Scudo Sports

Artık Decathlon'da enerji jeli var.

Fiyatları bu gıda konusunda Türkiye de daha pahalı fakat giyim konusunda ise Fransa Decathlon daha pahalı . Powerbar Türkiye de 7 lira civarı gözüküoyr sitelerde ki bu eski fiyatı fakat Fransa Decathlon da 4.5 TL idi ben aldığımda bu ürünler daha yaygın Avrupa'da bulması kolay ve ucuz. Multipower satışa konsun zaten hemen bitecektir :)

Scudo
Ürünün adet fiyatı iyiymiş. Ben de yaklaşık 1 yıldır aşağıdaki ürünü, 80km. ve üstü turlarda kullanıyorum.
Yarışlara katılmıyorum ancak performans bakımından farkı hissediyorum.
(link)
http://cdn.supplementler.com/Assets/Supplementler/Thumbs/qnt_energel_75_ml_1842.jpeg

2 hafta sonraki duatlon yarışında kullanmayı düşünüyorum enerji jellerini. 5k koşu, 20k bisiklet, 2.5k koşu şeklinde olacak. Acaba ne sıklıkla, kaç tane ve ne zaman içmem gerekir ?

Merhaba @Berk Mercancı .
Yarış öncesi ısınmanız bittikten sonra 1 adet alın. 5 K lık koşunun sonunda 1 adet ve bisikletin son 3-4 kmsinde 1 adet toplamda 3 adet işinizi görür. Spor esnasında performansa göre yaklaşık 30-45'er dklık periyotlar halinde almak uygundur.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Merhaba,dün biraz araştırma Yaptım ve antrenmanlara yardımcı olsun diye,sağlıklı,doğal olsun diye şu şekilde minik arkadaşlar hazırladım.İsterseniz sizde evde yapabilirsiniz Yapımı çok kolay.
Sabah kahvaltı edicek vaktiniz yok mu ? Atın ağzınıza 5-6 tane faydasını Göreceksiniz
Yada antrenmanda..vs.
Hazırlanış:
7-8 tane kuru kayısı
7-8 tane hurma
Bir avucun Yarısı kadar ceviz
Bir avuç badem
İsteğe göre kabak çekirdeği (yarım avuç)
Yarım avuç yaban mersini

Hurmaları,kabak çekirdeğini ayıkladıktan sonra badem,kabak çekirdeği,cevizi blenderde karıştırın sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.Oluşan karışımı top top yapın veya Dikdörtgen gofret şekline getirip buzdolabına atın.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    82,4 KB · Okunma: 197
  • image.jpg
    image.jpg
    75,4 KB · Okunma: 206
@Berk Mercancı Yarışmadan önce mutlaka ama mutlaka antrenmanda dene.Vucut bu tip aşırı konsantre gıdalara farklı reaksiyonlar veriyor.Mide de yanma aşırı susama beklenen etkiler.Eğer bu etkiler çok rahatsız ederse yarışta kullanma derim.
Yarışmalara katılmayanlar için bu tip ürünleri çok gerekli bulmuyorum.Aşırı suni geliyor bana. Ben bazı yarışlarda dahi kullanmıyorum.Uzun ve tempolu sürüş planlıyorsanız hava sıcaksa İzotonik içecek başta olmak üzere 1 jel 1 protein bar yanınızda acil durum için bulunsun .Normal şartlarda ilave doğal gıdalar size yetecektir.Ballı limonlu su karışımı çoğu kez bana yetiyor.Ancak bir çok bisikletçi benzinlikte veya uygun yerde duruyor biraz dinleniyor .Bu tarz sürüşler için ise bence hiç gerekli değil. Biz yarış öncesi haftalık km leri artırdığımız dönemlerde 100+ seleden inmeden antrenman planladığımızda ancak kullanıyoruz. Takdir sizin .

Bu sene decathlon baya gelistiriyo kendini baya iyi seyler getirmeye başladilar

@Berk Mercancı saate,sürüşe göre değişir ama 30-60 gr gibi bir miktar karbonhiadrat tüketimi iyi bir yarışta saat başına yeterli gelecektir ,
1 gr KarbonHidrat 4 kaloriye denk geliyor .
Tour de France düzeyinde sporcular bir etapda 5000-6000 kalori harcadıkları oluyor.Tabi onlara bakarsa saatte 2-3 gel ve 1-2 enerji barı ve 500 ml su tüketmek gerek. Ayrıca bu yarışçılar 4-5 saat sürdüğü için en kısa etap ilk saat sonunda beslenmek zorundalar çünkü kan değerlerini sürekli yüksek tutmalılar.
Harcayacağın enerjiye göre bir tahmin yapman daha iyi olur. Eğer bir kalori, nabız saati kullandıyorsan antrenmanlarda onla da harcadığın kalorini hesaplayabilir ve harcama miktarına göre de ne kadar enerji jeli alman gereken hesaplaman gerekir. Fakat iyi bir kahvaltı ve 1 gel ile yarışı tamamlama ihtimalinde yok değil.

Kahvaltıyı mideyi fazla doldurmadan yapmaya çalışıyorum antrenmandan yaklaşık 1 saat öncesinde. Yine aynı şekilde kahvaltı yapıp bisikletin 2.-3. turunda bi tane jel, son koşunun başında da bi tane alsam sanırım yeterli olur diye düşünüyorum.

Nabız saatim yok maalesef ama cumartesi günü yarışın provasını yapıcam. Stravanın tahmini kalori hesabını kullanırım artık aşağı yukarı bi değer verir..

@Hasan SAYLIK Marmara Forum Decathlon'da enerji jelleri mevcut.

@Hasan SAYLIK bugün sabah 10:00 da mağazaya gittim vardı adet fiyatı 4.5 TL 5 Tl gibi bir şeydi aldım sonra geri bıraktım :)

Bahsi geçen jeli geçtiğim pazar günü 70 km. civarı tur esnasında kullandım. Daha önce kullandığım Energel'den daha fazla memnun kalmıştım. Bu jel uyarıcı ve tamam pilin bittiyse al benden bir tane iç ve kendine gel formunda değil. Ben memnun kalmadım.

qnt energel'i yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve daha fazla memnun kaldığımı söyleyebilirim.
(link)

(link)

aptonia iso'yu ise kullanıyorum ve gerçekten güzel bir ürün.

decathlonda satılan MULTIPOWER L-CARNITINE kullanıp deneyen bilgisi olan var mı ?

@Mehmet H.

1 tane satın aldım, kısmetse bu pazar günü deneyeceğim. :)

Decathlon'daki enerji jelinden ben pek memnun kalmadım. Ciddi bir turda denemedim daha. Geneli düz olan 100+ km'lik bir yol için mesela, ne olur bilmiyorum.

Enerji içecekleri vücuda canlılık veriyor ancak bu işi yapan aslında içerisindeki yoğun kafein. Kafein kan basıncısını artırdığı için antrenman sırasında tehlikeli olabilir diye düşünüyorum. Üşenmezsem evde kendim karışım hazırlıyorum. Maden suyu (gazını kaçırılmış), limon, bal ve su karışımı yapıyorum. Kafein almadan sizde değişik karışımlar hazırlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
Arkadaşlar şu jellerden sitede hala yok stoklar bitecek yakında, deneme amaçlı 5-10 tane alıp gönderebilecek var mı ?

Geri