merhaba arkadaşlar kısa bir sorum olacak en ucuzundan en pahalısına kadar olsada her arka vitesin bacağı yan yan salladığımızda esneme yapması normalmi yoksa anormalmi
bak senin profilindeki xtr arka vitesin carbon bacaklı olanını kullanıyorum o bacak kısmı yani zincirin makaradan geçtiği yeri yan yan salladığımda esniyor yani sağ sol sallıyorum sallanma yapıyo bu normalmi
arka vites mekanizması tamamen eklemlerden meyadana geldiği için elinle tutup istediğin yönde oynatman mümkün,tabi zincir doğrultusuna dik,yani janta doğru ileri geri salladığında çok boşluk varsa normal değil ama çok az bir boşluk normal.senin bacak tamamen carbon sanırım,o bacaklarda carbon'un da esneme payını hesaba katarsak normal diyebiliriz.önemli olan görevini sessiz bir şekilde yerine getirmesi.iyi sürüşler.mekanizman çok kaliteli bence fazla uğraşma onunla)
ben xt shadow kullanıyorum.aynen dediğiniz gibi sallanıyor.bu normaldir.çünkü arka aktarıcıda çok fazla eklem yeri mevcuttur.bisikletin en hareketli parçalarındandır.yani rahat olun.