Scudo Sports

Asla Durma'dan selamlar

Ben beğeniyorum ya asla durma fatih`i
Videoları da keyifli gayet. Trek banada sponsor olsun madone versin ben de sabah akşam överim. Hem zaten trek markasının ne kendini kanıtlamaya nede reklama ihtiyacı var.

Scudo
ben bisiklet binmeye ilk başladığımda videolarını keyifle izliyordum daha sonra sık sık video atmasıyla hepsini izleyemem, daha sonra da hiçbirini izleyememem gibi bir durum başladı ahahahaha daha sonra da takipten çıktım tabi... videolarını severdim
@asladurma hocam geçenlerde yapılan shimano resim yarışmasında jüriymişsiniz, katılmayı istedim ama son teslim tarihini kaçırmışım ahahah

• Beğen
Tepkiler: asladurma
Benim hiç sponsorum yok. Sıradan avamdan bir esnafım. Su kaynatmayı siz üstünüze alınmışsınız. Kusur ettiysem affola. Başarı aynı ekipmanla değil, düzenli antreman , beslenme, uyku düzeni vs. olur. sağolsun Fatih bey de bunları güzelce anlatmaya çalışıyor.
Yaşınıza binaen hatırlarsınız eskiden sarı mekap ayakkabılar vardı şimdilerde de var sanırım . sarı mekaplarla dağda /koşabilirseniz/ bir 3/4 saat geçirin sonra bir de salomon, la sportiva ya da scarpa ile aynı süreleri geçirin sonra ekipman işini tekrar sizinle konuşuruz.

Son düzenleme:
@asladurma aman hocam seviliyorsun, ki ben 35 yaşında yol bisikletine sayende başladım, burda eleştiren çoğu arkadaşım da eminim ki yapıcı olmaya çalışıyorlar. Aman düşme böyle devam daha fazla video gelecek biliyorum . Anadolu yakasında bi gün denK gelirsem drone çekimini ben yapacağım ;)

yaşınıza binaen hatırlarsınız eskiden sarı mekap ayakkabılar vardı şimdilerde de var sanırım . sarı mekaplarla dağda /koşabilirseniz/ bir 3/4 saat geçirin sonra bir de salomon, la sportiva ya da scarpa ile aynı süreleri geçirin sonra ekipman işini tekrar sizinle konuşuruz.

Ben ziyadesiyle kara lastik kullandım çocukken. Decathlon ayakkabıları da gayet iyi. Çok uç fiyatlardaki ayakkabılarla fark olmayacaktır. Ben başarısızım ama bana ekipman verirseniz başarılı olurum mu diyorsunuz ? Eğer fikriniz buysa başarı ekipmanla olmaz. çalışmayla olur.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
@asladurma Ben birçok arkadaş gibi bisikleti seven sıradan bir insanım.Bazen yeşillikler içinde geçen ufak turlar, bazen işe giderken bisiklete binme, bazen bisikletimle çekindiğim birkaç fotoğraf beni mutlu ediyor.Fakat şunu kalben söylüyorum Fatih Bey'in paylaştığı videolari bazı günler oturup keyifle izleyince bisiklete olan sevgim artıyor. İtiraf ediyorum ki ben onun yaptığını yapamazdım.38 yaşındayım ve her paylaşımı beni oturduğum yerden kalkmaya, kendimi yollara atmaya, yeni yerler keşfetmeye teşvik ediyor ve içimde neredeyse sönmek üzere olan hayat enerjisini diri tutuyor.Motosikletle inanılmaz bir kaza yapıp neredeyse yatağa mahkum hayata küsmektense kendine yeni bir yol bulmuş ve kendine yeni bir yol bulmaya çalışanlara destek oluyor.Ben videolarını izlerken eksik bulmak için değil yeni bir şeyler öğrenmek, yeni yerler görmek, yalan da olsa mutlu insanlar görmek için videolarını izliyor ve takip ediyorum.Kaç kisi var ki ülke ıcinde standardın üstünde bir şeyler üretmek için gecesini gündüzüne katan.Karsiliginda para kazanıyorsa bundan mutluluk duyarim çünkü çoğu zaman sabahtan akşama kadar geçim telaşından hayattaki güzellikleri görmeyi unutmuş yüzlerce kişiye paranın satin alamayacağı bir şey veriyor: umut.Kendi adıma şimdiye kadar paylaştığın her video her görsel için teşekkur ediyorum.Inşallah daha güzelleri gelir de 40'ıma varmadan oradan oraya bisiklet uzerinde turlar çoğu kişi gibi 20 yaşında öldüğum halde 60'ımda gömülmem.

Ben ziyadesiyle kara lastik kullandım çocukken. Decathlon ayakkabıları da gayet iyi. Çok uç fiyatlardaki ayakkabılarla fark olmayacaktır. Ben başarısızım ama bana ekipman verirseniz başarılı olurum mu diyorsunuz ? Eğer fikriniz buysa başarı ekipmanla olmaz. çalışmayla olur.
Abi ben bir şey demiyorum. Selametle

Yok, ben tekrar abone olucam, adam haklı...😁

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: Ahmet TOPAL ve CNC
Abi ben bir şey demiyorum. Selametle
Bakın beni yanlış anlamayın. Siz karşınızdaki insana önce göbekli sonrada aynı ekipmanlar bende olsa tarzı bence yaşınızın olgunluğunun ötesinde ithamlarda bulunursanız ben bir şeyler deme ihtiyacı hissederim. Yine bu forumu okuyan pek çok bisiklete yeni başlamış., müsabaka isteği olan insanların da varlığını düşünerek Yazdıklarınıza dikkat etmelisiniz.

Fatih beyle en son kapadokya granfondo da yarıştım. Kaçan gurupta yarışarak Gayet de Güzel fark attım ona :)))) asıl güzel olan o yarışta ikinci olan bisiklet alüminyum bir carraroydu. Birinci olan ondan yaşlı ve salcano kullanan bir bisikletçiydi. Mutlu erçevik ismi :)

Yani ekipmanla olmaz bu iş. Üslubunuz da yanlış. Benim de diyeceklerim bu. Zaten okuyan okuyacağını anlıyor.

Son düzenleme:
su konularda Fatih Bey'i elestiriniz ;
- ayni konularda kendini tekrar ediyorsun
- yeni ve ozellikle beslenme konularina fazla girmiyorsun
- kendi sponsor markalarini daha cok one cikartiyorsun
- farkli markalari analiz etmiyorsun ve diger markalarla karsilastirmiyorsun vs vs

ancak , isi spor olan ve bundan hem zevk alan hem de para kazanan (en azindan yasam standartlarini karsilayabilen) birine , bu kadar cok yuklenmek de saniyorum biraz yanlis oluyor.,

@asladurma 'nin sayfasini takip ediyorum ancak , mudavimi degilim ve ben de bir cok vlog tarzini (ozellikle sponsorlarinin yuceltilmesi konsunu) begenmiyorum.
Fatih Bey'in , bence , inceleme yaptigi o kategorideki bir cok modelleri inceleyip , arti ve eksilerini dogru sekliyle insanlara iletebilmesi ve nihai karari izleyenlere birakmasinin cok daha dogru oldugunu savunuyorum.

Kisaca, buna benzer vloglari kim yapabiliyorsa yapsin , bir bisiklet severler olarak bu sayede cok daha fazla bilgiye erisiriz ve mutlu oluruz.
Ancak , verilen emekleri de bir cirpida silip atmamak lazim diye dusunuyorum.

"asla durma" kanalını takip eder ve videolarını izlerdim. Ancak sanırım yeni Trek bisikletinin videosuydu; o videodaki tavırlar beni çok rahatsız etti.

Bu tür kullandığı ürünü yüceltme, yerlere-göklere koyamama, bir markanın-ürünün ısrarla insanların gözüne sokulmaya çalışılması, o marka-ürün allanıp pullanırken hiçbir olumsuz yönüne değinilmeyişi beni en çok rahatsız eden şeydir. Sınırları belirsiz, nerede başlayıp nerede bittiği belli olmayan sponsorlukların, kullanıcıları o marka/ürün hakkında sağlıklı bilgilendireceğinden hep şüphe duymuşumdur.

O günden sonra bir daha kanalın hiçbir videosunu izlemedim.

O video çekim tekniklerini veya video içeriğini eleştirenlerin (alınmak istenen alınabilir kimseyle problemim yok) forumda veya başka platformlarda ne kadar inceleme videosu ,vlogu var?
Adam 400 vlog çekmiş paylaşmış video çekip yüklemek editlemek vs bunlar tek başına kolay işler değil.
Eksik olan yerleri tabii ki var tarzını beğenmezsiniz , eleştirirsiniz ama dozunu kaçırmamak lazım.
Sponsorluk ve reklam benim için sorun değil markayı sevmiyor muyum videoyu kapatırım veya reklamı arttırdıysa kişiyi takipten çıkarırım olur biter.
Sonuçta 100m takipçisi olanda 1m takipçisi olanda reklam yapıyor, like istiyor veya abone olun diyor. Bu kimini rahatsız eder kimini etmez ama youtuberlık işleyişi bu şekilde.
Konuşmak kolay yapmak zordur. Ayrıca sizde yapın arkadaşlar durduran mı var ?
Saçma sapan (copy/paste) içeriklerle milyonlarca takipçisi olan youtuberların olduğu güzel ülkemizde bisikletle veya sporla ilgilenen her youtuberı desteklemek lazım.
Hoşlanmadınız mı size samimi mi gelmedi takipten çıkın veya izlemeyin bu kadar basit.

@sccetin kesinlikle dersler verilmez alınır. Harika çekimler bekliyoruz senden de. Gerçi harika paylaşımların var. Aklıma muziplik geliyor. Hoş sürüşlerini yaptığın o muhteşem manzaralı yerlerde ayı postu içine girip seni kovalamak gibi fikirler. 🤣 Sonra diyorum kaçar bir daha gelmez yahut şok cihazı taşıyorsa şoklar bizi.:D

Genel olarakta şunu söylemekte fayda var. Bırakalım bisiklet alakalı bu tarz işler çoğalsın. Like yapmak çok zor değil. Yanlış yapan yaptığı yanlışla sanal dünyadaki kabrine gömülür. Ha bisiklet ve bisikletçilik adına birşeyler yapmaya çalışan arkadaşlara destek olalım. Bu işten kar eldediyorsa buda güzel birşey. Şaklabanlık yapıp marjını yükseltenlerin olduğu bir alemde bizden birilerini desteklemek sabırla pedallayan bizlere yük olmamalı. Bunu da yapamıyorsak hoş görülü olmak zor olmasa gerekir diyorum.

Konu başlığına meta bir yorum getirmek gerekirse; sorular sert ve nispeten haklı olanlar olmakla beraber @asladurma 'dan gelen cevaplarda çok pozitif, anlayışlı ve meydan okuyan tarzda :). Bu kadar pozitif yaklaşmasını çok takdir ettim ve soru/cevapları okumaktanda çok keyif aldım.

Aksiyon kamerası ile drop'a yatamama/açı tutturamama hususunda yargı dağıtan arkadaşa da ufak bir dipnot olsun; çok uzun boylu olmayan ve pectoral bölgesi gelişkin insanlar (buna ben de dahilim, kendimden biliyorum) droptayken doğru çekim açısını yakalayamayabiliyorlar ;)

Bakın beni yanlış anlamayın. Siz karşınızdaki insana önce göbekli sonrada aynı ekipmanlar bende olsa tarzı bence yaşınızın olgunluğunun ötesinde ithamlarda bulunursanız ben bir şeyler deme ihtiyacı hissederim. Yine bu forumu okuyan pek çok bisiklete yeni başlamış., müsabaka isteği olan insanların da varlığını düşünerek Yazdıklarınıza dikkat etmelisiniz.

Fatih beyle en son kapadokya granfondo da yarıştım. Kaçan gurupta yarışarak Gayet de Güzel fark attım ona :)))) asıl güzel olan o yarışta ikinci olan bisiklet alüminyum bir carraroydu. Birinci olan ondan yaşlı ve salcano kullanan bir bisikletçiydi. Mutlu erçevik ismi :)

Yani ekipmanla olmaz bu iş. Üslubunuz da yanlış. Benim de diyeceklerim bu. Zaten okuyan okuyacağını anlıyor.
Ben yazdıklarıma baktım üslubumda bir hata göremedim . Somut durumun somut tahlilinden başka bir şey değil . Fatih bey bile sizin kadar alınmadı emin olun. Eleştiri kaldıramayacak olsa zaten bu toplara girmezdi diye düşünüyorum. Herkes altus, tourney kullansın o zaman di2’lar falan gereksiz. Neyse bir Fatih bey kadar olmasa da şuraya bir akşam koşusu bırakayım.
7CBF929F-7F42-4A89-A7F0-13D7D4FD64EF.png

Son düzenleme:
Ben yazdıklarıma baktım üslubumda bir hata göremedim . Somut durumun somut tahlilinden başka bir değil . Fatih bey bile sizin kadar alınmadı emin olun. Eleştiri kaldıramayacak olsa zaten bu toplara girmezdi diye düşünüyorum. Herkes altus, tourney kullansın o zaman di2’lar falan gereksiz. Neyse bir Fatih bey kadar olmasa da şuraya bir akşam koşusu bırakayım.
229549 dosyayı görüntüle
Müthiş koşmuşsunuz. Tebrikler.

Geri