oktay3833
Daimi Üye
- Tepki
- 268
- İsim
- oktay
Şu an 550-600 lira.Bunun fazlası var eksiği yok.1 teneke yağ da 38TL![]()
Çoğu patron asgari ücretten gelir vergisi kalktığı için maaşları asgari ücret düzeyine indirip kalanı elden vermeye başlar.asgari ücretten fazla alan işçilere %kaç yapılacak bakalım %50 çoğu patron vermez.
zaten asgari ücrete ne kadar zam yaparsa yapsın enflasyon bu şekilde olduğu sürece her yıl %50 zam yapsa gene yetmez.
Kesinlikle.Sistem zorla ittirir.Çoğu patron asgari ücretten gelir vergisi kalktığı için maaşları asgari ücret düzeyine indirip kalanı elden vermeye başlar.
Bunu yapan çok fazla işletme vardı zaten. Şimdi yenileri eklenir.
Objektif olmayı geçtim. Muhalif kanallarda bile bir asgari ücretle 4 adet çeyrek altın alabiliyorlar nasıl olacak düğüne maaşın 1/4 ünü mü verecekler falan saçmaladı. O sırada altyazıda çeyrek altın 1.400₺ yazısı geçmesi de cabası. Saflıkla aptallık arasında ince bir çizgi vardır ya hani. O çizgi artık yok hükmünde...Geçen seneki asgari ücretin şu an belirlenen asgari ücretten çok daha fazla alım gücü vardı. Bunu insanlar gerçekten hesap edemiyor mu, bakıyorum medyasına, sosyal medyasına, şişirdikçe şişiriyorlar, insanda biraz utanma duygusu olmaz mı, yok arkadaş nasıl bir zamanda nasıl bir zümreye denk geldik. Ayrıca 2022 yi bekleyen zamlarla alım gücü daha da düşecek. Belki 4250 TL bile haftayı kurtarmayacak. Herkes ucuz çalışacak suriyeli avına çıkacak, olmadı kapatacak dükkanı. O zaman da para olsa bile alacak ürün bulamayacağız. Yurt dışı da kötü, herkes başının çaresine bakacak havası var, eskiden hadi yılana sarılalım imf derdin, kredi derdin o da yok artık. Ben böyle bir dönem görmedim, duymadım. Allah korusun bir savaş ya da büyük bir doğal felaket olsa halimiz nice olur düşünmesi bile korkunç. Yıllar önce atılması gereken, katma değer üretecek yatırımlara şimdi yeni ekonomi planı diye sıfırdan başlamaktan bahsediyorlar. Arkadaş sen şimdi başlasan en az 10-15 yıl sonra bu yatırımlardan getiri sağlar düzlüğe çıkarsın, ee arada yaşayanlar ne olacak.
15,45 gr altın.asgari ücret an itibariyle 4 buçuk gram altın'a düştü
1 kasım 2002'de asgari ücret 10 gram altın idi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati:
● Asgari ücretli yılbaşından itibaren 468 kg ekmek alabilir. 2003 yılında asgari ücret ile 23 kg alırken, 2022’de 62 kg dana eti alacak. 2003’te 57 kg beyaz peynir alabilirken 2022’de 129 kg beyaz peynir alacak.
● 2003 yılında 11 tüp alınırken 2022’de 24 adet tüp alabilecek. 2003 yılında 124 litre benzin alabilirken 2022’de 489 litre benzin alabilecektir.
asgari ücretli benzini ne yapsın?
ev kiraları 2000, 5 lt nebati yağ 175 iken, tüpü napsın, peynir ekmek mi yesin sadece
asgari ucretli, memur, isci, muhendis, hemsire maaslarini esitleyen yoldas Erdoğan'a selam olsun. Turkiye'ye komunizm gelecekse, onu da reyiz getirecek elbette.
278588 dosyayı görüntüle
Hay ağzına sağlık. Ülkedeki sol görüş umarım reisin başını artık yemeyecek.asgari ucretli, memur, isci, muhendis, hemsire maaslarini esitleyen yoldas Erdoğan'a selam olsun. Turkiye'ye komunizm gelecekse, onu da reyiz getirecek elbette.
278588 dosyayı görüntüle
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati:
● Asgari ücretli yılbaşından itibaren 468 kg ekmek alabilir. 2003 yılında asgari ücret ile 23 kg alırken, 2022’de 62 kg dana eti alacak. 2003’te 57 kg beyaz peynir alabilirken 2022’de 129 kg beyaz peynir alacak.
● 2003 yılında 11 tüp alınırken 2022’de 24 adet tüp alabilecek. 2003 yılında 124 litre benzin alabilirken 2022’de 489 litre benzin alabilecektir.