Scudo Sports

Asla Durma'dan selamlar

Adamın kazandığına bile takılmış olanlar var.Bisiklet sporunu paraya çevirebiliyorsa helal olsun.Fatih Beyi Gran Fondo Çeşme'de görürsem ''50 kuruş borç versene Trek'' diyesim gelecek nedense:D

Scudo
Ben Fatih Topçu'yu uzun bir süredir takip ediyorum. İlk takip etmeye başladığım zamanlar sadece koşuyordum. Fakat kendisi sayesinde koşuya olan ilgim artmakla kalmadı, triatlonun diğer dallarına, dolayısı ile bisiklete de merak sardım.

Bu forumda olmam da bir nevi kendisi sayesindedir yani :)

Şunu da söylemeden edemeyecegim, kendisi özel mesaj ile sorduğum her soruya cevap vermiş, yol göstermiştir. Bu samimiyeti ve yardımseverliği gerçekten takdir edilesidir.

Ben bu sponsorluk ile ilgili eleştirileri anlamadım. Arkadaşlar Fatih Topçu Asla Durma kanalını ürün yorumu için kurmamış ki.. hani bu amaçla kurmuş ve ürün inceleyip tanıtma konseptinde bir kanal olsa diyeceğim ki eleştiriler haklı parayı verenin ürünü övülüyor. Fakat kanalın amacı o değil. Bunu yapan onlarca youtube kanalı var ayrıca.. dj rainmaker'dan tutun bir sürü kanal..

Fatih Topçu bu kanalı, hiç alakası yokken tutkusu haline gelen triatlonu tanıtmak ve sevdirmek için kurmuş. Bu noktada koca bir maratonu, bir bisiklet yarışını hatta bir triatlonu en içinden izletiyor, tamamını yaşatıyor.

Ben İstanbul maratonunu koşmadan önce kendi istanbul maratonu koşusunu defalarca izleyerek yarışa mental hazırlık yapmıştım. Ha bunu yapmasa eleştirin çünkü triatlon dallarını sevdirmek için kurulan kanalın kendi şehrinde koşulan maratona yer vermemesi kabul edilemez. E var mı böyle bir şey.. yok.. ürün incelemesi için bu içerik üzerine kurulmuş onlarca kanal var onlara bakabilirsiniz.

Kendisine teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. Kendisi bu ülkede tv ekranlarını işgal edip boş konuşan bir çok spor adamından daha çok fayda sağlamıştır ülkemize spor açısından.

Bir arkadaş ne kadar da güzel düşünüp yazmış. Videoları eksik bir şeyler bulmak için izlemeyin, bir şeyler kapmak, keyif almak için izleyin diye.
Yav arkadaş zamanını o videoyu izlemek için harcadıysan zaten sen bu işi beğenmişsindir, ben beğenmediğim videoyu direk kapatıyorum mesela. Aksi saçma ki, sevmediğin bir yemeği yemeye çalışmak misal. Kapat izleme bu kadar basit. Video senin çok önemli zamanını değerlendirdi sen de bir zahmet beğeni butonuna bas, abone ol, bu kadar mı zor? Her zaman merak ediyordum şu beğenmedim butonuna basanlar neden basıyor, hangi amaçla basıyor diye. Şimdi anladım o zihniyet sahiplerini, kim olduklarını.
Bunun adı düpedüz çekememezlik abi, daha çok şey yazarım ama konu sahibine ve diğer arkadaşlara saygısızlık olur.
Bir laf var bildin?
Kedi uzanamadığı ciğere murdar dermiş.
Yani:
Kimileri, çok istedikleri halde elde edemedikleri şeyi hor göstermeye kalkışırlar; beğenmiyor görünürler. Böyle davranmakla asıl yapmak istedikleri şey, kendi çaresizliklerinin ortaya koyduğu açığı kapatmaya çalışmaktır. Doğru olan eksikliği kendilerinde aramak olmalıdır.
@Ceasar Bravo Eline sağlık hocam👍

Beni forumdaki birçok kişi iyi tanır, yol bisikleti yarışlarını sevdiğimi bilirler.Yol bisikleti yarışlarındaki düzgün fizikli rouleurleri ,kaslı sprinterleri ,çırpı bacaklı çöpten adam yokuşçuları, karizmatik klasik spesiyalistlerini çok yakından takip ederim ve bilirim.Ama ne hikmetse ben bile bu spora Andy Schleck, Lance, Petacchi, Sagan , Nibali,Alberto Contador, Cadel Evans, Tom Boonen, Spartacus,Philippe Gilbert izledikten sonra başlamadım.
Ben bu spora @asladurma , @İki Teker Bir Adam ,Geziniyo Fırat gibi ,kelli felli, göbekli, kondisyon seviyesi çok da yüksek olmayan, bana, bize benzeyen kişiler sayesinde başladım.Buradan kendi adıma onlara teşekkür ederim.

Şimdi bu eleştirenlere son model bir Trek hediye edecekler ve bu kişi YouTube kanalında; "Bu Trek aslında abartıldığı kadar yokmuş, carraro ayarında bir bisiklet markası vs " mi diyecek acaba çok merak ediyorum. 🤦

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
O değil adamı küstürdük, gitti gene 😅
Adam küser tabi, yok inerken droplardan tutmamış, yok triathlon yapıyor ama göbeği var bilmem ne. Abi adamın baklavalı fotoğrafı da var. Olabilir insan bu da. Vin Diesel'in de balkonda çekilmiş fotoğrafı var, e o adamda oyunculuğuyla, boyu posuyla, kaslarıyla ön planda.

Benim anlamadığım şey neden beğenmek, abone olmak zorunda oluşumuz.."Bir abone olsan ne olur ", "destek verelim" , olmayanada "bunlardan ne köy olur ne kasaba"..
Demokrasi var ülkede hala, bir sürü parti var, hatta protesto edip hiç oy kullanmamakta var (gerekirse para cezası ödeyerek)..Hal böyleyken sonuçta bir milyon youtuber dan birkaçını neden beğenmek zorunda! hissedecekmişim ki? İster beğenir abone olurum, istemezsem semtine uğramam..Bu kadar basit bir tercih denklemi..Dileyenin aboneliğinin engellenemeyeceğini bir elimize alıyorsak, diğer elimizede istemeyenin abone olmayabileceğini koymalıyız. Ha, o adam gider atıyorum, çılgın recai diye bize bomboş gelen bir kanala üyede olabilir..Yahu bize ne? Herkes hür..Senin için ot olan onun için b.k olabilir, ya da tam tersi..
Yani siz destek veriyorsunuz diye herkes mi vermeli..E sende benim sana listeyle vereceklerime abone ol?😁.
Ortada yapılmış çok güzel şeyler olabilir, olay o değil, yanlış anlaşılmasın.. Tek lafım bu "adamlara bak abone bile olmuyorlar" zihniyetine..Ben aboneydim, bıraktım.Başka bırakmadığım kanallar hala var..Yarın eser yine abone olurum asladurmaya. Kimseninde bunu irdelemesine izin vermen şahsen..
Ünlü düşünürün dediği gibi;
"herkesin hayatına kimse karışamaz"..🤔

@asladurma yaşım senden küçük olduğum için (30) abi diyeceğim. Abi ben de aboneydim fakat pek teknik ve bisiklet sporunun incelikleri ile ilgili bilgi bulamadığım için abonelikten çıkmıştım. Koşuydu triatlon du bunlar zamanında dizimden sakatlandığım için benim pek ilgi alanım değil. Daha çok bisiklet içerikli videolar bekliyordum hep. Yeni yeni o kulvara girmiş oldun bu beni ümitlendirdi açıkçası. Mesela nabızın kısımlarını ( Zone ) anlattığın video çok faydalı oldu. Bunun gibi yeni bilgiler yeni teknikler görmek ve öğrenmek isterim.

Meyveli ağaç taşlanır...
İnsanı " pasif agresif " pozisyona itmekle mahir bir toplumuz ne yazık ki..
Yeni ve farklı bir iş yapana ya Kenan Evren in Picasso sergisindeki eserleri görüp - " bunu ben de yaparım " tarzında yaklaşıyoruz ya da
İlla bir kulp takıp tu kaka etmeye teşneyiz...
Yahu bu camia için bir şeyler yapan kaç kişi ya da kurum var?
Bakanlıklar mı, federasyon mu, sivil toplum örgütleri mi ya da belediyeler mi ?
Biz ecnebi videolardan uyduruk yabancı dil düzeyimizle el yordamı ile bir şeyler öğrenmeye çalışıyorken, bu vatanın evladı bir kardeşimizin emeklerine saygı duymalıyız...
Eksikleri olabilir, hayat bir öğrenme sürecidir..
Hem aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz hem de marifet iltifata tabidir....
Gelecekte de progresif bir sürece devam etmenizi bekliyoruz Fatih kardeşim..

@asladurma yaşım senden küçük olduğum için (30) abi diyeceğim. Abi ben de aboneydim fakat pek teknik ve bisiklet sporunun incelikleri ile ilgili bilgi bulamadığım için abonelikten çıkmıştım. Koşuydu triatlon du bunlar zamanında dizimden sakatlandığım için benim pek ilgi alanım değil. Daha çok bisiklet içerikli videolar bekliyordum hep. Yeni yeni o kulvara girmiş oldun bu beni ümitlendirdi açıkçası. Mesela nabızın kısımlarını ( Zone ) anlattığın video çok faydalı oldu. Bunun gibi yeni bilgiler yeni teknikler görmek ve öğrenmek isterim.
Yanı başınızda bu bilgiler ziyadesiyle var.
Nabız takibine dayalı antrenman

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Ben bisiklet ile ilgili hemen hemen tüm kanallara abone oluyorum, yeter ki olumsuz örnek oluşturabilecek hal ve hareketlerde bulunmasınlar.Ben nabız takibine dayalı antrenmanın da, bisikletle ilgili teknik bilgilere de istediğim birçok yerden ulaşabiliyorum zaten. Peki ben neden abone oluyorum. İçerikleri çok beğendiğim için mi: Hayır. Bana çok şey öğrettikleri için mi: Hayır. Orjinal içerik üretiyorlar diye mi abone oluyorum, izliyorum ya da beğeniyorum:Hayır. Adamlar o kadar emek harcıyor, boşa gitmesin diye mi:Hayır. Babamın oğlu zaten değiller. Peki niye abone oluyorum? Abone oluyorum ki bisiklet youtuberının elinde bir koz olsun x firmasına gidip diyebilsin ki bakın elimde bu kadar büyük bir kitle var. Ona göre bana sponsor olun. İnanın bir sporcuya, youtubera sponsor olan firma tek o sporcu bazında sponsor olmakla asla yetinmez, desteğini çeşitli bisiklet organizasyonlarına destek olarak da gösterir, firma olarak bisiklet dostu tavır alır, kamuoyu oluşmasında farkındalık oluşmasında çok büyük katkısı olur. Bisiklet kültürünün oluşmasına İvme kazandırır. Ama bunun için o sponsor firmanın karşısında büyük bir kitle görmesi gerekmez mi, peki siz abone olarak o kitlenin bir parçası olmuş olmaz mısınız.
Durum bisikletforum için bile geçerli, 200 tane üye aktif 1000 tane kişi misafir. O misafirler üye olsa, bisiklet forumun eli güçlenip daha fazla sponsor çekse, o sponsorlar sadece bisikletforuma sponsor olmakla kalmaz, bir bakarsınız genç sporcu kardeşlerimize sponsor oluverir, belki bir yarışa belki de bir bisiklet farkındalık organizasyonuna. Ama üye olmazsanız, youtuberlara abone olmazsanız bisiklet kabilemiz küçük kalır, gelişmesi büyümesi de zorlaşır.

Meyveli ağaç taşlanır...
İnsanı " pasif agresif " pozisyona itmekle mahir bir toplumuz ne yazık ki..
Yeni ve farklı bir iş yapana ya Kenan Evren in Picasso sergisindeki eserleri görüp - " bunu ben de yaparım " tarzında yaklaşıyoruz ya da
İlla bir kulp takıp tu kaka etmeye teşneyiz...
Yahu bu camia için bir şeyler yapan kaç kişi ya da kurum var?
Bakanlıklar mı, federasyon mu, sivil toplum örgütleri mi ya da belediyeler mi ?
Biz ecnebi videolardan uyduruk yabancı dil düzeyimizle el yordamı ile bir şeyler öğrenmeye çalışıyorken, bu vatanın evladı bir kardeşimizin emeklerine saygı duymalıyız...
Eksikleri olabilir, hayat bir öğrenme sürecidir..
Hem aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz hem de marifet iltifata tabidir....
Gelecekte de progresif bir sürece devam etmenizi bekliyoruz Fatih kardeşim..
Nazilerin 1937’de Guernica’yı yerle bir etmesinden sonra Picasso o muhteşem eserini ; o öfke çığlıklarını ve başkaldırıyı içinde barındıran ve tüm faşizmi mahkum eden eserini tamamlamıştır.
İkinci Dünya Savaşı’nı takip eden yıllarda bir nazi subayı elinde guernica’nın röprodüksiyonu ile Picasso’nun yanına gelerek ona : bu tabloyu siz mi yaptınız? diye sorar . Aldığı yanıt tarihidir.. hayır : bunu siz yaptınız!
Bu da böyle bir anekdot.

Evet, Guernica öncesi Picasso' nun gençlik dönemi eserleri klasik natürmort, portre, peysajdır. Hele karakalem desenleri fotografiktir...Ankara Resim - Heykel Müzesinde yer alan bir sergide orijinal eserlerini inceleme şansım olmuştu... :)
Yani cin olmadan adam çarpılmıyor :koptum:

Hani derler ya;
Kimseye yaranılmaz. Ahanda durum bu. Eleştiriler güzel tamam ama yapıcı olmak daha mantıklı. Kaldı ki adamın bir kanalı var ve herkesi mutlu etmek zorunda değil. İster takip edin ister etmeyin. Ama sınırı aşan yorumlar var. Şahsen yarışlarda oldukça karşılaştığım düzgün bir insan. O yüzden yaptıklarını takdir etmekle birlikte, Türkiye'de bu işi yapan adam gibi başka bir insan olduğunu da düşünmüyorum.

@Ronin45 evet kaynak çok olabilir. Ama bu bilgilerden ve tekniklerden bi haber olan birinin nereden aklına gelebilir ki böyle şeyleri araştırmak. O yüzden takip ettiği kanalın önemi burda ortaya çıkıyor. Bu benim önemsediğim bir husus. Siz veya başkaları bunları zaten biliyor olabilirsiniz. Ben şahsen bildiğim bir çok şeyi YouTube da videolardan öğrendim. Forum da tuzu biberi oluyor.

Yakindan takip ettigim bir kanal. Sporu sevdiren (ve bir cok kisiye bu etkisi oldugunu bildigim) kisilerden birisi. Tabii ki sponsoru da olacak arkadaslar, ne tartisiliyor onu bile anlamis degilim. Ya da fiziksel ozelliklerini tartisanlar bir yarim Ironman yapsin da gorelim. Onlari izleyelim.

Cogunu okuma geregi bile duymadim kusura bakmayin (ya da isterseniz bakin :)).

Benim de DM'lerime/sorularima her daim cevap vermistir, sirf bu bile cok buyuk bir artidir.

Kendisine tesekkur ederim ben de. Bu cok guzel bir basari hikayesi, devaminin artarak olmasini diliyorum.

erkek egemen cinsiyetçiliğin dildeki yansımaları.. gün içinde bilerek ya da bilmeyerek ,farkında olmaksızın -kendimi de içine katarak söylüyorum- kullandığımız kelimeler:
adamın dibi ,bilim adamı , sözünün eri ,adam gibi ,erkek sözü ,kalıbının adamı , karı gibi ağlama, saçı uzun aklı kısa, elinin hamuru , kız alıp vermek vs. örnekleri çoğaltmak elbette mümkün. Cinsiyetçilik dilde başlıyor arkadaşlar.

Örneğin kız alıp vermek ; kız alıp vermek, evlenmeyi kızların arasındaki bir akit gibi görmek ,sanki evlenme fiilinde erkek baskın roldeymiş de kadın alınıp verilen bir metaymış gibi. . Ünlü şairimiz Ahmed ARİF bile bir şiirinde bu yanılgıya düşmüş.
... karşıyaka köyleri ve obalarıyla kız alıp vermişiz yüzyıllar boyu/komşuyuz yaka yakaya/birbirine karışır tavuklarımız/bilmezlikten değil fukaralıktan..
demiştir.
Toplumsal eşitsizliğe ve cinsiyetçiliğe karşı dilimize sahip çıkalım.

Bu da böyle bir dipnot olsun şimdilik..

Herşeyin para üzerine kurulu olduğu şu kapitalist dünyada,edindiği sponsorlar sayesinde insanlara faydalı işler yapan insanları,yaptığı işten para kazanıyor diye eleştirmek akıl tutulmasıdır bence.Adamın çektiği vloğun haddi hesabı yok,bisiklet ve koşu üzerine öğrenmek isteyebileceğiniz herşeyin videosu var,daha ne olsun.Bu kadar büyük bir kitleye hitap edebiliyorsa,altında Trekte olur,hybrit son model bir arabada olur,en kaliteli enerji jellerinide bedavaya kullanır.Zaten hepsi bizlere tanıtsın diye ona veriliyor,yani onun kara kaşına kara gözüne vermiyorlar.

Geri