Scudo Sports

Artık Decathlon'da enerji jeli var.

Herkesin sürüş süresi, sürüş şekli farklı bunları belirtmekte fayda var, ben 4 saat civarı performans odaklı sürüşler yapıyorum ve sadece o günler kullanmak için ki zaten 4 saat için en fazla 2 tane alacağımı da biliyorum. İncir gibi ürünlerde cebime atıyorum sürekli yanımda bulunduruyorum fakat memlekete gidine kadar incirim bitti yaz aylarında da daha kolay kana karışıp AYDIN sıcağında beni bunaltmayacak ve sindirim sorunu yaşatmayacağını düşündüğüm için kendime Gel arıyorum. Şimdiye kadar denediklerim içerisinde en iyisi Power Gel in Elmalı olanı. Farklı markalarda denemekde zarar görmüyorum. 1-2 saatlik gezinti amaçlı maksatlı araştırma içerisinde de değilim.

18599 dosyayı görüntüle

Power Bar markanın jelinde ki gram bazı kalori değerleri tablodaki gibidir. Bir pakette yani 41 gr'da 107 Kilokalori yani 455 Kilojoule enerji mevcut tabloya göre.

Scudo
multipower energeli öneririm bittiğiniz anda size yardımcı oluyor özellikle yarışlarda çok etki ediyor bacaklara ve vücuda güzel bir enerji geliyor takviyesiz olmuyor illaki istiyor bi süreden sonra vücut

@Hasan Saylık
Elmalısını nereden satın aldın? ben sadece limonlu bulabiliyorum şansıma.

@Ardaa Fransa'dan Decathlon'dan uygun fiyata bulmuştum çeşitli markalardan almıştım fakat hepsi bitti sadece Power Gel 'den 3 tane saklıyorum yarışlar için, 2 si elmalı 1 si çilekli.

@Melih Çolak Multipower nerde satılır ?

@Ardaa Az önce farkettim pedalbisiklet sayfasında elmalı ve vanilyalı PowerBar Gel mevcut diyor eğer bi yanlışlık yoksa arayıp sormakta fayda var .(link)

@Hasan Saylık

Teşekkürler bilgi için. Ben İstanbul cevahir avm deki GNC mağazasından alıyordum. Burasıyla bi görüşeyim ozaman :harika:

Türkiye'deki Decathlon stoklarında Aptonia İzotonik Toz kalmamış. sorduğumda da uzunca bir süre gelmeyebilir dediler. İzotonik toz içecek olarak tavsiyesi olan var mıdır?

@feversea gel ve bar neyse de izotonik içeceğe para vermeye gerek yok bence, internette çeşitli basit tarifler var, bunlar da izotonik içecek olarak işinizi görecektir. Mesela en basitinden yeşil çay+şeker+tuz sonra biraz buzlukta beklet mis gibi izotonik içecek :)

@Yiğit Kirazpınar çok haklısınız. Birde bende şu tarz bi düşünce var. Bunları alarak kendimizi kandırdığımızı düşünüyorum. Bi çeşit doping gibi yani. İnsanın normal gücünü çeviriyor. Olandan fazlasını elde etmeye yarıyor ama kişisel olarak bana sanki "hile yapıyormuşuz" gibi geliyor. O sebeple kullamamayı tercih ediyorum. 1 adet evde var. Belki birgün lazim olue diye duruyor hepsu o. Öylece durup tarihi geçecek muhtemelen

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
@lealtad Kardeşim düşüncena kısmen katılıyorum ama düzeltmem gereken yerler var çok haklısın pek bir işe yaramıyor insan kendini kandırıyor, enrgel tüketmek ve 1 muz yemek yada biraz cevizli sucuk yemek aynı kapıya çıkıyor basit şekerden başka hiçbirşey değil, ama doping konusuna gelirsek o çok ayrı birşey onlar gerçek ilaçlar ve tamamen farklı bir konu. Zaten var olan enerjimizi kullanıyoruz bu tarz ürünler sadece pisikolojik etki yaratıyor yoksa enerji verdiği falan yok sadece kaybettiğin karbonhidratı yerine koyuyorsun acıkınca yemek yemek ile aynı şey ama profesyonel olarak spor yapan sporcuları ayrı tutalım çünkü yemeğin hazım ve sindirim süreci vardır bu tarz ürünlerde is bu süre çok ama çok kısadır oyüzden bisikletten inmeden midesinin şişkinliğinin inmesini beklemeden saatlerce antrenman yapabilirler.

Bu arada yakında evde nasıl enerji bar, enerji içeceği, protein bar ve tahıl bar videoları çekip paylaşıcam forumda belki yararı dokunur;)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Evde yapmak çok mantıklı fakat bulunabilir ürünler ve gıdalarla yapanı daha görmedim. Ayrıca bunlar doping değil bir yarışa girseniz kimse size ne yapıyorsun diye sormaz. EVet incir, çikolata,vs gibi gıdalar enerji veriyor fakat bir Jel gibi hızlıca kana karışmıyor çünkü o ürünler sindrilmesi lazım. O hızda mıdır bilmiyorum ama kuru incir ve kuru üzüm kadar kana karışan da gıda yok. Gezintiye çıkacak olsam bende alırım çikolata yada meyve suyu hem gıda hem su...

@Hasan Saylık Çok hızlı sindirilebilen ve kabonhidrat oranı çok yüksek bir energel Haribo dur :) İçinde %75-80 oranında dextroz vardır ve bu kana en hızlı karışan karbonhidrat çeşididir tavsiye ederim :harika:

Bu arada ben videoyu hazırlıycam yakın zamanda ve hepsi markette bulabileceğimiz malzemeler olucak inanın bana ;)

@Yiğit Kirazpınar aynen öyle. Bencede psikolojik etkisi daha ağır basar. Birde doping daha farklı elbettw lakin bunları kullanmaktansa ben uzun bi turda enerjimi yitirdiysem eğer ve +50 ve üzeri mesafem var ise örneğin gider bi suffle yerim. Yeterince şekeri var. Hem gerekli enerjiyi verip hemde damağa iyi geliyor;) Tabi normal turlar değil performans turlarında ancak. Zaten bu aralar saldım biraz ramazandan sonra hazır yemek yemeyi bırakmışken sağlam bi diyete girmek lazım bence:harika:

• Beğen
@lealtad Bence Bu karbonhidrat alma mantığı güzel oturmuş kardeşim ama sufleler waffle lar falan derken ooh diyorum :D oyüzden yulaf ezmesi yemek bence süper olur hem yavaş indirilip yavaş şekilde kullanılır uzuunca bir süre enerji verir, 100 gr yulaf ezmesi(eti lifalif) 70 gr karbonhidrat var onu yoğurtla yada iki yumurta ile karıştırıp omlet yaparsan 3-4 saatlik bir turu karşılar emin ol ama performans turu ise 1-2 saati ancak karşılar heleki tırmanış falan varsa:harika:

@Yiğit Kirazpınar oda olabilirmiş aslında:harika: Ama şeker yada karbonhidrat, ne olursa olsun asıl önemlisi çıtayı aşmamak bence. Yarım saat 20 km ortalama ile düz yolda bisiklet sürücem diye 2 kg tatlı ymekde saçma:D

• Beğen
@lealtad Kesinlikle çok haklısın ve bunu yapan çok insan var bisiklet çok kalori yaktırıyormuş deyip abanıyorlar:D

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@Yiğit Kirazpınar ben kola falan zaten içmiyordum. Son bikaç aydır biraz saldım ama ramazan ile beraber, abur cubur, çikolata, gofret, meyve suyu, meyveli sodalar-gazozlar, kek, dondurma(ayda bir belki yerim), milkshake vs.. tamamen bırakıp güzel bi diyet planlıyorum;) Antrenman günlerinde 100-200 km üzeri ise yemek biraz fazla olur onun dışında normal yemek de indirgenir zaten. Aşırıya kaçılmaz. Performans sürüşlerinden önce falan biraz karbonhidrat takviyesi olur o kadar. Sonuçta bisikletten yarım kilo atacağız diye dünya para veriyoruz ya bi yandan da abur cubura para vermeden kendimizden bikaç kilo atalım:harika:

Geri