Scudo Sports

Asabımı bozmayın ayağınızı denk alın.

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.184
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Dün çıkışta işyerinin bisiklet parkında bisikleti yerlerde buldum. Tabi hemen tepemin tası attı. Bir lavuk yere monteli olmayan bisiklet parkını aracına park yeri açmak için çekmiş bisikletlikte ne kadar bisiklet varsa hepsi yerle yeksan olmuştu. Bu lavuk 'ulan bu bisikletliler similik, ezik, ses çıkarmayan adamlardır nede olsa. Ben ne yapsam sesini çıkarmazlar' diye düşünmüştü zannımca. Bu lavuk bizi lümpenlerden zannetmişti. Hemen güvenlik klübesine gittim. Bu parkı kim çekti dedim. Bu parkı kim çektiyse o adama söyleyin benim odama kadar gelecek onun yüzüne küfredeceğim dedim.
Artık tırsmak, yusuflamak olayı yok. Bu adamlara bisikletliye saygılı olmayı öğreteceğim. Yeni misyonum bu. Ya öğrenecekler ya öğrenecekler.

Scudo
mehmet bey dikkat ediyorum paylaşımlarınıza, mesajlarınıza asabi bir kişiliğiniz var zannımca. yalnız bu şekilde bir tavır haklıyken haksız konuma düşmenize sebebiyetten başka bir işe yaramaz. daha sakin olun. altta kalın demiyorum sadece daha temkinli, mantıklı. gözünüz kararmasın. elbette orada bir ahlaksızlık var. bisiklet parkında bisikletiniz yerdeyse ve bisikletinizin yerinde bir araba varsa şayet siz haklısınız ve kimin başına gelirse gelsin illaki sinirlenecektir. yalnız tepki bu şekilde olmamalı. zaten bilinçsiz-eğitimsiz insanların bisikletçilere yaklaşımı belli. bizde her durumda yakındığımız bu insanlardan olamayız. ayrıca böyle bir hareket genel manada bisikletçilerin zaten sıkıntılı olan durumlarını olumsuz etkileyecektir hemde siz düşman kazanmış olursunuz.
insanlar iyice manyaklaşmış. birisi gidiyor dükkanın camına kar topu atıldığı diye hiç acımadan adam öldürüyor.
he siz ilgili kişi ile konuştunuz ve ikinci kez yaşandı böyle bir olay o zaman işte farklı tedbirler alınabilir.

@mehmetsunu Mehmet bey benim içinde bir iki sunturlu küfür edin. Yardım lazımsa gelelim. Atalarımız güzel demiş " Dinsizin hakkından, imansız gelir ".

@aeneskral
Bazı durumlarda çok tedbirli olmanın alemi yok bence. "Bazen şiddet iyi amaçlar için kullanılabilir" ( V for Vendetta ).

Bi konuş bakalım vatandaşla niye öyle yapmış... Cevabını doğrusu bende merak ediyorum...

@Mustafa balcı
yapan şahsın mehmet bey'i bulması lazım gelir. hayırlısı diyelim.
böyle vicdansızlar her yerde. sadece bisiklet ile ilgili bir konuda değil. ben aracımı yeni almıştım ertesi günü gri renkli bir araç büyük ihtimal park ettiği yerden çıkarken ön sol bölümü komple boydan boya çizmiş. far vs. hepsi gitmişti. görünce o kadar çok sinirlendim ki. aracın daha ikinci gününde böyle bir sıkıntı yaşamam beni haddinden fazla sinirlenmişti. ortaya ortaya sokak ortasında bağırdığımı hatırlıyorum. tamda o aralarda bir şekilde bunu yapan ile karşılassaydım çok kötü şeyler olabilirdi. allah'ın hikmeti dedim sonradan şükrettim iyi ki karşılaşmamışız. araçta kocaman telefon numaram ve ismim yazar. halbuki arasa helallik istese ne olurdu. ne kaybederdi. hiçbir şey. önce insan olmak lazım. böylelerle tutup kavga etseniz sizinde ondan aşağı yanınız kalmaz. bu sebepten kötüyle kötü olmamak gerekir. bazen küçücük bir şeyden kıvılcım çıkar birde bakmışsınız orman kül olmuş. sonra pişmanlık da fayda vermez.

Kamera yok mu orada? Kauni gecerliligi nnedir bilmiyorum ama bir avukat tanidiginiz vb. varsa danisin. Bilerek ve isteyerek mala zarar verdigi icin hem aracin sahibine hemde mudahalede bulunmayan park yerine karsi bir hakliliginiz yaptiriminiz oluyor mu sorun?
Bugun bu adama hakaret, obur gun digerine siddet nereye kadar...
Yazili dilekce ile ilgili kisi/kurumlara sikayet etmek, kanuni bir haklilik varsa buna basvurmak en dogrusu. Hersey kayit altina alinmis olur. Soz ucar yazi kalir ve resmi islerde yazili kayit esastir!
Oncelikle yazili olarak geregini yapan hakli olur. Sozle siddetle isini cozen ise hakli bir gerekcesi olsa bile haksiz duruma duser bu baglamda :/

@Ebubekir

Mevzu derin. mehmetsunu bisikletine zarar veren adamı bulup cezasını verirse hapiste ona kim bakacak filan.

@Yusuf Yılmazvural Baba konuda adın gecınce üstüne alındın galıba :D Geçenlerde SPD cıkmayınca bisiklette ben de yere düştük biliyon mu? -Bilmiyorsan şimdi söledim.-Napak biz de SPD ıle tartısmaya mı gırek? Yoksa Guvenlık kulubesıne gıdıp ,gardaş bu bisiklet parkı montelı oldugu halde bu lavuk nasıl söktü mu dıyek ? Ne diyek bılemedım? :eek:

Güvenlikçiler yapanı görmediklerini söylediler. Park yeri kamera açısında değil. Gelen hergele belliki giriş yerine yakın diye arabasına yer açmak için park yerini sürükledi. Parkta bulunan 4-5 kadar bisiklet yere düşmüştü. işyerinden birilerinin yapacağını zannetmiyorum. Çünkü bisiklet konusunda hassasiyetimi herkes bilir.

Araç geldiğinizde halen orada ise plakasından bulabilirsiniz ama araç yok ise imkanı yok gibi

Hemen trafik polislerine tutanak tutturun. Maddi manevi tazminat davası açın. Fotoğraflarını da çekin. itiraz edebilir. Bisikletinizin fiyatını da 10.000 TL. olarak kayda geçirin. Ayrıca park ihlali olarak ta trafiğe şikayet edin ki ayrıca ceza yesin.

Geri