Emre Yönlüer
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.083
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Trek
İstanbul içi dağ bisikleti sürmek zor olmaz mı? teşekkür ederim.@bozbala Şu model başlangıç için yerterli olur diye düşünüyorum
Bu model jantlar da çok hoşuma gidiyor benim şahsen![]()
Öneriniz bu model midir corelli FIT BIKE 1.0 teşekkürlerValla çok övüyorum şu bisikleti başıma bir iş gelmez inşallah ama Corelli'nin Fitbike modeli pek çok durum için mükemmel bir çözüm niteliğinde, fazla kilolu kullanıcılar için de seri, atik, güzel bir fitness bisikleti olarak kesinlikle değerlendirilebilir
Tam bir Kardiyo Bike görüntüsünde
Övüyorum, çünkü muadili olan Triban 100 2600 lira![]()
Triban 100 iş görür, taşır fakat sizin için en iyi seçenek olmayabilir. Vites oranları yeni başladığınız ve kilo vermek istediğiniz için sizi yorabilir. Daha önceki mesajda da yazdığım gibi ben size şehir - tur bisikleti öneririm. İkinci el salcano city sport, ya da benzeri şehir-tur bisikleti daha iyi seçim olabilir. Ben zamanında 4-5 yıl kullanmıştım, 27 vites, 28 jant, rahat bir bisikletti. Bu tarz alırsanız vites imkanları sayesinde daha rahat kullanabilirsiniz. Kilo çok olunca akor bozulması ya da jant tel kırılması gibi sorunlar nadiren görülebiliyor, bu her bisiklette olabilir. Kısaca şehir tur bisikleti, salcano city sport yahut Corelli Fitbike gibi bisikletleri araştırabilirsiniz.Merhaba tekrardan teşekkür ederim "RC100 TRIBAN"
Bütçemi 2600 seviyesine getirsem önerdiğiniz sıfır bisiklet bu mu olurdu acaba eğer bunu al seni taşır iyidir derseniz taksitle almayı düşünüyorum teşekkür ederim.
Sizin de 2600 3000 civarında boyum ve kiloma uygun sıfır bisiklet öneriniz var mıdır acaba teşekkürler.
İstanbul içi dağ bisikleti sürmek zor olmaz mı? teşekkür ederim.
Hız acisindan dezavantaj. Vites oranı ile yokus cikarken veya dusuk kondisyonda yeni baslayan birisi icin kondisyon kazanana kadar pedalcevirme rahatligi acisindan surulur.
Ayrıca tercih meselesidir. Her bisiklet her yerde surulur sadece performans farkı yaratır.
Hardtail bir MTB kullanıyorum. Eskiden araziye daha cok cikardim ama su anda agirlikli olarak sehir ici ortalama 5-6 km mesafelere gidip geliyor, gunde 20km civari gidiyorum. 50- 100 km arasında gunluk turlar yaptigimda oldu, oluyor.
Elbette bir yol, fitbike kadar performanslı olmaz. Hız ortalaması dusuk, mesafeye gore harcanan sure daha fazla olur. Ama yinede kullanılır.
corelli FIT BIKE 1.0 oluyor değil mi dediğiniz ona göre bugün corelli bayisine gitmeyi düşünüyorum ikinci el daha uygun olur fakat cidden bu konularda bilgi sahibi değilim şimdi yanlış bir şey de almak istemiyorum o yüzden sıfır almayı düşünüyorum taksitle teşekkür ederim.Triban 100 iş görür, taşır fakat sizin için en iyi seçenek olmayabilir. Vites oranları yeni başladığınız ve kilo vermek istediğiniz için sizi yorabilir. Daha önceki mesajda da yazdığım gibi ben size şehir - tur bisikleti öneririm. İkinci el salcano city sport, ya da benzeri şehir-tur bisikleti daha iyi seçim olabilir. Ben zamanında 4-5 yıl kullanmıştım, 27 vites, 28 jant, rahat bir bisikletti. Bu tarz alırsanız vites imkanları sayesinde daha rahat kullanabilirsiniz. Kilo çok olunca akor bozulması ya da jant tel kırılması gibi sorunlar nadiren görülebiliyor, bu her bisiklette olabilir. Kısaca şehir tur bisikleti, salcano city sport yahut Corelli Fitbike gibi bisikletleri araştırabilirsiniz.
İstanbul yokuşlarında çok iyi olur benceİstanbul içi dağ bisikleti sürmek zor olmaz mı? teşekkür ederim.
Çok kararsız kaldım 😥İstanbul yokuşlarında çok iyi olur benceÇıktığınız ilk yokuşta beni anlayacaksınız diye düşünüyorum
![]()
Zaten yeni başlayıp form tutmak istiyorsunuz. Yokuş zorlarsa fitbike ( bu bisikleti aldınız diyelim )rublesini değiştirir, megarance takarsınız sorun kalmaz. O da olmazsa alışana kadar yokuşlarda bisikletten inersiniz.Bir de bu bisiklet 700 x25 lastikler ile geliyor. Kadronun izin verdiği ölçüde 700x 28 ya da 700 x32 daha kaliteli dış lastik alırsanız hem konfor artar hem patlaklarla fazla uğraşmazsınız.Çok kararsız kaldım 😥
spor salonlarını hiç sevmiyorum maalesef açık alanda yapılan spor bana güç veriyor fakat kapalı alanda yapılan spor beni bayıyor 1 ay maksimum dayanıyorum tavsiyeniz için teşekkür ederim.Bence hiç bisiklet işine girmeden, öncelikle bir spor salonuna yazılıp kontrollü bir şekilde idman yapmanız ya da bir spin bike alıp kondisyonunuzu geliştirmeniz daha yerinde olur. 100 kg cıvarına inince bisiklet almayı düşünmeniz bana göre daha doğru ..
Fit Bike 1.0 Kadro boyu 57cm yeteceğini düşünüyorum zaten bayiden alırım muhtemelen test etmişte olurum teşekkür ederim@badocan Katılıyorum. Ya da fatbike kullanabilirsiniz ama uygun kadro bulabileceğinizi zannetmiyorum.
57 cm kadro boyu yeter gibi gözüküyor alacağım zaman bayide de kontrol ederim teşekkür ederim iyi günler.Zaten yeni başlayıp form tutmak istiyorsunuz. Yokuş zorlarsa fitbike ( bu bisikleti aldınız diyelim )rublesini değiştirir, megarance takarsınız sorun kalmaz. O da olmazsa alışana kadar yokuşlarda bisikletten inersiniz.Bir de bu bisiklet 700 x25 lastikler ile geliyor. Kadronun izin verdiği ölçüde 700x 28 ya da 700 x32 daha kaliteli dış lastik alırsanız hem konfor artar hem patlaklarla fazla uğraşmazsınız.
Yine de kafanız karışıksa ilk başta yazdığım gibi 24 ya da 27 vites şehir tur bisikletleri ne bakın. Kadro boyunu da internetten, forumdan araştırın. Bisikleti de alırken deneyin .
Fat Bike olanları Kontrol ettim maalesef çok pahalı benim açımdan bir bisiklete bu kadar para vermek şu an için mantıksız geliyor tavsiyeniz için teşekkür ederim.@bozbala fit bike değil hatta özellikle fit bike değil. Benim söylemek istediğim extra kalın tekerli olan fat bike modelleri. 27.5 plus denilen standartların biraz daha üzerinde kalınlıkta teker takılabilen dağ bisikletleri de olur ama pek sık bulunmuyor henüz yeni sayılır hem de fiyatları oldukça yüksek oluyor genellikle.
merhaba, uzun zaman sonra konuyu tekrardan hortlatmak zorunda kaldım ben 186 cm boyunda 150 kilo civarındayım şu anda diyet yapıyorum ve havalar iyi oldukça günlük yürüyüş yapıyorum fakat her gün aynı yeri gezmekten biraz sıkılmış durumdayım uzun zamandır bisiklete binip dolaşmak istiyorum hem benim için daha heyecanlı olur hem de günlük sporumu yaparken eğlenmiş olurum diye düşünüyorum bana istanbul içi uygun bisiklet önerebilecek tecrübeli kişiler yardımcı olursa sevinirim herkese sağlıklı günler. (Bütçe Maksimum 1000 TL)
Hangi modeli önerirsiniz acaba bakıyorum çok farklı modeller var bu konuda bilgim olmadığı için kararsız kaldım tavsiyeniz için teşekkür ederim3 sene önce 130 kg ile 20 yıllık depoda duran bisan nevada bisikletimle başladım bisiklete 15 kg verdikten sonra bisikletimi değiştirdim başlangıç seviyesi bi yol bisikleti almıştım günün sonunda toplamda 50 kg verip 80 kg ye kadar indim. onla olur mu bunla olur mu mtb yavaş yol hızlı vs. takılmaya gerek yok,amacın sağlıklı bir şekilde kilo vermek,hayatına hareket katmak anladığım kadarıyla.1000 tlye bi sürü ikinci el bisiklet var boyuna uygun olanı al sür.