@ender89
Öyle düşünmeyiniz, tuz ruhu da plastiğe hiçbir zarar vermezken bakırı söker atar.
En yakın zamanda sisteminizdeki yağı orjinal Shimano yağ ile değiştirmenizi öneriyorum. İstanbuldasınız, belli başlı birkaç bisikletçi var; kaçkar bisiklet, yeşil, velespit, tandem, delta vs... Herhangi birine gittiğinizde kolaylıkla temin edebilirsiniz.
Olmadık zamanda hidrolik sistemin içinde bir arıza olupta kazaya sebebiyet verirse adresinizi gönderin yaralara sürmeniz için size forum ailesi olarak bir galon bebek yağı gönderelim... Eminimki yabancı forumlarda yaraya iyi geldiğide yazıyordur.
Size gönül rahatlığıyla söylemek isterimki o yazıları bende okudum fakat o yazılar herhangi bir şekilde yolda kalma durumunda (siz bisikletçiye gidene kadarki süre için) öneriyorlar. Koyun bunu tepe tepede kullanın gibi bir tabir yok.
MTBR yorumlarından: you can use water if you really need to bleed your brakes right away. or baby oil.
Baby oil just slows down the action, being more viscous than the standard fluid, and in the early single piston Louise (non-self adjusting calipers) days, it was the emergency fluid of choise, as many drug stores stocked it. Motorcycle fork oil was prefered
Baby oil also has a lot of additives in it that dont want to be in your brakes for any length of time.
Lütfen yapmayın arkadaşlar, biraz mantıklı düşünelim. Shimanonun o kadar mühendisi bilmiyormu buna bebek yağı koymayı. Yukarıdaki yazıları ingilizce bildiğinizi varsayarak koydum, lütfen okuyunuz!