Scudo Sports

Asgari ücret 2020 TL

Hay ağzına sağlık. Ülkedeki sol görüş umarım reisin başını artık yemeyecek.
Eşitlik istiyoruz diye diye kendilerini yakıp yıkıyorlardı.

Valla ben de anlamiyorum ne istiyorlar. Ulkeye ekonomik model olarak Cin'i secti, Rusya zaten kankamiz S400'ler cepte ( kullanamiyoruz ama olsun ). Bu kis komunizmi gelecek insallah.

Scudo
Valla ben de anlamiyorum ne istiyorlar. Ulkeye ekonomik model olarak Cin'i secti, Rusya zaten kankamiz S400'ler cepte ( kullanamiyoruz ama olsun ). Bu kis komunizmi gelecek insallah.
Tam burjuva oldum derken kominizm geldi arkadaş şansıma tüküreyim.

Altın 1000 TL oldu !
borsa da sert düşüş var kapattılar.

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: fatihgocmez
Trafoya kedi girer mi?

Asgari ücret 100 (yüz) lira olmalı. Tabii ki şartları var. Ekmek 1 kuruş, kira 5 lira, etin kilosu 25kuruş olur, yer içer yarını düşünmek zorunda kalmaz ise ahali, varsın asgari ücret 100 lira olsun. Ayfon varsın yine 20000 lira olsun. Gücü yeten alsın.

Tabiki komunizm sanmiyoruz, bu isin geyik tarafi.
Kapitalizmin kolelik ucreti ile calistirma geyigi ultra solcularin en sevdigi argumandir.

Ulkede kanunlari kapitalisler yapmiyor,
Vergilendirme politiklarini kapitalistler yapmiyor,
Piyasaya olan mudaheleleri kapitalistler yapmiyor,
Ortada bir kolelik var ise bunun en buyuk sorumlusu kanun yapicilardir.

Tabiki komunizm sanmiyoruz, bu isin geyik tarafi.
Kapitalizmin kolelik ucreti ile calistirma geyigi ultra solcularin en sevdigi argumandir.

Ulkede kanunlari kapitalisler yapmiyor,
Vergilendirme politiklarini kapitalistler yapmiyor,
Piyasaya olan mudaheleleri kapitalistler yapmiyor,
Ortada bir kolelik var ise bunun en buyuk sorumlusu kanun yapicilardir.
Bunların tamaminda söz hakki büyük sermaye sahiplerinde değil mi?
Kanunlar, vergi düzenlemeleri/aflari, piyasaya müdahaleler hep bu sermaye sahiplerinin çıkarına yapılıyor. Aksini hatırladığınız başka bir örnek var mi?

Kapitalistler bunları artık alenen halkı kamçılayarak değil kanun yapicilar sayesinde yapiyor. Bu durumda onu tutan ele değil de araca sorumluluk yüklemek naif bir düşünce.

Bunların tamaminda söz hakki büyük sermaye sahiplerinde değil mi?
Kanunlar, vergi düzenlemeleri/aflari, piyasaya müdahaleler hep bu sermaye sahiplerinin çıkarına yapılıyor. Aksini hatırladığınız başka bir örnek var mi?

Kapitalistler bunları artık alenen halkı kamçılayarak değil kanun yapicilar sayesinde yapiyor. Bu durumda onu tutan ele değil de araca sorumluluk yüklemek naif bir düşünce.
Burada bahsedilen kavram Crony Kapitalizm ise dediğinizde haklısınız.
Crony Kapitalizm dediğimiz şey, yani ahbap-çavuş kapitalizmi devlet ile birlikte hareket edip kendi avantajını sağlar.
(bknz. Koç ailesi, Sabancı ailesi vs.)
Bu sol görüş için karşıt ideolijiyi eleştirmenin en basit yanıdır.
Demem o ki, kapitalizmi temel olarak ahbap çavuş denklemine indirgemek hata olur.

Yine de buna rağmen ülkedeki tüm üretim araçlarının devlet kontrolünde olmasından;
neyi üretip üretemeyeceğinden ve neyi tüketip tüketemeyeceğine kadar
devletin söz sahibi olduğu bir sistem yerine günümüz şartlarında en optimum sistem olan kapitalizmi bence çöpe atmamamız gerekir.

Burada bahsedilen kavram Crony Kapitalizm ise dediğinizde haklısınız.
Crony Kapitalizm dediğimiz şey, yani ahbap-çavuş kapitalizmi devlet ile birlikte hareket edip kendi avantajını sağlar.
(bknz. Koç ailesi, Sabancı ailesi vs.)
Bu sol görüş için karşıt ideolijiyi eleştirmenin en basit yanıdır.
Demem o ki, kapitalizmi temel olarak ahbap çavuş denklemine indirgemek hata olur.

Yine de buna rağmen ülkedeki tüm üretim araçlarının devlet kontrolünde olmasından;
neyi üretip üretemeyeceğinden ve neyi tüketip tüketemeyeceğine kadar
devletin söz sahibi olduğu bir sistem yerine günümüz şartlarında en optimum sistem olan kapitalizmi bence çöpe atmamamız gerekir.
Kapitalizmin ilerlemeci tarafını ve bunun için şart olan özgürlükçü ortamı sağladığını inkar etmek mantıksız. Siyasi irade üzerindeki etkisinin sıradan vatandaştan fazla olduğunu söylemek istedim aslında. Iyi de ifade edememişim zaten.

asgari ücretin tr de bin küsur liralar olduğu zamanlar alman asgarisiyle bizimkini birim hesabıyla karşılaştırıp anlatmaya çalışan insanlar vardı.

Solcularımız, Mustafa Kemal burjuva devrimi yapmıştır diyor. Kestirip atıyor.

Şimdi asıl büyük sıkıntı tek kalemde vazgecilen asgari ucret vergileri oldu.Bakalim bunu neremizden yolacaklar.Nasil bir alacakliysa alacağından vaz geçiyor.Borca karşılık denk düşen kar payindan vaz geçiyor sanirim ağa bizle eyleniyor

ben çocukken dedem binadakilerden 8.000.000 lira ev kirası alıyordu (istanbul k. çekmece)

sonra ev kirası aniden 16.000.000 lira oldu (2001 krizi zamanı olduğu anlaşılıyor)

bunu hatırlayınca o tarihteki asgari ücreti araştırayım dedim aaaaa bi de ne göreyim, o vakit asgari ücret 120.000.000 liraymış

demek ki o tarihte konfeksiyonda ortacı olarak çalışan 15 yaşındaki bi çocuk bile iyi kötü tek başına ev geçindirebilirmiş

insan gerçekten hayret ediyor

ben çocukken dedem binadakilerden 8.000.000 lira ev kirası alıyordu (istanbul k. çekmece)

sonra ev kirası aniden 16.000.000 lira oldu (2001 krizi zamanı olduğu anlaşılıyor)

bunu hatırlayınca o tarihteki asgari ücreti araştırayım dedim aaaaa bi de ne göreyim, o vakit asgari ücret 120.000.000 liraymış

demek ki o tarihte konfeksiyonda ortacı olarak çalışan 15 yaşındaki bi çocuk bile iyi kötü tek başına ev geçindirebilirmiş

hocam onun hesabını bi ara yapmıştım. iyi bi makinacı o zamanlar aylık 1000 usd alıyordu(bugünün parasıyla). milletin memurluğu bırakıp makinacı olduğu zamanlar vardı.

O dönem su yoktu, tuvalet yoktu, buz dolabı yoktuuu yapmayın lütfen

Geri