Scudo Sports

Arkadaşlar fren yağı için yardım(Bebek yağı kullandım:D)

Bende de su var. Ama kullanmadım hıc lazım olur diye aldım bu forumdan okuduğum yazılara göre buda oluyormuş :d

Dosyalar

• IMG_20201229_124521.jpg
    958,4 KB · Okunma: 19
Scudo
3 yıl önce 1 lt Shimano'nun yağından almıştım kaç defa yağ değişimi yaptım daha anca yarılandı.

Shimano'nun yağı olduğu yerde tortu yapmıyor fakat fren sisteminin içinde zaman geçtikçe siyah bir renk alıyor ve yoğunluğu artıyor. Arkadaşımın frenleri stabil çalışmıyordu, yağı boşalttığımızda yağ sim siyah olmuş ve çok yoğunlaşmıştı. 2 yıldır bakım yapılmıyormuş. Ben de kendi fren yağlarımı yılda bir defa yeniliyorum. Kaliperden yağı boşaltmaya başladığımda önce tortulu koyu renk sonra sarıya dönük bir renkte yağ akmaya başlıyor. Demem o ki Shimanonun yağı da sistemdeyken deformasyona uğruyor. Kullandığım set Ultegra 6870.
Kullanacağınız yağın viskozite endeksi oldukça önemli. Viskozite düşük olursa yağın yer değiştirmesi çok hızılı olur ve frenleriniz tutmaya bilir, yüksek olursa tepki süresi gecikir ve sertleşir.
shimano yağın değişim zamanı geçtikten sonraki durumu , yağ balçık gibi olmuş
WhatsApp Image 2020-12-28 at 20.08.59 (1).jpeg
değişim için bp şanzıman vites kutusu yağları söylenilmiş düşünmedim değil ama frenin hayatı önem teşkil ettiği aklımdan çıkmadığı için n11de büyük ihtimalle litrelik halde alıp 50ml şişelerle satan bir satıcıdan 30tl kargo bedava olarak aldım
satın aldıktan sonra formula x'in yağının güzel yorumlarla linkini buldum
(link)
keşke bunu alsaydım dedim :D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İstersen su bile koyabilirsin ama kaynama noktasına dikkat etmek lazım

Merhaba,
Magura HS11 v fren için hangi yağ kullanılabilir? Shimano yağlar uyumlu mudur bilgisi olan paylaşabilir mi?

Geri