Scudo Sports

arka vites sorunu

intikam91

Aktif Üye
Tepki
149
İsim
Sercan A.
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
bisikletle giderken pedala biraz yüklenince arka vites değişmeye çalışıyo gibi bi ses geliyo ve bi anlık boşluk oluşuyo normal kullanımda sorun yok ama biraz hızlanınca yada bayırda kalkışlarda çok sorun yaratıyor nedeni ayarsızlıkmıdır yoksa zincirin yada dişlilerin ömrümü bitti ayardan olcağını pek sanmıyorum her şekilde denedim ama tabi ustalar daha iyi bilir

düşüncelerinizi bekliyorum

Scudo
arka aktarıcı modelini belirtirsen daha iyi yardımcı olunur sanıyorum

acera sanıyorum bütün donanımlar dişlerin ömrü bitmiş olabilirmi acaba 4 bin km civarı yol yaptı

4000 km de ömürleri bitmez. Arka aktarıcı bacağındaki iki küçük pilastik dişlinin sağlıklı olup olmadığını kontrol et. Arka rublede aşınma varsa zaten baktığında anlarsın. En son ne zaman çekiş sistemini içerikli bir şekilde temizledin?

yakın bir zamanda detaylı temizledim hatta arka attırıcının dediğiniz dişlileri gaz yağıyla iyice temizleyip yağladım

O bahsettiğimiz dişlilerin şu an rahatca döndüğünden de eminsin.Sorunu başka yerde aramak gerek. Aklına başka fikir gelen arkadaşlar varsa yazsınlar.

Kadronuzun kulağında bir eğilme/yamukluk olabilir. Kontrol edin. Bence sorun vites ayarınızda. Ruble/zincir , zincir/attırıcı, attırıcı/ruble uyumsuzluğuda olabilir. HG zincir mi kullanıyorsunuz ? Acera hangi yılın ürünü ?

aynı sorun benim bisikletimdede var. zincir önde büyük dişilideyken pedala biraz güçlü asılınca cat diye büyük bir ses geliyor ve zincir atıyor.trafikte olunca tehlikeli olabiliyor.2-3 defa geldi başıma.

arka attırıcı ve zincirleri diğiştirin yada değiştirme imkanınız yoksa güzel bi ayar çekin ve yağlayın

• Beğen
Tepkiler: kroncu
En iyisi iyi bir bisiklet ustasına götürüp baktırman kardeş.Buradan ne desek boş.Görmek denemek gerekli.

Ben bisikletimi tamirciye götürdüm.sorunum aynakol ve zincirdeymiş.zincirim bitmiş, aynakolumunda dişlileri aşınmış.bakınca belli oluyor zaten.zincirin bitip bitmediğinide elinle tutup dönderdiğin zaman çok esniyor, dönüyorsa ve ön dişlideyken elinle tutup çektiğinde boşluk oluşuyosa zincirin eskimiş demektir.

Geri