Scudo Sports

Aşırı şişman biriyim ve bilgi birikiminize ihtiyacım var.

Arkadaşlar ben de kilolu biriyim bisiklet ise çocukluğumdan beri içimde kalma bir heves
Ablamın Pinokyo bisikleti vardı bana verdiler kısa süre sonra çalındı o gün bugündür hiç binmedim(20 sene olmuş)

Ben 190 boyunda 120 kiloyum size salcano ng 750 ti öneririm 27,5 üstü jant gerçekten çok rahat 4 haftadır kullanıyorum tık yok havasını bas yola devam et
Buradaki bütün yazıları tek tek okudum o yüzden yazma gereği duydum belki benim durumumda arkadaşlara faydam dokunur
0 almaya gücünüz yetmezse ikinci el temizlerinden almanızı öneririm
Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Ömer Ş.
Scudo
merhaba sizden tavsiye almak istiyorum benim oğlum 17 yaşına yeni girdi 1.85 boy ve 150 kilo civarı diyetisyenle beraber spor yapmak istiyor bisiklet sürmekte karar kıldı çünkü ayakları ağrıyor yürüyüş ve egzersiz yaparken ben bisikletten pek anlamıyorum oğlumu hangi bisiklet taşır bana bilgi verirsen çok memnun olurum saygılar

Son düzenleme:
Merhabalar. 176 boyundayım ve 130 kiloyum. Yıllardır kilo verme hevesim olsa da sadece yemeği düzenleyerek olmuyor bu iş. Bir şekilde spor da yapmak gerekiyor fakat yürü yürü insan sıkılıyor.
Zamanında Giant satan bir bisikletçi ve sağolsun Decathlon satıcıları, bu kiloyu kaldırabilecek bir bisiklet yok diyerek bütün hevesimi kaçırmışlardı. Bu forum sayesinde gayet te insanların binebildiklerini okuyorum.
10 yıl önce açılmış bir konu bu. Bütüm mesajları okudum. Buna benzer konulardaki mesajları da okumaya çalıştım. Belki ifadeleri doğru anlayamadım belki de gerçekten öyle fakat bazı çelişen bilgiler gördüm. Bilgi paylaşabilecek özellikle bisiklet kullanarak kilo vermiş kullanıcıların cevaplarına ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
- Kadro çelik mi alüminyum mu olmalı? Alüminyum sele borularında çatlama olabileceği yazılmıştı. Çelik kadrolu bisikletler daha uygun fiyatlı olmasına rağmen genelde alüminyum kadrolu bisikletler satılmakta.
- Önce basit ve ucuz bir model ile başlayıp daha sonra daha fiyatlı modellere geçmeyi mi önerirsiniz? Sadece bütçeye mi bağlı bu seçim? 2000-3000 TRY arası bir bütçe ayırabilirim.
- Carraro Sportive 321 model bir şehir bisikleti gördüm 1900 TRY fiyatla. Bu model hakkında olumlu yorumlar var forumda fakat kilolu kullanıcıların tercih ettiği bir model midir bu?
- Önümüzdeki kış ayları pandemiden dolayı yine evde geçecek gibi görünüyor. Ve home trainer almayı da düşünüyorum. Bu aletler hakkında fazla kilolu kullanıcıların deneyimi varsa paylaşabilirlerse sevinirim.
- Son dönemde çıkan modelleri de gözönünde bulundurarak f/p'ı yüksel önerebileceğiniz bir bisiklet var mı fazla kilolular için?
Saygılarımla.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: erhan erhan
@Cnn dkc merhaba 140 kiloda bisiklete başladım önce letgodan salcano ng750 modelini aldım
Önemli olan nokta jant teli sayisi fazla olsun çift jant olsun
Ben hergün düzenli işe gittim geldim akşam 8den sonra yemek yemedim yoğurt süt vs doğal şeyler kullandım fabrikasyon seker ve tuzlu birşey kullanmadım şimdi 102 kiloyum
Bisikleti kullanırken çok dikkat etmeli çukurlara kasislere sert girmemeli kilo max düzeyde olduğu için fazla dayanmaz
Ayakları yıpratmayacak şekilde standart sürüş normal ağrı hissedilebilir fakat ağrıdan acıya geçmesin zorlamasın ilk başlarda
Ilk sürüşlerde kişininağır yorğunluk hissetmesi normal zamanla vücut tempoyu tuttukça duzelecektir

Çoğu bisikletin üretici sayfasında ağırlık kapasitesi yazmaz. Yazanlarda da genelde 120-125 kg civarı görüyorum (binici+bisiklet). Yurt dışında fatbikelar çok öneriliyor, 200 kg'ye kadar taşıyabildikleri için ama ülkemizde satılanların ne kadar sağlam olduğu şüpheli. Yine de şu bisikleti değerlendirebilirsiniz, çelik kadro ve maşalı;

(link)

Merhabalar. 176 boyundayım ve 130 kiloyum. Yıllardır kilo verme hevesim olsa da sadece yemeği düzenleyerek olmuyor bu iş. Bir şekilde spor da yapmak gerekiyor fakat yürü yürü insan sıkılıyor.
Zamanında Giant satan bir bisikletçi ve sağolsun Decathlon satıcıları, bu kiloyu kaldırabilecek bir bisiklet yok diyerek bütün hevesimi kaçırmışlardı. Bu forum sayesinde gayet te insanların binebildiklerini okuyorum.
10 yıl önce açılmış bir konu bu. Bütüm mesajları okudum. Buna benzer konulardaki mesajları da okumaya çalıştım. Belki ifadeleri doğru anlayamadım belki de gerçekten öyle fakat bazı çelişen bilgiler gördüm. Bilgi paylaşabilecek özellikle bisiklet kullanarak kilo vermiş kullanıcıların cevaplarına ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
- Kadro çelik mi alüminyum mu olmalı? Alüminyum sele borularında çatlama olabileceği yazılmıştı. Çelik kadrolu bisikletler daha uygun fiyatlı olmasına rağmen genelde alüminyum kadrolu bisikletler satılmakta.
- Önce basit ve ucuz bir model ile başlayıp daha sonra daha fiyatlı modellere geçmeyi mi önerirsiniz? Sadece bütçeye mi bağlı bu seçim? 2000-3000 TRY arası bir bütçe ayırabilirim.
- Carraro Sportive 321 model bir şehir bisikleti gördüm 1900 TRY fiyatla. Bu model hakkında olumlu yorumlar var forumda fakat kilolu kullanıcıların tercih ettiği bir model midir bu?
- Önümüzdeki kış ayları pandemiden dolayı yine evde geçecek gibi görünüyor. Bu aletler hakkında fazla kilolu kullanıcıların deneyimi varsa paylaşabilirlerse sevinirim.
- Son dönemde çıkan modelleri de gözönünde bulundurarak f/p'ı yüksel önerebileceğiniz bir bisiklet var mı fazla kilolular için?
Saygılarımla.

Malesef kilo vermek sporla olmuyor.Kilo vermenin tek yolu yememek.Başka yolu yok.

@jazdegerd Hocam madem bu başlığa yazdınız, dürüst olarak cevap verebilmek için diyet konusuna değinmek gerek. Ben de diyetle yaklaşık 60 kg vermiş birisiyim. Yaşadıklarınızın çok benzerlerini yaşamışımdır.

Spor (bisiklet veya başka bir şey) kilo verme konusunda motivasyon aracı olabilir ama asıl enerji (kalori) farkını diyetle sağlayabilirsiniz. Ben ketojenik diyetle başlayıp intermittent fasting ile devam etmiştim diyetime. Diyetisyene gitmedim hiç ama gitmenizi öneririm. Benim kontrolsüz diyet yapmam mantıklı değildi, o zaman ihmal etmiştim.

Bisiklet konusunda 29", disk frenli dağ bisikleti öneririm. Çelik kadro bulabilirseniz alabilirsiniz, daha esnektir ama biraz ağır olacak. Full süspansiyon bisiklet almayın, ön maşa günlük kullanım için yeterli. Bence bulabileceğiniz en uygun fiyatlı bisikleti alın ayrıca, fazla harcamayın. Kilo verdikten sonra daha atak bir şey alırsınız.

Eğer havalar çok kötüleştiğinde evde bisiklet sürmeye devam etmek isterseniz turbo trainer veya roller almayı düşünebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Merhabalar,

Giriş kısmını çok uzatmak istemediğim için çok detaylandırmamıştım. Diyetisyene de gittim, kendim de denedim kilo vermeyi. Spor yapmadan 20-30 kilo verdim her defasında. Fakat işten vs den dolayı spordan kopmuş olduğum için geri almam da hızlı oldu. Ben sadece eskiden olduğu gibi tekrar bisiklete binmek istiyorum. Ve bu tabi ki diyetin destekleyicisi. Sadece sporla kilo verilebilecek yaşı malesef geçtim. :)

Cevaplar ve bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Seçimimde etkili olacak.

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
@jazdegerd Hocam bisiklet ne aldınız? Ben de birkaç senedir Corelli kullanıyorum, ağır olduğumdan mı yoksa bisiklet mi iyi değil bilmiyorum ama sürekli pedallarda, jantlarda, frenlerde falan sorun çıkarıyor. Aldığınız bisiklet nedir ve memnun musunuz? Ben de değiştirip ağır kaldırabilen bir dağ bisikleti düşünüyorum

merhaba, uzun zaman sonra konuyu tekrardan hortlatmak zorunda kaldım ben 186 cm boyunda 150 kilo civarındayım şu anda diyet yapıyorum ve havalar iyi oldukça günlük yürüyüş yapıyorum fakat her gün aynı yeri gezmekten biraz sıkılmış durumdayım uzun zamandır bisiklete binip dolaşmak istiyorum hem benim için daha heyecanlı olur hem de günlük sporumu yaparken eğlenmiş olurum diye düşünüyorum bana istanbul içi uygun bisiklet önerebilecek tecrübeli kişiler yardımcı olursa sevinirim herkese sağlıklı günler. (Bütçe Maksimum 1000 TL)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy
merhaba, uzun zaman sonra konuyu tekrardan hortlatmak zorunda kaldım ben 186 cm boyunda 150 kilo civarındayım şu anda diyet yapıyorum ve havalar iyi oldukça günlük yürüyüş yapıyorum fakat her gün aynı yeri gezmekten biraz sıkılmış durumdayım uzun zamandır bisiklete binip dolaşmak istiyorum hem benim için daha heyecanlı olur hem de günlük sporumu yaparken eğlenmiş olurum diye düşünüyorum bana istanbul içi uygun bisiklet önerebilecek tecrübeli kişiler yardımcı olursa sevinirim herkese sağlıklı günler. (Bütçe Maksimum 1000 TL)
Maalesef ki günümüz koşullarında max bütçeniz ile bir bisiklet bulmanız çok zor. Kesenin ağzını biraz daha açmanız gerekecek.

Maalesef ki günümüz koşullarında max bütçeniz ile bir bisiklet bulmanız çok zor. Kesenin ağzını biraz daha açmanız gerekecek.
tekrardan teşekkür ederim bütçenin dışında en uygun fiyata önerebileceğiniz ürün hangisidir

tekrardan teşekkür ederim bütçenin dışında en uygun fiyata önerebileceğiniz ürün hangisidir

İkinci el bisiklet araştırırsanız, bütçenizi biraz arttırarak işinizi görecek bisiklet bulabilirsiniz. Dağ bisikleti düşünüyorsanız ilk aklıma gelen kron xc450 oldu, şehir bisikletlerinde salcano city sport serileri de iş görür. Bu iki marka modelin ya da aşağıda linklerini verdiğim bisikletlerin ikinci elini araştırabilirsiniz. Kolay gelsin. İyilik,güzellik, şifalar dilerim.
(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: bozbala
İkinci el bisiklet araştırırsanız, bütçenizi biraz arttırarak işinizi görecek bisiklet bulabilirsiniz. Dağ bisikleti düşünüyorsanız ilk aklıma gelen kron xc450 oldu, şehir bisikletlerinde salcano city sport serileri de iş görür. Bu iki marka modelin ya da aşağıda linklerini verdiğim bisikletlerin ikinci elini araştırabilirsiniz. Kolay gelsin. İyilik,güzellik, şifalar dilerim.
İstanbul şehir içi dağ bisikleti sıkıntı olmaz mı acaba belki yavaş yavaş istanbul dışına çıkarım ama ilk başlarda istanbul içi dolaşmayı düşünüyorum dağ bisikleti almak mantıklı olur mu? Teşekkür ederim.

@bozbala öncelikle tez zamanda fazla kilolarınızı verip sağlığınıza kavuşursunuz inşallah. Bisiklet konusuna gelince arkadaşlara bütçe konusunda katılıyorum.O bütçeye ancak düşük model ve kalitede de bisikletler bulursunuz.Seçime gelicek olursak öncelikle dağ yol gravel den ziyade sizin kondiksiyon kazanmanız.Zaten kilolarınızı verip kondiksiyon kazanıp uzun mesafeler gitmeye başlayınca ; o bütçelere aldığınız bisiklet size yetmeyip daha üst model bir bisiklet isteyeceksiniz.

Corelli bakabilirsiniz fiyatları uygundur ve kadroları sağlamdır yanlış anlamayın lütfen

• Beğen
Tepkiler: Taha_ ve bozbala
2.ele yönelmeni tavsiye ederim. Belirlediğin bütçeyle alacağın sıfır bisiklet yok gibi şu an piyasada. Zaten belli bir kondisyona ulaşıp , kilo vermeye başlayınca muhtemelen daha üst bir modele geçmek isteyeceksin. Kron , sedona , salcano , carraro , corelli vb. markaların 2.el ilanlarına göz gezdir derim.

• Beğen
İstanbul şehir içi dağ bisikleti sıkıntı olmaz mı acaba belki yavaş yavaş istanbul dışına çıkarım ama ilk başlarda istanbul içi dolaşmayı düşünüyorum dağ bisikleti almak mantıklı olur mu? Teşekkür ederim.
Ben zaten dağ bisikleti önermedim. Dikkat ederseniz ' düşünürseniz ' diye belirttim. Şehir bisikleti olarak Salcano city sport serisini ve btiwin RC 100 modelini de ikinci el düşünebilirsiniz diye örnek gösterdim, bu bisikletleri de önermedim, örnek göstermeye çalıştım.( Özellikle RC 100 alacaksanız, ikinci elde megarance rubleli modellerine bakın ki vites oranları sizi üzmesin, ileride en fazla daha rahat oranla aynakolu değiştirirsiniz.)
Ama yine de tavsiye isterseniz ikinci el salcano city sport modelleri sizin işinizi görür, iyi seçim olur. Uygun fiyatlı bulabilirsiniz.

• Beğen
Ben zaten dağ bisikleti önermedim. Dikkat ederseniz ' düşünürseniz ' diye belirttim. Şehir bisikleti olarak Salcano city sport serisini ve btiwin RC 100 modelini de ikinci el düşünebilirsiniz diye örnek gösterdim, bu bisikletleri de önermedim, örnek göstermeye çalıştım.( Özellikle RC 100 alacaksanız, ikinci elde megarance rubleli modellerine bakın ki vites oranları sizi üzmesin, ileride en fazla daha rahat oranla aynakolu değiştirirsiniz.)
Ama yine de tavsiye isterseniz ikinci el salcano city sport modelleri sizin işinizi görür, iyi seçim olur. Uygun fiyatlı bulabilirsiniz.
Merhaba tekrardan teşekkür ederim "RC100 TRIBAN"
Bütçemi 2600 seviyesine getirsem önerdiğiniz sıfır bisiklet bu mu olurdu acaba eğer bunu al seni taşır iyidir derseniz taksitle almayı düşünüyorum teşekkür ederim.

2.ele yönelmeni tavsiye ederim. Belirlediğin bütçeyle alacağın sıfır bisiklet yok gibi şu an piyasada. Zaten belli bir kondisyona ulaşıp , kilo vermeye başlayınca muhtemelen daha üst bir modele geçmek isteyeceksin. Kron , sedona , salcano , carraro , corelli vb. markaların 2.el ilanlarına göz gezdir derim.

Corelli bakabilirsiniz fiyatları uygundur ve kadroları sağlamdır yanlış anlamayın lütfen

Sizin de 2600 3000 civarında boyum ve kiloma uygun sıfır bisiklet öneriniz var mıdır acaba teşekkürler.

Geri