Scudo Sports

Arka aktarıcı yüzünden ölüyordum.

@nazmi bilmez bu arada salcanonunda üst seviye iyi donanmlı bisikletleri var dostum..hatta salcano aynı donanımı 1000 liraya verirken daha bilindik markalar 1500 altı vermio aynı donanımı burda aslında salcano kron gibi markaları övmeliyiz bu donanımları daha uyguna bize sunduğu için...sitem etmekte haksızsn demiorm ama bu kadar gömmemek lazm markaları..1 yıldır kron xc1000 kullanıorum ve her koşulda tık demedi her yola soktum bisikleti :)

• Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
Scudo
Siz bisiklet değil donanım alıyorsunuz bunu unutmayın. Türk markası deore sistem kullanan ile yabancı marka deore kullanan bisiklet arasında kadrodan başka fark yok. Buraya aktarıcı yüzünden başınıza geleni yazmışsınız fakat aktarıcı markasında değil genel olarak bisiklet markasında ayrımcılığa gitmişsiniz. Ben geçen sene salcano aldım. Kendi malım diye söylemiyorum fakat isterse 10 bin liralık kadro olsun üzerindeki aktarıcı bendeki altus ile aynı ise benim gözümde farkları yok. Marka olayı tamamen kişisel. Bu güne kadar aldığım bisikletlerde asla markaya bakmadım. Komponent ve dayanıklılık ilk kriterlerim oldu. Satış sonrasıymış servismiş hiç ilgilendirmez. Salcano cs 40 aldım eve geldim baktım ön aktarıcı 3 e atmıyor. Bunu bile büyütüp salcanoyu kötüleyen var. Bisiklet konusunda insanlar çok farklı düşünüyor. Hiç arıza yapmasın ya da alınca ilk günler sorunsuz olacak gibi bir düşünce var. Aldığı malın farkında olmayan insanlar var. Çok ünlü araç markası arabasını satar 15 gün sonra servise çağırır neden ? İllaki bir sorun arıza olabilir. Bisiklette de bunu göz ardı etmemek lazım. Bana gelip biri desin ki 5 adet salcano eskittim hepsinin kadro kırıldı eğildi büküldü o zaman o adama hak veririm sacanoyu kötülerim. Ama adamlar geliyor ön vitesi yamuk arka vites kırık vites kolu çatladı. Bunlardan salcano değil komponent üreticisi sorumludur bunu unutmayın.

@nazmi bilmez

Önce sorunun ne olduğunu bilmek gerekir. Salcano'yu suçlamanız için bisikleti çok yeni almış olmalısınız. Eğer bisiklet yeni değilse nasıl kullandığınız önemli. Mesela zinciri uzun zaman çapraz kullandıysanız bu sorunu yaşarsınız, hemen sorunu donanıma veya Salcano'ya atmayın (hatalı kullanım nedeniyle, bir yıl içinde Ultegra ruble/DuraAce aynakolun ömrünü tükettim).

Hatayı Salcano'ya atmamın sebebi bu kadar kötü donanım kullanmasıdır. Çok temiz ve titizimdir bisiklet konusunda asla bakımsız bırakmam kendim yapamam evet ama bir tamirciye yaptırırım. Fakat anlaşılan kendi kendime bakım yapmayı öğrenmem gerekiyor. Yardım edebilecek bir büyüğümüz bir ustamız varsa sevinirim yorumlarınız için tekrar teşekkürler. Fakat az önceki arkadaşın da dediği gibi şu an gerçekten çok sinirliyim onun da etkisi olabilir.

@nazmi bilmez
Bence on yargilarinizi yikin hocam :) Salcano kadronun kozmetik kalitesi olarak cok az kotu olabilir ama donanim olarak tam f/p dir... Bu arada Sedona da Türk diye biliyorum.

• Beğen
Geçmiş olsun.
Verilmiş sadakanız varmış derler ya sizin ki de o hesap hocam... Allah korumuş

• Beğen
@nazmi bilmez
Bence bisikleti değil bisikletçinizi değiştirin, en kötü donanımın bile bakımı düzgün yapıldıktan sonra böyle bir kazaya sebep olacağını düşünmüyorum. Bisikletçilerin hepsi bisikletten çok iyi anlayan teknisyenler değildir, en güveniliri kendiniz öğrenip kendiniz yapın, usta bisikletçiler öyle yapar.:) Sinirinizden kurtulun ve böyle ciddi bir kazayı kötü sonuçlanmadan atlattığınız için neşelenin. Çünkü bahsettiğiniz kaza az buz bir şey değil, çok ciddi bir olay atlatmışsınız.

@Kahveci107 Yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Haklısınız, bisiklet tamir/bakım olayını öğrenmem gerekiyor. Bunu nasıl yapmamı önerirsiniz ? youtube'de videolar var mı veya açılmış bir konu vs ?

Her ikisi de mevcut, forumda okuyarak dikkat etmeniz gereken püf noktalarını tecrübeli arkadaşlardan edinebilirsiniz, youtube videolarından ise pratikte nasıl uygulayacağınızı izleyerek pekiştirebilirsiniz. Sabırlı bir şekilde ikisini bir araya getirirseniz temel bakımları çok kolaylıkla yapabilirsiniz, hem bisikletinizin kondisyonundan haberdar olursunuz hem de sizden daha kötü yapma ihtimali olan hiç tanımadığınız birine vereceğiniz para ile daha faydalı şeyler yapabilirsiniz:)

@nazmi bilmez Seneye ktübis katılırsın artık şimdiden cennete hoş geldin diyelim.Yaylalar seni bekler :D

• Beğen
@nazmi bilmez Hm orasını bilmiyorum.Hayırlısı gülüm. :D bende seney sınava girecem :(

• Beğen
@nazmi bilmez Artık her gün Trabzon'a gelirsin.Ama buraya geldiğine değecek.Bende konyayı düşünüyorum.Bakalım ne olcak..

• Beğen
@nazmi bilmez

150-200 liraya bir bisiklet al, sonra her yerini sök, tak, sonra yine sök ve yine tak, elin alışsın, pratik olsun, hiçbir yerini sökmekten ve bozmaktan korkma. bir de bakmışsın ki tamirci kıvamına gelmişsin. Tıp öğrencileri nasıl ölü bedenler üzerinde eğitim görüyorlarsa sen de ölü bir bisiklet üzerinde daha sağlam öğrenirsin. Canlı bir bisiklette masraf açan, sıkıntı yaratan hatalar yaşayıp üzülmemen için.

whıstle mıvok var bndede 4 senedır bınıyorum yalnız bı kere lastık patladı ve bı kere bıle donanımla kadroyla ılgılı problem olmadı ınsallahda olmaz kımsenınde olmaz.bılen arkadaslar varsa nasıl sızce de whıstle?

@nazmi bilmez sitede salcano assos 50 slx satan bir arkadaş var. . Arama yerinde salcano assos 50 diye arttırsan görürsün. 20" olanı ile 16.5" olan var. . Fiyatları inanılmaz uygun geldi bana.. Ben kullanıyorum aynı bisikleti hakikaten müthiş bisiklet. .

• Beğen
Geri