Scudo Sports

Asgari ücret 2020 TL

Şimdi asıl büyük sıkıntı tek kalemde vazgecilen asgari ucret vergileri oldu.Bakalim bunu neremizden yolacaklar.Nasil bir alacakliysa alacağından vaz geçiyor.Borca karşılık denk düşen kar payindan vaz geçiyor sanirim ağa bizle eyleniyor
Bak bilader diyecek işveren. Seni asgari ücretten gösterelim, üstünü elden ödeyelim diyecek.

Scudo
Bak bilader diyecek işveren. Seni asgari ücretten gösterelim, üstünü elden ödeyelim diyecek.
Zaten yılardır bu yapılıyor. Ama burada yalnızca işverene yüklenmek olmaz. Bir işveren olarak defalarca iş görüşmesinde beni asgari ücretten gösterin farkı elden alırım hatta vermeyeceğiniz verginin de yarısını bana verin diyenleri gördüm. Alan razı veren razı yani.

Şimdi asgari ücretten vergi alınmayınca "ödemediğin vergiyi kırışalım beni asgariden gösterin" diyenler ne yapacak bakalım...
Nasil bir alacakliysa alacağından vaz geçiyor.
Asla. 20 yıldır bir kuruş ana para alacağından vaz geçmediler. Önceki dönemlerde vergi affı adı altında işlemler yapılırdı. 20 yıldır defalarca vergi yapılandırması yapıldı ve bunu ilk zamanlar vergi affı diye lanse etmeye çalıştılar fakat af yok. Bir kuruş alacağından vaz geçmek yok. Sadece işlemiş faizleri geri sarıp yeniden faiz koyarak taksitlendirme var. Burada en kârlı olanlar peşin ödeyenler oldu çünkü hatırı sayılır indirim (faizde ve cezasında) oluyor.

Alacağından vaz geçen alacaklı konumunda değil çünkü henüz oluşmamış bir borç var ortada. Borç da değil. Dün vardı bugun yok. Borç olması için önce nam ve hesabınıza işlenmiş olması gerekir. İşlenmemiş hiç bir şey alacak olmaz.

Düşünün size bile bunu yazdıracak kadar kendinizi borçlu hissettiriyorlar, peşinen kabul durumu 😁

• İnanılmaz
Tepkiler: Hami Bulut
Sanayiye gittik arabafa sıkıntı vardi.0rda yemek sektöründe olan bir kişiyle konuştuk..isveren ortagi..onu asgari ücret hakkında ne düşündüğünü sordum.10 kişi calisiyorsa 6 ya dusurceksin dedi.

Bu ülkede kayıtdışı istihdam bir devlet politikasıdır. Bunu bilen işverenler asgari ücretin bu kadar yükseltilmesini ciddiye almıyordur.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Bindik bir alamete ( şair burada alamet olarak bisiklet demektedir),
Gidiyoz kıyamete ( şair kalabalık bir granfondoya işaret eder, kıyamet kadar kalabalık olana).

Asgari ücret arttı diye zil takıp oynayanlar ocak ayını çıkarmadan daha yahu eski maaş kalsaydı da zamlar olmasaydı diyecekler ne yazık ki...
Sonra da şu başlıkta sevgilerini dile getirecekler...20211220_193134.jpg

Sanırım forumda bir kaç kez yazdım. Ama tekrar etmekte fayda var. İnsanlara günde 1600kcal yemek versinler, maaş falan vermesinler. Maduro diyetinin özü bu.

an itibariyle dolar 15 liranın altında
Bakalım dolar ne kadar bu rakam bandında kalacak? kalmasada hangi ürünün fiyatı düşecek! doların yükselmesi bahane edilerek!

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bakalım dolar ne kadar bu rakam bandında kalacak? kalmasada hangi ürünün fiyatı düşecek! doların yükselmesi bahane edilerek!
Deneyimle sabittir dolar bir çıktığı rakamı unutmaz. Elbette amerika birleşik devletleri artık biz tl kullanacağız derse o zaman başka.
Bizim esnaf zamma devam edecektir kusura bakmayın.
Son bir anektod, ithalatçı doları 30 liradan hesap ediyor. Muhtemelen hesap etmeye de devam edecek.
Olanın özeti, faiz yüzde 14. Ama dolara göre faiz diyelim ki yüzde 65. Aradaki yüzde 51 i ben sana öderim diyor. Boz dolarını, yatır tl ye diyor. Sonra ne olur onu da yazmayalım artık. Orası spoiler a girer.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Deneyimle sabittir dolar bir çıktığı rakamı unutmaz. Elbette amerika birleşik devletleri artık biz tl kullanacağız derse o zaman başka.
Son bir anektod, ithalatçı doları 30 liradan hesap ediyor. Muhtemelen hesap etmeye de devam edecek.
Olanın özeti, faiz yüzde 14. Ama dolara göre faiz diyelim ki yüzde 65. Aradaki yüzde 51 i ben sana öderim diyor. Boz dolarını, yatır tl ye diyor. Sonra ne olur onu da yazmayalım artık. Orası spoiler a girer.

Sonuna ünlem işareti koyarak yazmamın sebebi,zaten bunları ön görerek yazmamdandır.
Doların15 16 seviyelerinde kalması imkansız,tüketici güven endeksinin yerlerde olduğu bir ekonomik buhranın içerisindeyiz,dış yatırımcının ülkemiz ekonomisine olan güvensizliğinden bahsetmiyorum bile,yakıt fiyatlarında belki elli kuruşluk bir gerileme olur olmaz oda tam muamma,fakat doların yükselişini bahane ederek her şeye zam yapan firmaların rakamlarını geri çekmesini beklemek hayalcilikten öteye gitmez.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yeni ekonomi modeline gore devletimiz TL hesabindan zarar gorenlere ekstra faiz getirisi ile zararlarini karsilayacak.

Peki bu zarari nasil karsilayabilirler? Su an tek secenek para basacaklar.
Yani hem faiz artacak hem de enflasyon yaratilacak. Ve tum bu zarar bizlerin cebinden cikacak.

Nass guncelleniyor..

Bunu duyan kucuk yatirimci yastik alti dovizi bozdurmaya basladi. Gecici bir dusus yasaniyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Yağrın ben 18000 liralık bisletin fiyatını 13000 lira görmek istiyorum. Hodri meydan.
278765 dosyayı görüntüle

Bu olmamalı artık. Madem düştü, zamları da geri alsınlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
IMG_20211220_225058.jpg
Faize savas acanlar Tusiad'in cagrisini uygulamaya basladilar.
Yeni sistemde dovize endeskli sinirsiz faiz artirimi var. Faiz artiriminin adini degistirmis oldular.
Tabi bunu para basip yapacaklar ve tum yuku bizim sirtimiza yukleyecekler.

Bu gece olan biten her şey bu gecede kalacak. Sabah , bu sabah olduğu gibi berbat olacak.
Bugün BTC düştü,
Bugün dolar yükseldi,
Bugün fabrikamız personelin 3/1ini çıkartma kararı aldı.

Bugün bir şeylerin sonuydu. İşsizlik patlar, bugün olanlar yarın olmaya devam eder. Sanırım işsiz kalanlar bölümü açarsak bir kaç üye bulabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bu gece olan biten her şey bu gecede kalacak. Sabah , bu sabah olduğu gibi berbat olacak.
Bugün BTC düştü,
Bugün dolar yükseldi,
Bugün fabrikamız personelin 3/1ini çıkartma kararı aldı.

Bugün bir şeylerin sonuydu. İşsizlik patlar, bugün olanlar yarın olmaya devam eder. Sanırım işsiz kalanlar bölümü açarsak bir kaç üye bulabiliriz.
Gümrük birliğine girişimizi kutlamıştık, dolarizasyonu da kutluyoruz. Sen zarar etme, ben sana TL olarak farkını veririm demek, para 278770 dosyayı görüntülebasarım demek. Eh geçmiş olsun. Dedikleri gibi sonun başlangıcı.

Geri