başarı... Helal olsun ne deyim... :harika::harika::harika:

• Beğen
Zemin çok kötü ve lastik patlaması yaşamamışsınızdır umarım. Ayrıca lastikleriniz ne tür bir lastik tam göremedim ama taşlı çakıllı zeminde özellikle inişlerde kaliteli patlama direnci yüksek bir lastik daha güvenilir olur. Bir de kesinlikle tek başına yapılmamalı, hatta en az 3 kişi olmalı. Herkesin gitmeyi göze alabileceği yerler değil. Yörüklerin çok fazla insan görmemiş köpekleri bir yana Toroslar'da özellikle ormana yakın yerlerde ayı olduğunu da biliyorum. Kısa olsa da yazıları bir solukta okudum. Fotoğraflar gerçekten çok etkileyici. Ayaklarınıza sağlık, paylaşım için teşekkürler.

tebrikler kazasız belasız bitirmişsiniz. Fotoğraflar mükemmel. Elinize sağlık.

• Beğen
cesaretinizden azminizden dolayi sizi tebrik ediyorum fakat bencede bu rotalar can güvenliği açısından tek başına yapılmamalı.

• Beğen
Tebrik ederim, geçmiş olsun. Çok güzel olmuş.

• Beğen
müthiş..

• Beğen
Geri