Scudo Sports

Asabımı bozmayın ayağınızı denk alın.

Scudo
Sizde çekici çağırın adamın arabasını otoparka çektirin. Arasın dursun :D

Bakın başka meseleler olsa bu kadar hiddetlenen bir insan değilim. hatta çok efendi bir adam sayılırım çevremde. Ama bisikletlinin gördüğü muamele beni çileden çıkarıyor, gözüm kararıyor. Çünkü futbolun sadece fotbol olmadığı gibi bisiklette benim için sadece bisiklet değildir. Bütün moral değerlerin karşılık bulduğu bir simgedir bir metafordur. Bize yapılan saldırıyı bu nedenle özgürlük alanıma yapılan, yaşam biçimime yapılan bir saldırı olarak kabul ediyor direkt casus belli olarak karşılık veriyorum. Çok değil şu forumun sayfalarında bir tarama yaparasanız ne demek istediğimi anlayacaksınız: Bisiklet yürüyüşünde üzerine araba sürülen bisikletlilermi (bende yaşadım bir benzerini), yolda tacize uğrayan bisikletlilermi (geçen eskişehirli bir bisikletçi bu nedenle bisikleti bıraktı), bisiklet sürdüğü için polis tarafından tehdit edilen gençlermi. Daha gerisini saymıyorum. O nedenle tavrım net. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın diyenler olacaktır. Maksat karınca ile süleyman meselinde olduğu gibi tavrını ortaya koymak değilmi.

Konu sahibinin affına sığınarak alakasız birşey sormak istedim. "Ayağını denk almak" deyimi nereden geliyor acaba? Anlamı her yerde yazıyor (birilerinin kendisine karşı yapacakları muhtemel kötülüklere karşı uyanık olmak) ama ayak ve denklikten bu anlama nasıl ulaşılmış acaba? Kesin aramızda filolog vardır :)

Çevremdeki bisikletli ve motorcu arkadaşlarımla tartıştığımız konudur bu. Savunma sporu kursuna gidip ilahi adalet olmak. Bisikletle yol kenarından giderken üzerime süren şahinlerden, doğanlardan bıktım. Yanımdan geçerken kornaya basıp korkutmaya çalışıp üstüne birde kahkaha atanlardan bıktım. Bu tarz insanları bir güzel dövüp sahin/doğan forumlarına başlık açıp "sizin de sonunuz böyle olacak ayağınızı denk alın" demek istiyorum. Hayatlarımız başkalarının eğlencesi uğruna oyuncak olmuş durumda. Benim hayatımı tehlikeye atan herkes ölebilir. Hiç üzülmem üstüne ölüşünü izlerken kahkaha bile atarım.

Geçen yeni aracını alan bir arkadaşım, aracında sopa taşıdığını belirtti, kavga esnasında kullanacakmış, peki dedim sen sopayı kaldırıp adama saldırdığında, adamda silah varsa, çekip vurursa ve kendimi müdafa ettim derse ne diyeceksin dedim!!! Aynı şey sizin içinde geçerli, o otoparklarda kendi aracımı korumak için illaki bir tarafını krişe getirip, yanımdaki araçla olabildiğince çok mesafe bırakıyorum, bu tarz durumlarda el verdikçe sinirlenmeyip, çekip gideceksiniz.

Ne güzel demiş atalarımız 'söz ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir..'

Küçükken babam bana hep söyle derdi "sana zarar verene karşı boş durma".. Benim hayatımla,zevklerimle kimse oyuncak gibi oynayamaz.Böyle zarar veren insanlar her yerde var. Çok fazla kafanıza takmayın

@recep24ank
otoparklara trafik polisi bakmaz

----------------------------------------------------------

bir başka tip otopark hadisesi benim başıma gelmişti, aracımın arkasına park etmiş ve numara bırakmamıştı. arabayı başka arabaların sahiplerine ulaşarak zor bela 1,5 saatte çıkardım ve onun yüzünden gitmem gereken yere 2 saat geç kalmıştım.

halen ortalıklarda gözükmeyen za't-ı muhteremin aracının plakalarının ikisini de söktüm ve ofisime koydum, cama da numaramı yazdım koydum.

ertesi sabah aradı, önce telefonda verdim coşkuyu, sonra gel dedim plakanı al, gelince bir de eline verirken verdim coşkuyu :D

Not: coşku yanlış anlaşılmasın. hiç küfretmedim. genelde de küfretmem...

Beni sıkıştıran üstüne de küfür eden taksiyi ışıkta yakalamış ve dirseğimle vurup aynasını kırmışlığım var :D E ne yapsın önünde araba var yakalayamadı da.Böyle insanlara karşı konuşmak pek de iyi bir yöntem değil.Adamına göre muamele yapılmalı.Bulabilirsiniz bence de yanına bırakmayın hiçbir şekilde.

@Atahan Eker
hiç gerek yok. he spor için yapılıyorsa sağlık için yapılıyorsa o ayrı tabi. biber gazı kafidir bu hergeleler için. 30 dakika kıvranır. biber gazını sıkıp işinize bakacaksınız. aynı tempoda kaldığı yerden devam. kıvransın dursun karaktersiz.
yaşanmıştır.

Spor yapan insanların böyle şiddet söylemleri yazmaları veya yapmaları çok şaşırtıcı.

Bkz rahmetli Atatürk ne güzel demiş: "Ben sporcunun zeki, çevik ve AHLAKLIsını severim"

maalesef spor yapan insanlara şiddet uygulama gibi bir anlayış yerleşmiş durumda. bisiklet kullanımının yoğun olduğu noktalarda bile bazı sürücüler eğlence olsun diye bisikletlileri taciz ediyorlar. kimi insanlar (arkadaş çevremde bile mevcut) direksiyona geçince her şeyi kendi hakkı gören bir tavır içine giriyorlar ve trafikte güçsüz gördüklerinin hakkını gasp etmeyi marifet saymaya başlıyorlar. trafikte en çok sorun çıkaran taksici, minibüsçü kesim (her meslek grubunda olduğu gibi bu mesleklerdeki az sayıda düzgün insanı tenzih ederim) tacizkar bir sürüş tarzıyla insanların can güvenliğini tehdit ediyorlar, sopa, bıçak, tornavida gibi silahlar kullanıyorlar ve herkesin kendilerinden çekindiğini biliyorlar. guguk sistemimiz de insanları zorbalara karşı korumadığı için iş başa düşüyor. biber spreyi yerinde bir savunma yöntemi. yoksa kesinlikle yumruk tekme kullanmaya çalışmayın. çünkü karşınızdaki kişi işini şansa bırakmayacak. eğer delici kesici aletlerle yapılan bir saldırıya uğrayıp saldırganı biber spreyi kullanarak bertaraf ettiyseniz saldırının devam etmemesi için saldırganın parmaklarına ve çeşitli eklem yerlerine gerekli müdahaleyi yapmanız da kişisel güvenliğiniz açısından önemlidir. özellikle minibüsçü saldırısına uğrarsanız saldırıyı bertaraf ettikten sonra bir an önce oradan uzaklaşın. yoksa diğer minibüsçüler gelip sırtlan sürüsü gibi parçalara ayırırlar bedeninizi. kazasız belasız sürüşler dilerim.

Tamam insan uğraştığı şeyle hemhal olur, dünyaya o gözle bakmaya başlar ama her şeyi bisiklet perspektifinde görmeyi bırakın artık lütfen. Araç sürerken şehir içi limit olan 55km/s hızla giderken bile şoför her şeyi göremeyebilir. Bunu da kasıtla yapmaz, aynalar kısıtlı görüş alanı sunar ki bu kör noktada bırakın bisikleti koca arabayı göremeyebilirsiniz. Hemen böyle bir durumda lanet okumak veya art niyet aramaya gerek yok.

Bir keresinde bir opel astra yanimdan son hiz gecmisti aramizda santimler kalmıstı ve cok korktum tabi.Bende o anda ani refleks ile birlikte elimle yavas yavas hareketi yaptim ve surusume kaldigim yerden devam ettim.Megerse bu adam kufur ettim sanmis.100 metre ilerinde durdu indi ve uzerime yurumeye basladi.Tesadufe bakin ki arkadada camii kahvesi vardi ve icinde babamin arkadaslari vardi uzerime dogru yurudugunu gorunce birden ayaga kalktilar ve adami kardesim bas git isine diyerek uzaklastirdilar.Adam en son arabaya binerken "Seninle gorusucez oglum" dedi ve gitti.

Bu tarafta magdur biziz haklisiniz. Ben bu durumlarda hep sunu dusunuyorm. Boyle davrananlar nedn boyle acaba. En basitinden bisiklet gruplariyla geziye gitmemeye calisan biriyimdir mumkun oldugunca. Cunki baskalarinin arkamdan hos olmayan seyler soylemesini istemem. Gecenlerde bir busuklet grubuyla tura katildim. 20-30 kadr arkadasla. Biz bisiklet sporculari olarak o kdr nizami o kdr duzenli olmaliyizki gorenler bize imrenmeli derim hep. Halbuki grup lideri o kdr anlatmis olmasina, kurallari o kdr soylemis olmasina ragmen bisikletli arkadaslar yollarda oyle bir gidiyorduki anlatamam. Sol serit acik olacak diye bas bas bagrilmasina ragmen araclara yolvermemeler aracin onune aniden atlamalar vs vs. O hengamede sinirlenen araclar yaniminzdan jet gibi gecti gitti. Kimbilir nelerde dediler o ayri. Simdi bu adamlardan yani onlara bisikletliler tarafindan bu durjmlar yasatilan adamlardan nasil hosgorus beklenebilir? Sahsen ben o arkadaslarimin yaptigi hareketlerden dolayi inanin orda utaniyorum ve bu suruculerden bize saygi bekleyemiyorjm ne yazikki. Belki o hale getiren arkadasta boyle bir durum yasamistir bilinmez. Bizim sporu yapan arkadaslardaki en sevmedigim tavir ukala tavirlar. Yapcak bisey yok. Bizim sektorde boyle iste

• Beğen
Tepkiler: Ahmet-E ve pacman
Geri