Yusuf8384
Üye
- Tepki
- 414
- İsim
- yusuf8384
- Bisiklet
- Merida
1. gün/ 07.09.2017/ At dağı- Papazın Bahçesi- Tanzıt
Geçen sene yapmayı planlayıp dağda yolu kaybettiğim için vazgeçmek zorunda kaldığım turu bu sene kazasız belasız tamamladım, her ne kadar tahmin ettiğimden daha zor geçse de toroslar eşşsiz manzaraları ile tüm yorgunluğumu aldı.
Perşembe günü sabah işten çıkıp hemen arabayla çamlıyayla geliyorum. Arabayı bi arkadaşıma emanet edip bisikletimi kuruyorum ve saat 11 de tekerler dönmeye başlıyor. İlk hedef Atdağından papazın bahçesine inmek.

Mutlu, mesut ve dinç bendeniz.

Gün sonunda vadinin en sonunda olan kır dağın tepesinde olacağım (yada o civarlarda bir yerlerde diyelim).

Papazın bahçesine kadar 7-8 km lik çok sert bir iniş var.

Su sesi duyulmaya başladı.

Ve papazın bahçesindeyim, ama her yer inşaat, burada pek fazla zaman kaybetmeyip yoluma devam ediyorum. Tanzıt 23 km, yakın gibi görünüyor, ama 5 saatimi alıyor.

Yol artık tenhalaştı.

Rampalar başlamadan bi yemek molası verip güç depoluyorum. Ayrıca bu çeşmeden sonra oldukça uzun bir süre yol üzerinde başka bir su kaynağı da görünmüyor.

Ve artık tırmanışa başladım.

Yol ağaçların arasından yükseliyor.

Belirli aralıklarla seyir terasları var.

Vadi aşağıda kalmaya başladı. Eğim çok dik olduğundan genelde bisikleti iterek ilerliyorum.

Hedef karşı dağın tepesinde küçük bir nokta gibi görünen yangın gözetleme kulesi, nasıl çıkacağım oraya diye düşünüyorum. Ama yol yavaş yavaş da olsa eriyor.

Burada yol üçe ayrılıyor, geçen sene ben en sağdan devam etmiştim, ilerde yol bittiği için çok zaman kaybetmiş ve geri dönmek zorunda kalmıştım.
Şimdi ise ortadan gidiyorum, bu noktadan sonrasına daha önce hiç gitmedim, merakla yola devam ediyorum.

Saat 6 gibi bu çeşmeye ulaşıyorum ve hemen sularımı dolduruyorum.

Toroslar ihtişamını göstermeye başladı.

Bu derme çatma evin manzarası tek kelime ile mükemmel,

çardağa bakar mısınız, insan burada yaşlanır mı.

Karşıdaki koca dağın sağ ucundan tırmana tırmana buraya kadar geldim.

Ve yangın gözetleme kulesi artık daha net görülüyor.

Dağın tepesine yangınla mücadelede kullanmak için küçük bir havuz yapılmış.

Şöyle bir de geriye bakalım.

Karşıdaki tepelerden biri medetsiz zirvesi ama hangisi bilmiyorum.

Ve burada karşıdaki dağın arkasında ise Gülek görünüyor.

Ve sonunda 11 gibi başlamış olduğum turumu akşam 7:30 civarında hasarkale yangın gözetleme kulesinde sonlandırıyorum. İtiraf etmek gerekirse yolda bir kaç defa bu rampaları çıkamayacağımı ve geri dönmeyi düşündüm, ama yılmadım ve gün sonunda hedeflediğim noktadayım. Kuledeki arkadaşla irtibata daha önce geçmiştim ama yine de ne olur ne olmaz diye yanıma kamp malzemelerimi almıştım. Fakat kamp atmaya gerek kalmıyor, sağ olsun görevli arkadaş beni bu gece misafir ediyor, sonere buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.

Gün sonunda rota ve pek de parlak olamayan veriler aşağıdaki gibi.

Geçen sene yapmayı planlayıp dağda yolu kaybettiğim için vazgeçmek zorunda kaldığım turu bu sene kazasız belasız tamamladım, her ne kadar tahmin ettiğimden daha zor geçse de toroslar eşşsiz manzaraları ile tüm yorgunluğumu aldı.
Perşembe günü sabah işten çıkıp hemen arabayla çamlıyayla geliyorum. Arabayı bi arkadaşıma emanet edip bisikletimi kuruyorum ve saat 11 de tekerler dönmeye başlıyor. İlk hedef Atdağından papazın bahçesine inmek.

Mutlu, mesut ve dinç bendeniz.

Gün sonunda vadinin en sonunda olan kır dağın tepesinde olacağım (yada o civarlarda bir yerlerde diyelim).

Papazın bahçesine kadar 7-8 km lik çok sert bir iniş var.

Su sesi duyulmaya başladı.

Ve papazın bahçesindeyim, ama her yer inşaat, burada pek fazla zaman kaybetmeyip yoluma devam ediyorum. Tanzıt 23 km, yakın gibi görünüyor, ama 5 saatimi alıyor.

Yol artık tenhalaştı.

Rampalar başlamadan bi yemek molası verip güç depoluyorum. Ayrıca bu çeşmeden sonra oldukça uzun bir süre yol üzerinde başka bir su kaynağı da görünmüyor.

Ve artık tırmanışa başladım.

Yol ağaçların arasından yükseliyor.

Belirli aralıklarla seyir terasları var.

Vadi aşağıda kalmaya başladı. Eğim çok dik olduğundan genelde bisikleti iterek ilerliyorum.

Hedef karşı dağın tepesinde küçük bir nokta gibi görünen yangın gözetleme kulesi, nasıl çıkacağım oraya diye düşünüyorum. Ama yol yavaş yavaş da olsa eriyor.

Burada yol üçe ayrılıyor, geçen sene ben en sağdan devam etmiştim, ilerde yol bittiği için çok zaman kaybetmiş ve geri dönmek zorunda kalmıştım.
Şimdi ise ortadan gidiyorum, bu noktadan sonrasına daha önce hiç gitmedim, merakla yola devam ediyorum.

Saat 6 gibi bu çeşmeye ulaşıyorum ve hemen sularımı dolduruyorum.

Toroslar ihtişamını göstermeye başladı.

Bu derme çatma evin manzarası tek kelime ile mükemmel,

çardağa bakar mısınız, insan burada yaşlanır mı.

Karşıdaki koca dağın sağ ucundan tırmana tırmana buraya kadar geldim.

Ve yangın gözetleme kulesi artık daha net görülüyor.

Dağın tepesine yangınla mücadelede kullanmak için küçük bir havuz yapılmış.

Şöyle bir de geriye bakalım.

Karşıdaki tepelerden biri medetsiz zirvesi ama hangisi bilmiyorum.

Ve burada karşıdaki dağın arkasında ise Gülek görünüyor.

Ve sonunda 11 gibi başlamış olduğum turumu akşam 7:30 civarında hasarkale yangın gözetleme kulesinde sonlandırıyorum. İtiraf etmek gerekirse yolda bir kaç defa bu rampaları çıkamayacağımı ve geri dönmeyi düşündüm, ama yılmadım ve gün sonunda hedeflediğim noktadayım. Kuledeki arkadaşla irtibata daha önce geçmiştim ama yine de ne olur ne olmaz diye yanıma kamp malzemelerimi almıştım. Fakat kamp atmaya gerek kalmıyor, sağ olsun görevli arkadaş beni bu gece misafir ediyor, sonere buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.

Gün sonunda rota ve pek de parlak olamayan veriler aşağıdaki gibi.