Scudo Sports

Arkadaşlar fren yağı için yardım(Bebek yağı kullandım:D)

evet mehmet hakklısın sikayet etmek için bile henüz erken biliyorum ama napim dışarda hava kötü yapcak bişi yok, bende habire bisikletle uğraşıyorum.(cicim ayları:D )

Scudo
İşimiz var seninle o halde , madem bebek yağıyla haşır neşirsin , iç lastikleri pudrala birde, lastiği sökmeyi öğrenirsin böylelikle. :) (Samimiyetine sığınarak böyle şaka yapıyorum.)

Yağı değiştirdikten sonra sonuçları bildirmeyi unutma.

Selamlar...

ben şakadan anlarım rahat olun ;)
değiştirirken video çekmeyi düşünüyorum diğer arkadaşlara da bilgi olsun diye. şırıngalarım, serumlarım filan herşey tam takım eczaneden hepsini 3tl ye aldım :)
ama video çekcek eleman sıkıntısı var malum bir tanesi bana yardım etcek:D
3. şart

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
@Turkishflier

shimanoların hidroliği dot yağı değildir mineral yağdır Benzinciden hatta marketten bulabileceğin yağ dot yağıdır shimano ya dökünce o yağı hidrolik fren çöp oldu demektir :)
dot yağını Avidler kullanır

@ender89

Bak bu konuda ben bir problemle karşılaştım. Eczaneden enjektör istediğinde iticinin ucunda siyah lastik olan contalı / üç parçalı tabir edilen tipinden veriyorlar. O siyah lastik mineral yağı görünce şişiyor, enjektör çok zor çalışıyor. Eğer bulabilirsen contasız / iki parçalı tipinden al.

Bebek yağı acil durumlarda bir çözüm olarak kullanılıyor ama sürekli kullanmak için teknik özellikleri uygun değil. En kısa zamanda sistemi doğru yağ ile doldurman gerekir. Hatta doldurup havasını almadan önce, temin ettiğin yağla en az bir kez yıkama / durulama (flushing) yapmanda çok fayda var.

Daha kullanma fırsatı bulamadığım ama uyumluluğuna güvendiğim bir yağ tavsiyesinde bulunayım: Total LHM Plus. Citroen'lerin geçmişten günümüze birçok modeli hidrolik sistemlerinde mineral yağ kullanır. Bu yağ da Citroen'lerde kullanılmak için üretilmiştir. Total bayilerinde ve Citroen servislerinde bulunması lazım.

(link)

Tabi orijinalini de gözardı etmemek lazım:

(link)

Fakat ne kullanırsan kullan, tavsiyemi dinle, temin ettiğin yağı en az bir tam kapasite tüm sistemden geçir, eski yağın ve bebek yağının tüm kalıntılarının sistemden atılmasını sağla.

Kolay gelsin.

@erhana

erhan kardeş cevabın için çok saol şansa bak bu gün bende bostancı sanayide o yağı aradım(Total LHM Plus):) çok yağmur yağıyodu fazla dolaşamadım ama büyük ihtimal bulurum o yağı. citroen servisinde garanti vardır.ama netten baktım 1lt şisede satılıyor, baya fazla yani. olmadı açık varsa bi şise bulup 100 ml kadar alırım. eğer alırsam sistem 1-2 defa değil 8-9 defa tekrar tekrar temizlicem:D (arap yağı bol bulunca:) )neyse bakalım onun performansı ne olucak, tek korkum sisteme zarar vermesi, madem sende güveniyosun (bütün sorumluluk sana ait heaa ona göre :rolleyes:) bi deniyelim işe yararsa bütün mineral yağ kullanan arkadaşlara 50ml hediyem olsun :in:

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
@ender89

Madem oralardaydın Bostancı köprüsünün (E5) dibindeki Total benzin istasyonuna sorsaydın ya.

benzin istasyonunun total olması bişey değiştirmiyor orası sadece benzinci,total yazısı, sadece telif hakkı verdiği tabeladan ibaret. her total yazan yerde totale ait bütün ürünler olur diye bişey yok ama çok ama çok az da olsa bir ihtimal vardır(çok yağmur yağıyordu, olma ihtimali beni o yağmurda yürütecek kadar fazla olmadığından gitmedim:D )

arkadaşlar yeni yağ hala almadım arka frenimin damarlarında hala bebek yağı dolaşıyor:p birde diskten ses geliyor diyodumda yavaş yavaş sorun çözülüyor galiba yeni olduğundanmış fren artık baya iyi turmaya başladı hatta ön frenden biraz daha iyi(shimano mineral yağ VS johnson baby mineral yağ)sistemde hala bir problem yok (ilk bir kaç gün kol kısmındaki tanktan sızıntı oldu nedeni sonra anlaşıldı tankı çok doldurmuşum belli bir seviyeye gelene kadar sızıntı yaptı şuan sorun yok) nazar değmesin tahtaya vurun.

arkadaşlar hiç bir problem yok hatta arka balatalar alıştı galiba önden daha iyi tutmaya başladı :D

İlerde sorun çıkabilir belki ısıya ve basınca karşı bebek yağının güçlü olacağını sanmıyorum.

@Semican Baydur

havalar biraz sısınsın onunda testini yapıcam sürekli arka fren kullanarak 1 2 saat gezicem gülsuyu tepede oturyorum 10 15 dk dik yokuş inme şansım var :) bakalım sonuç ne olacak

Bebek yağı minarel yağdan daha ince dahabi sıvımsı acaba sızma olmuyomu merak ettim valla ..
Bu arada başarılarınızın devamını diliyorum ilk defa bebek yağıyla hidrolik fren çalıştıran birini görüyorumda :D:D:D

@Ekrem Özarslan

ilk doldurduğumda bir kaç gün tank kısmı yağlıydı alta bırıkme oluyordu ama artık oda yok. nedini tankını aşırı doldurmam olduğunu sanıyorum birde sürüş pozisyonu nedeniyle aşağıya eğik duruyorlar haliyle tankta eğik:) şu an hiç bir sorun yok ne yağ kaçağı ne frenlerde problem nazar değmesin. bebek yağıyla hidrolik sistem çalıştırma ilk benim aklıma gelmedi tabi yabancı forumlar okurken aklımda kalmıştı birde yağ bulamayınca çaresizlikten kullandım artık 1 yıl boyunca sorun çıkarmassa herkese göneül rahatlığıyla bebek yağı kullanmalarını tavsiye edicem.

@ender89

Öyle düşünmeyiniz, tuz ruhu da plastiğe hiçbir zarar vermezken bakırı söker atar.

En yakın zamanda sisteminizdeki yağı orjinal Shimano yağ ile değiştirmenizi öneriyorum. İstanbuldasınız, belli başlı birkaç bisikletçi var; kaçkar bisiklet, yeşil, velespit, tandem, delta vs... Herhangi birine gittiğinizde kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Olmadık zamanda hidrolik sistemin içinde bir arıza olupta kazaya sebebiyet verirse adresinizi gönderin yaralara sürmeniz için size forum ailesi olarak bir galon bebek yağı gönderelim... Eminimki yabancı forumlarda yaraya iyi geldiğide yazıyordur.

Size gönül rahatlığıyla söylemek isterimki o yazıları bende okudum fakat o yazılar herhangi bir şekilde yolda kalma durumunda (siz bisikletçiye gidene kadarki süre için) öneriyorlar. Koyun bunu tepe tepede kullanın gibi bir tabir yok.

MTBR yorumlarından: you can use water if you really need to bleed your brakes right away. or baby oil.

Baby oil just slows down the action, being more viscous than the standard fluid, and in the early single piston Louise (non-self adjusting calipers) days, it was the emergency fluid of choise, as many drug stores stocked it. Motorcycle fork oil was prefered

Baby oil also has a lot of additives in it that dont want to be in your brakes for any length of time.

Lütfen yapmayın arkadaşlar, biraz mantıklı düşünelim. Shimanonun o kadar mühendisi bilmiyormu buna bebek yağı koymayı. Yukarıdaki yazıları ingilizce bildiğinizi varsayarak koydum, lütfen okuyunuz!

Öncelikle, Doruk Atay'ın sözlerine katılıyorum. Önceki mesajlarımdan birinde ben de belirtmiştim, bebek yağı sadece acil durumlarda geçici olarak kullanılması geren bir yağ. Teknik açıdan hidrolik frenlerde uzun süre kullanılabiliyor olması mümkün değil. Olmadık zamanda başa ne iş açacağı da bilinemez.

Ama Shimano'nun 50ml'lik şişesine 20TL vermek istemeyenler için, TOTAL'in LHM PLUS'ı ucuz bir alternatif. Yukarıdaki mesajlarda bu konuda bir miktar yazışmıştık da benim konuyu takip tembelliğimden bir sonuca bağlanmamıştı. Bostancı TOTAL'de bu yağı bulamadım. Ama E5 üzerinde Kartal-Pendik arasındaki TOTAL'de ibadullah mevcut. 1l'lik şişenin fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 23.75TL.

http://i214.photobucket.com/albums/cc184/erhana/LHMPLUS.jpg

Daha fırsatım olmadı ama havalar böyle giderse bu hafta sonunda bir yağ değişimi gerçekleştireceğim. Kısa vade ve orta vade sonuçlarını yine tembellik etmezsem paylaşırım.

Sevgili Erhan sana üzülerek söylemeliyimki aldığın yağıda hidrolik sistemde kullanamazsın... Sebebine gelince: mineral yağlar Dot yağlar gibi belli bir standartta üretilmediğinden sadece o markanın ürettiği orjinal yağı kullanmaktan başka şansınız yoktur. DOT 4, 5.1 gibi bir tür yağ kullanıyor olsaydınız evet problem yoktu hatta içindeki yağ azalınca üstüne başka bir yağ eklemizde bile çoğu zaman sorun çıkarmaz. Bit kadar şişesi 20tl olan yağdan almanız tek yoldur. Hoş düzgünce yağ basmayı biliyorsanız o şişe 2 takım fren doldurur.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@Doruk Atay

doruk bey sizin ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum tabiki kuşkusuz orjinal yağ en iyi sonucu vericektir.ama ben sırf ondan başkası üretmiyor diye bir firmanın pahalı ürünlerinin boyunduruğu altında kalmak istemem. örneğin bu yağ shimano nun 50ml si 20 tl olsa ama bütün mineral yağlar da aşağı yukarı bu fiyat civarı olsa eyvallah derim tabiki orjinali alırım. ama 2 tl bile etmicek yağı sırf başka üreten veya satan yok diye almak(yada almak zorunda bırakılmak)bana koyar.dünyanın parasını verip bisiklet almışsın 20tl lik yağ için bu kadar uğraşıyosun diyenler olabilir, yukarda bahsettiğim sebebten dolayı orjinal yağ kullanmak istemiyorum.diyebilirsinizki bu yağ sistemine zarar verirse daha büyük maddi zarar yaratıcaktır diye ben bunu göze aldım hatta yeni fren takımı almayı bile göze aldım, artık bir gurur meselesi oldu bu:) bu yoldan dönmem arkadaşlar.bir kazaya neden olabilir haklısınız ama "bisikletten düşmemiş biri bisikletten gerçek hazzı alamamış demektir" felsefesini benim semiş biri olarak bu sorun benim açımdan sorun değil hatta adranalin yüklenmeme büyük etkendir. %100 güvenli bir sisteme sahip bisiklete binmek insana oldukça güven vericektir konfor ve keyifte cabası ama bu inanın pek uzun sürmiyecektir eski orbisinizi, bisanınızı geri isticeksiniz :p ön freni olmayan, arka vitesi ayarsız, lastiği en oval 8 i simüle eden:) bu konuda ne kadar haklı olduğumu çocukluğundan beri bisiklet kullananlar bilirler. ben varoşlarda doğup büyüdüm halada doğduğum büyüdüğüm yerdeyim.özümü unutmadım, unutmucam haddimi bilirim ama kapitalist, tek düşündüğü karşısındakinin cebindeki olan sahıslarla, firmalarla işim olmaz(mümkün olduğunca)bende kendi sistemimi sizin için feda edip deneme yapıyorum(ben yanmasan sen yanmasan nasıl çıkar bu karanlıklar aydınlığa felsefesiyle) bunun için bana teşekkür etmelisiniz.
konuyu çok dağıttım özür dilerim.

@ender89

..demişsiniz fakat sizin kazanızın diğer bisikletçiler veya trafik açısından doğurduğu tehlikeleri göz ardı etmemelisiniz. Kazasız belasız pedallamanız dileğiyle.

@ender89

@Ender TURAN

@ender89
sözüylede trafikten ve diğer bisikletçilerden ne kadar uzak olduğumu vurguladığımı düşünüyodum ama yetersiz gelmiş. çıktığım en yüksek hız 30km ben serbest takılıyorum forumdaki çoğu arkadaş gibi gerçek anlamda spor gözüyle bakmıyorum. mahallede turluyorum hareket yapıyorum anlayın işte:) araba ya yarım saatte bi geçer yada hiç geçmez(mahallemi seviyorum;) )yaya desen ya amcam ya teyzem ya yiğen ya amcaoğlu:D köy desem özetle açıklanmış olucak.bide arkadaşlar görmüştürsünüz TV de bir reklam var inşaat firmasının reklamı, adalar ayağınıza geliyor diye işte o reklamda adalara bakan bir manzara var karı koca sarılmış izliyolar işte orası bizim mahalleden görünüş hatta tam o kare bizim camdan bakıyormusunuz gibi diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
Geri